Liga prvaka - završnica, Četvrtfinale - prve utakmice, 10.04.2013, 20:45 h, Camp Nou
Suci: Björn Kuipers, Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (svi Nizozemska)
Barcelona
Barcelona
Pedro Rodriguez 71'
1:1 Paris Saint-Germain
Javier Pastore 50'
Paris Saint-Germain

Video: Barcelona u polufinalu Lige prvaka zahvaljujući golovima u gostima

Ante Zovko • srijeda, 10.04.2013.
Video: Barcelona u polufinalu Lige prvaka zahvaljujući golovima u gostima
Foto: EPA

Barcelona se plasirala u polufinale Lige prvaka zahvaljujući jednom golu u gostima više od Paris Saint Germaina s kojim je odigrala 1:1 na Camp Nou. Vodeća momčad Ligue 1 povela je početkom drugog poluvremena preko Javiera Pastorea, no ulaskom Lionela Messija igra domaćih se transformirala i Pedro je zabio izjednačujući, odlučujući gol.

Barcelona
Paris Saint-Germain
Barcelona
Paris Saint-Germain
 
Victor Valdes
 
Daniel Alves
 
Gerard Pique
 
Jordi Alba
 
Adriano
(do 62')
 
Xavi Hernandez
 
Andres Iniesta
 
Sergio Busquets
 
David Villa
(do 84')
 
Pedro Rodriguez
 
Cesc Fabregas
(do 62')
Pričuvni igrači
 
Marc Bartra
62'
 
Lionel Messi
62'
 
Alex Song
84'
Trener
Francesc Tito Vilanova
 
Salvatore Sirigu
 
Thiago Silva
 
Alex
 
Maxwell
 
Christophe Jallet
(do 88')
 
Marco Verratti
(do 83')
 
Javier Pastore
 
Thiago Motta
 
Lucas Moura
 
Zlatan Ibrahimović
 
Ezequiel Lavezzi
(do 81')
Pričuvni igrači
 
Kevin Gameiro
81'
 
David Beckham
83'
 
Gregory Van der Wiel
88'
Trener
Carlo Ancelotti

Kako je susret na Parku prinčeva završio 2:2, Barcelona se uz određene poteškoće uspjela plasirati u novo polufinale, zajedno s Real Madridom, Bayernom i Borussijom iz Dortmunda.

Parižani su se pokazali u odličnom svjetlu, pogotovo u prvom dijelu, kad su opasno prijetili domaćim vratima preko Ibrahimovića, Pastorea i Lavezzija, a uspjeli su u velikoj mjeri neutralizirati Barceloninu klasičnu igru koja je bila uvelike okrnjena neigranjem Messija od početka. Ušao je poslije sat vremena igre, kad je prijetila eliminacija i preokrenuo stvari na terenu, sudjelujući između ostalog u akciji za gol.

Već u trećoj minuti Xavi je dao dobrom dijelu stadiona razlog da pomisli da je Barcelona povela. Pokušaj s 25 metara iz slobodnog udarca odsjeo je na mreži iznad gola. Potom su se gosti pribrali i Lavezzi je zagrijao Valdesove dlanove.

Alves i Pedro pokušavali su rastegnuti gostujuću obranu što je moguće više da bi otvorili prostor kreativcima, ali PSG se nije dao navesti u zamku. Dapače, bio je puno konkretniji. Lavezzi u 23. minuti opet prijeti Valdesu i utakmica se otvorila na obje strane. Barcelona prvi put probija francusku obranu u 25. kada Sirigu slabo izbija Pedrov pokušaj i vraća loptu do napadača koji iz nogov pokušaja gađa vanjsku stranu mreže. U 29. Valdes izbija u korner udarac Lucasa Moure nakon ubacivanja Ibrahimovića sa strane.

PSG je iskontrolirao situaciju na terenu u prvom poluvremenu i opasno prijetio iz kontri, a nakon što je prebrodio odličan start domaćih u drugom dijelu, poveo je.

Messi je smjesta poslan na zagrijavanje kad je u 50. minuti Ibrahimović izbacio Pastorea pred gol, a Argentinac je ostao miran i preko Valdesa postigao gol za minimalno, ali ujedno i veliko vodstvo. Lavezzi je bio duboko u zaleđu kad je Ibrahimović uputio loptu, ali nije utjecao na razvoj akcije.

Messi je ušao deset minuta poslije i Barcelona je počela izgledati kao druga momčad. Piqueov udarac poslije kornera je blokiran, Sirigu brani Iniestin šut, a Messi ne uspijeva poentirati poslije odbijanja. Međutim, u 68. minuti situacija je opet postala povoljna za Barcelonu.

Messi je pokrenuo akciju, pronašao Villu u kaznenom prostoru, ovaj vraća za Pedra koji sjajno zakucava u desni kut.

Poslije toga Barcelona se prestrojila u svoju klasičnu pas-igru kojom je pokušavala ubiti što više vremena i to joj je uglavnom uspijevala.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - uzvrati

Galatasaray3:2Real Madrid
Borussia D.3:2Málaga
Barcelona1:1PSG
Juventus0:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 12:02
    nije mi jasno kako misliš da uefa pokušaje osigurat barcelonu u finalu. pa ove godine skoro u svakoj utakmici barcelona oštećena. ibrahimoviću bez razloga skinuta suspenzija, nesvirani penali, priznati neregularni golovi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 11:26
    UEFA na sve načine pokušava osigurati finale Real - Barcelona kao da su oni jedini klubovi koji vrijede. I nakon što su u zadnje 3 sezone odigrali međusobno "65" puta, nadam se da ih nećemo morati gledati još i u finalu LP. To bi stvarno pokvarilo ovu zanimljivu sezonu u LP.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 11:06
    Ne kužim zakaj je PSG sve iznenadio kao da je u pitanju Dinamo Zagreb! Ljudi, pa tam igraju Ibrahimović, Lavezzi, T. Silva, Pastore, Alex, a ne neki levati, i trener im je Ancelotti, a ne neki kovinotokar... I da su skinuli Barcu, kojoj nakon svake utakmice netko otpadne zbog ozljede, to uopće nebi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 11:05
    Ako PSG zadrži Ancelottija postat će jedan od konkurenata za osvajanje Lige Prvaka u slijedeće 2-3 godine. Imaju opake igrače na svakoj poziciji i trenera koji zna kako osvojiti Ligu Prvaka. Barcelona zasluženo ide dalje mada su se dobro trebali oznojiti. Messi je onaj koji čini razliku i jučer je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • crovitlaci11.04.2013. u 10:26
    Mislim da je svima jasno da Barca jednostavno NE MOŽE bez Messija.
    crovitlaci