Nogomet

Stojanović: "Tek kad su se slegli dojmovi svjesni smo važnosti jučerašnje pobjede"

Sportnet • četvrtak, 11.04.2013.
Stojanović: "Tek kad su se slegli dojmovi svjesni smo važnosti jučerašnje pobjede"
Foto: Bruno Karadža

Iako je Hajduk u srijedu u Koprivnici većim dijelom susreta bio brojčano inferioran, individualna kvaliteta igrača ipak je donijela splitskom sastavu pobjedu te je put za ulazak u finale Kupa sad mnogo lakši. Dva strijelca Bilih podijelila su svoje dojmove iz Koprivnice...

Tino Sven Sušić je u pobjedi protiv Slaven Belupa u Koprivnici odradio važnu ulogu i pokrenuo rezultat u pravom smjeru za Hajduk: "Naravno da je bilo teško nakon što je Avdija dobio crveni karton, no dobro smo zatvorili igru i branili se, to nam je jedino preostalo. Na kraju smo odradili solidnu utakmicu i pobijedili."

Nakon 17 nastupa u bijelom dresu, Sušić se sada osjeća mnogo bolje: "Igram više u veznom redu, ta mi pozicija više odgovara, lakše se snalazim. Na početku sezone osjećao sam se loše, noge su mi bile teške, imao sam na sebi pritisak. Sad je sve lakše i forma je bolja, lakše mi je. Želja mi je da uđem u početnih 11, da se nametnem."

Do gola je Sušić došao odličnom reakcijom na izboksanu loptu domaćeg vratara. "Teren je bio jako težak, čekao sam jer je lopta dosta odskakala i nisam je mogao isprve, pa sam je prvo malo gurnuo", opisao je 21-godišnjak.

Danijel Stojanović pak je svojim golom donio konačnu pobjedu: "Tek sada, kad su se dojmovi slegli, svjesni smo važnosti utakmice. Radilo se o možda najvažnijem susretu sezone za Hajduk, a pobjeda je tim vrjednija što smo rano ostali s igračem manje."

Nakon što je Avdija Vršajević isključen u 17. minuti, Hajduk je ostao u teškoj situaciji, opisuje Stojanović: "Prvi je plan bio izdržati, zadržati nulu pa u Splitu napasti. No, onda se sve okrenulo na našu stranu, a ključni je bio Tinov pogodak. Nama je i 1:1 bio pozitivan rezultat nakon pogotka Vugrinca, no ja sam imao tu čast donijeti pobjedu. Jako sam sretan."

Do pobjede je svakako pomoglo i dvostruko domaće isključenje u završnici, kad su na tuširanje poslani Elvis Kokalović te Igor Bubnjić, potvrđuje 28-godišnjak: "Kad se to dogodilo mi smo shvatili da imamo šansu i da moram iskoristiti preostale dvije-tri minute, da moramo pokušati pobijediti."

Rođeni Našičanin ipak upozorava da nije još sve riješeno, ali da Hajduk ima zašto biti optimističan: "Naravno da se ima još što igrati, pa u Ligi prvaka se sve okreće u dvije minute. No, ja se ne sjećam kad je nas na Poljudu itko tukao s dva razlike osim Intera iz Milana. Stoga, imao veliku prednost, no ulog je ogroman i treba biti oprezan kako ne bismo profućkali priliku da se upišemo u povijest Hajduka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!