Liga prvaka - završnica, Četvrtfinale - prve utakmice, 10.04.2013, 20:45 h, Stadion Juventusa, Torino
Suci: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso, Juan Yuste (Španjolska)
Juventus
Juventus
0:2 Bayern
Mario Mandžukić 64'
Claudio Pizarro 90'+1'
Bayern

Video: Bayern maršira prema Wembleyju, Mandžukić u Torinu dokrajčio Staru damu

Damir Žbulj • srijeda, 10.04.2013.
Video: Bayern maršira prema Wembleyju, Mandžukić u Torinu dokrajčio Staru damu
Foto: EPA

Još jednu odličnu europsku utakmicu odigrao je Bayern, koji je u Torinu Juventus svladao identičnim rezultatom kao i u Münchenu te tako potvrdio prolaz u polufinale Lige prvaka. U strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, no, večer mu je pokvario pomalo i nezasluženi žuti karton, zbog kojeg će ostati bez prvog polufinalnog dvoboja. Iz igre je izašao sedam minuta prije kraja, uz zasluženi pljesak svih pristalica Bavaraca...

Juventus
Bayern
Juventus
Bayern
1
Gianluigi Buffon
3
Giorgio Chiellini
15
Andrea Barzagli
19
Leonardo Bonucci
6
Paul Pogba
8
Claudio Marchisio
(do 79')
20
Simone Padoin
(do 69')
21
Andrea Pirlo
22
Kwadwo Asamoah
9
Mirko Vučinić
27
Fabio Quagliarella
(do 66')
Pričuvni igrači
32
Alessandro Matri
66'
33
Mauricio Isla
69'
24
Emanuele Giaccherini
79'
Trener
Antonio Conte
1
Manuel Neuer
4
Dante
21
Philipp Lahm
5
Daniel van Buyten
(do 35')
7
Franck Ribery
(do 80')
8
Javi Martinez
10
Arjen Robben
25
Thomas Müller
27
David Alaba
31
Bastian Schweinsteiger
9
Mario Mandžukić
(do 83')
Pričuvni igrači
17
Jerome Boateng
35'
30
Luiz Gustavo
80'
14
Claudio Pizarro
83'
Trener
Jupp Heynckes

Nakon solidne prednosti iz prve četvrtfinalne utakmice Bayern je u torinski uzvrat ušao kao veliki favorit za prolaz u polufinale. Juventus je u fantastičnom dekoru samo mogao snivati preokret, protiv ekipe koja je proteklog vikenda još stigla i srušiti pokoji bundesligaški rekord, nikad ranije osiguravši titulu najbolje njemačke nogometne ekipe.

Antonio Conte nije mogao računati na kartonirane Lichtsteinera i Vidala te ozlijeđenog Giovinca, upali su tako u sastav Padoin, Pogba i Asamoah, dok su napad predvodili Vučinić i Quagliarella.

Kod Bavaraca, bez nekih iznenađenja u sastavu, vratio se Javi Martinez, nakon odrađene suspenzije, a Mülleru je trener Heynckes u napadačku formaciju pridodao nizozemsko francuski dvojac Robbery, Robbena i Riberyja. Naravno, nakon što ga je odmorio u prvenstvenom dvoboju za vikend kod Eintrachta, strateg Bayerna u špicu je gurnuo svog ovosezonskog najpotentnijeg igrača, hrvatskog nogometnog reprezentativca Marija Mandžukića.

Iako su gosti od pre minute krenuli agresivno, s pritiskom na Juventusovu posljednju liniju, domaćin je prvi priprijetio već u drugoj minuti. Crnogorac Vučinić oslobodio se na rubu kaznenog prostora, ali umjesto udaraca koji bi ozbiljno ugrozio Neuera, slabim pokušajem praktički je dodao loptu suparničkom vrataru.

