Nogomet

Krstičević: "Slaven nas je bio pritisnuo, ali sreća je bila na našoj strani. Zasluženo smo slavili"

Branimir Korać • srijeda, 10.04.2013.
Krstičević: "Slaven nas je bio pritisnuo, ali sreća je bila na našoj strani. Zasluženo smo slavili"
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka napravili su veliki korak prema prolasku u finale Kupa. U prvom susretu polufinala slavili su u Koprivnici kod Slaven Belupa rezultatom 2:1...

Hajduk je još jednom borbenom predstavom stigao do pobjede, ovaj put i još važnije jer mu ona otvara vrata finala Kupa. U Koprivnicu je stigao značajno oslabljen, ali na kraju je ubilježio pobjedu 2:1.

"Mogao bih kukati 15 dana o ozlijeđenim igračima koji nisu niti doputovali, ovo je ekipa u kojoj je četiri-pet igrača koji su prvi put igrali skupa, međutim ono što nas krasi je ta ljubav prema klubu, dresu, navijačima io to nam je pomoglo da izdržimo. Dali smo gol s igračem manje i na kraju smo zasluženo pobijedili. Slaven nas je pritisnuo veći dio utakmice što je i normalno obzirom na brojčanu prednost, ali sreća je na kraju bila na našoj strani", rekao je nakon susreta Mišo Krstičević, trener Hajduka.

Krstičević je napomenuo kako se Hajduk posebno pripremao za ovu utakmicu koja mu je bila važnija od nekih prvenstvenih dvoboja.

"Treba poštivati rad i vjerovati da se nešto radi kako treba. U nogometu je sreća u jednoj utakmici naklonjena jednoj, a u drugoj utakmici drugoj ekipi. Mi smo se za ovu utakmicu jako dobro pripremili, nama je ona važnija nego neke druge utakmice jer nas vodi u finale. Slaven Belupo je odlična ekipa koja je igrala izvanredan nogomet i u Europi i u prvenstvu i treba joj samo malo vremena da se dogodi ono nešto pozitivno u glavama i to im od srca želim."

Pokušao je splitski strateg malo podići trener Slavena Romana Sovića koji je bio prilično nesretan nakon ovog poraza.

"Lako je pričati kada vam sve ide od ruke, međutim problem je kada stvari krenu u drugom smjeru. Teško je zaustaviti kola koja idu nizbrdo, a krenula su prije nego je kolega Sović preuzeo momčad. I ja sam krenuo u Hajduku s četiri poraza, ali to mi nije ubilo volju za radom pa tako i njemu želim svu sreću."

Sović je jasno izrekao filozofiju nogometa, protivnik je bio bolji jer je zabio više golova.

"Hajduk je bio bolji upravo zato što je bio spretniji, uzeo je ponuđenu šansu, a mi nismo svoju dominaciju iskoristili. Na kraju smo na žalost primili taj drugi gol u situaciji gdje smo mi bili s igračem manje."

Domaćinu nije pomogao igrač više, međutim trener koprivničke momčadi napominje da je Slaven Belupo igrao protiv Hajduka što baš i nije lagana zadaća.

"Obzirom da je Hajduk zabio dva gola, zaslužio je pobjedu. Život ide dalje, mi ćemo se pokušati skupiti i s optimizmom krenuti dalje. Mi u Hrvatskoj za početak trebamo početi poštivati protivnika, igrali smo protiv Hajduka, teškog protivnika, a igrač više od rane faze i ne znači automatski da je to dobivena utakmica. Svi koji smo u nogometu, znamo da se to nekad zna i drugačije odraziti na igrače."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren11.04.2013. u 08:44
    "Sović je jasno izrekao filozofiju nogometa, protivnik je bio bolji jer je zabio više golova." Mudro, Soviću, mudro.
    Zdren
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 03:48
    Mi u Hrvatskoj za početak trebamo početi poštivati protivnika, igrali smo protiv Hajduka, teškog protivnika, a igrač više od rane faze i ne znači automatski da je to dobivena utakmica.Je Hajduka.... Igrali ste vi i protiv Cibalije, Istre, Intera.... I koga si dobio neznalico?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 00:46
    AJMO BIJELI!!!
    Obrisan korisnik