Nogomet

Mandžukić: "Sretan sam zbog gola u ovakvoj atmosferi. Nismo još gotovi"

Branimir Korać • četvrtak, 11.04.2013.
Mandžukić: "Sretan sam zbog gola u ovakvoj atmosferi. Nismo još gotovi"
Foto: EPA

Bayern je apsolutno zasluženo otišao u polufinale Lige prvaka. I uoči četvrtfinalnog sraza protiv Juventusa, slovio je za laganog favorita, a kvalitetu je potvrdio s dvije zaslužene pobjede...

Bayern je jednostavno jači - sukus je svih razmišljanja nakon dva susreta Bavaraca i Juventusa. Nogometaši Bayerna odradili su sjajan posao u oba susreta, dva puta su slavili po 2:0 i njihovom prolasku u polufinale nema nikakve zamjerke.

"Igrali smo bolje nego u prvoj utakmici, ali Bayern je potvrdio da je bolja i jača momčad od nas. Moramo još puno raditi i napredovati da bi dostigli njihovu razinu. Nama je ovo prvi nastup u Ligi prvaka nakon dosta godina dok je Bayern na toj razini već pet-šest godina. Šteta što nismo ovim sjajnim navijačima priuštili pobjedu, ali bilo je krasno dobiti pljesak i nakon poraza", komentirao je branič Juventusa Andrea Barzagli.

Još jednu briljantnu utakmicu odigrao je Mario Mandžukić čiji je trud ovaj put nagrađen pogotkom. U Münchenu je Mandžukić odradio sjajnu utakmicu, a na istoj razini bio je i u Torinu gdje je dojam pojačao vodećim pogotkom koji je praktički riješio pitanje prolaza.

Paul Pogba: "Željeli smo doći do ranog pogotka , ali nam nije pošlo za rukom stvoriti ozbiljniju priliku. Bayern je odigrao ponovno sjajno, zabio je u presudnom trenutku i jednostavno je dokazao da je bolji od nas. Mislim da nije nikakva sramota kada izgubite od boljeg protivnika."

"Očekivali smo tešku utakmicu i pakao na tribinama, ali smo pokazali strpljenje, dočekali svoje prilike i otišli u polufinale. Jako sam sretan zbog naše pobjede i mojeg pogotka u ovakvoj atmosferi." Mandžukić je još dodao: "Nismo još gotovi" i to pokazuje kako u Bayernu ne žele stati na ulasku u polufinale.

Dobru utakmicu odradio je i Arjen Robben koji je unatoč ponekad nepotrebnom soliranju pokazao kvalitetu i da ima mjesto u ovom superjakom Bayernu.

"Kada u gostima svladate ovako jaku momčad s 2:0, onda je teško naći zamjerku. Juventus je izvrstan, najbolji talijanski klub, ali mi smo stvarno odigrali sjajnu utakmicu. U polufinalu bih volio dvoboj protiv Borussije, ali tko god nam dođe, bit će to velike utakmice. Sjajno je biti u polufinalu Lige prvaka."

Manuel Neuer je možda očekivao i više posla, međutim njegovi suigrači su odradili sjajan posao u oba susreta i bilo mu je lakše sačuvati mrežu čistom.

"Imali smo potpunu kontrolu nad utakmicom. U drugom poluvremenu smo osjetili da imamo više prostora i uspjeli smo ih dovesti u probleme i postići dva pogotka. Nismo jurili kao u prvom susretu, odigrali smo mirnije i apsolutno zasluženo prošli u polufinale."

Kapetan Bavaraca Philipp Lahm smatra da njegova momčad nije dobro ušla u utakmicu, ali na vrijeme se trgnula. "Bilo je važno da neokrznuti prođemo kroz početak utakmice i prvih 15 minuta nismo bili dobri. Međutim nakon toga smo se probudili i zaigrali kako smo i željeli."

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - uzvrati

Galatasaray3:2Real Madrid
Borussia D.3:2Málaga
Barcelona1:1PSG
Juventus0:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 13:12
    A možda i bolje da je dobio žuti pa da bude čist za finale jer kako agresivno igra sigurno bi dobio žuti prije finala a bilo bi šteta da ga propusti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 12:22
    Bayern je dominantan bio u ove dvi utakmice, ovo je trebo bit najneizvjesniji para a bavarci su ih s lakoćom prošli Mandžo igra važnu ulogu za ovu igru Bayerna, nedostajat će im dosta u prvoj polufinalnoj utakmici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 11:17
    Nije Juventus uopće loš, ali Bayern je trenutno jednostavno jači. Čestitke Bayernu i Mandžukiću i sad neka odu do kraja i konačno osvoje svoj 5 naslov.
    Obrisan korisnik
  • narada10811.04.2013. u 11:13
    Hehe Kex i Mario47, mala ali bitna greška. A faca onog ljigavog Chiellinija gore na fotki veli:„ E j...i ga, sve sam pokušao da ga zaj...em, ali sad mi je dao ovaj vazni gol. Jao, istuči će me Buffon i Conte!"
    narada108
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 10:32
    A Bayer baš i nije,ali Bayern definitivno je :P
    Obrisan korisnik