Rukomet

Sandi Šola uhićen i ispitan od strane USKOK-a

Ivana Strahija • četvrtak, 11.04.2013.
Sandi Šola uhićen i ispitan od strane USKOK-a
Foto: Kristijan Komarica

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza uhićen je noćas na graničnom prijelazu Bajakovo te je kasnije ispitan od strane USKOK-a, a sve je optužbe za financijske malverzacije povezane s Karlovačkom bankom Šola porekao.

Još u srijedu izbila vijest da će Sandi Šola biti uhićen pod sumnjom da je sudjelovao u financijskim malverzacijama u kojima je oštećena Karlovačka banka za najmanje 37.5 milijuna kuna, a jedna druga tvrtka za 46,9 milijuna kuna. Prvoosumnjičena, njegova majka Marija, uhićena je u srijedu, no do Šole policija nije mogla jer je on bio u Makedoniji.

Kako je HRT-u kazao njegov odvjetnik, Ante Madunić, Šola se odmah vratio u Hrvatsku te je shodno tome i uhićen prilikom ulaska u zemlju, na graničnom prijelazu Bajakovo.

Ispitan je tijekom prijepodneva u USKOK-u i opovrgnuo sve što mu se stavlja na teret. Tek će poslijepodne istražna sutkinja odlučiti hoće li Šola biti pritvoren na mjesec dana ili ne.

Sandi Šola je predsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza postavljen u srpnju 2008. godine, nakon što je Savez 12 godina vodio Željko Kavran. Šola je 2009. godine ušao i u upravljačke strukture IHF-a, izabran je za novog člana IO IHF-a na poziciji blagajnika (financijskog direktora), na mandat od četiri godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 18:40
    U IHF-u ima položaj blagajnika ili ti financijskog direktora, a okrivljen je za financijske malverziacije, zanimljivo :D btw. mogli bi i do Gobca skoknuti i provjeriti taj očiti sukob interesa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 18:36
    gobac je čist kao suza, poštenjačina
    Obrisan korisnik
  • snoopy11.04.2013. u 14:39
    svakako je on predsjednik samo na papiru, da hoće uhititi "šefa" rukometa
    snoopy