Glavnu ulogu Mandžukić je već preuzeo u sedmoj minuti, kada je niti kriv niti dužan zaradio žuti karton. Chiellini je startao na Mandžu, pritom se požalio na udarac i sudac Carballo Hrvatu je pokazao javnu opomenu, koja ga je automatski izbacila iz iduće europske utakmice.

Mandžukić se samo nekoliko akcija kasnije gotovo upisao i u onu još važniju statističku kategoriju, međutim dobar ubačaj Riberyja hrvatski napadač nije na petercu pretvorio u pogodak, Padoin je blokirao i loptu poslao u korner.

Bez puno uzbuđenja, ali uz dosta trke, protekla je utakmica sve do sredine prvog poluvremena, kada je Juve mogao smanjiti zaostatak. Slobodan udarac na rubu kaznenog prostora izborio je Marchisio, no, Pirlov slobodnjak samo je dobro zagrijao šake Manuela Neuera.

Heynckes je već u 35. minuti morao posegnuti za prvom izmjenom, Van Buyten je zbog ozljede prepustio mjesto u obrani Boatengu, a završnicu prvog dijela obilježila su još dva pokušaja. jedan odličan Alabe, koji nije uspio ponoviti udarac iz prve utakmice, odnosno, ovog puta Buffon mu je majstorski obranio. Juventus je samo stigao još zakuhati jednu gužvu pred Neuerom, ali ipak su gosti na odmor otišli zadovoljni, bez promjene onog početnog rezultata.

Domaćin je idealno mogao otvoriti nastavak, jer je ponovno odličnu priliku iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora imao Pirlo, a početni juriš Juventusa u pogodak je udarcem iz daljine pokušao pretvoriti Quagliarella, ipak bez promjene rezultata.

Gosti su se othrvali početnom pritisku i ubrzo uspostavili svoju igru te su kroz posjed lopte držali utakmicu pod kontrolom. Nakon desetak minuta igre Chiellini je pokušao iznuditi kazneni udarac, a pošto je španjolski sudac samo pustio da se dvoboj nastavi, Bayern je razvio svoju kontru. Potegao je po lijevoj strani Ribery, ubacio u sredinu, gdje je Mandžukić primirio loptu za Robbena, koji s ruba 16-erca pogađa vratnicu.

Staroj dami ipak je tako ostala nada za posljednjih pola sata.

Koja je ubrzo iščeznula. Ubačaj Schweinsteigera s desne strane gotovo je u mrežu pospremio Javi Martinez, Buffon odbija samo do Mandžukića, koji u svom stilu, snalažljivo, glavom loptu šalje u mrežu.

Conte je u samoj završnici u vatru poslao Islu, Matrija i Giaccherinija, međutim, do kraja nisu uspjeli postići niti počasni pogodak. Mandžukić je na terenu proveo 83 minute, na terenu ga nije zamijenio Gomez nego Pizarro, koji je odlično iskoristio svoju malu minutažu i dovršio posao još jednim pogotkom u mreži Buffona.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - uzvrati

Galatasaray3:2Real Madrid
Borussia D.3:2Málaga
Barcelona1:1PSG
Juventus0:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 16:54
    Nisam na ničijoj strani ali ne razumijem toliko pljuvanje po chielliniju čovjek stvarno igra srcem za klub i sve što radi na terenu je u okviru borbe za svoju ekipu, šta ste očekivali da će chiellini cijelu utakmicu gladit Marija po glavi?? E pa neče jer je ovo ipak muški sport s puno kontakata a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 10:43
    Kroos je skromniji igrač od Robbena, ali je puno korisniji za momčad. Robben "puno zuji, malo meda daje", a njegovi udarci 15 m preko gola su komični. Da ne pričam da doda tek kad nema nikakvog drugog rješenja, pa ni tada.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 10:27
    sve sto sam i sam htio napisati, sjedi 5
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 01:09
    mandžo zvijer je u top 5 napadača samo tako!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 00:34
    bome i Kroos bi mogao falit
    Obrisan korisnik