Nogomet

Rakitić: "Ponosan sam što sam dio ove priče, to mi daje dodatnu injekciju i motivaciju"

Ivor Krapac • četvrtak, 11.04.2013.
Rakitić: "Ponosan sam što sam dio ove priče, to mi daje dodatnu injekciju i motivaciju"
Foto: Bruno Karadža

Nakon što je Hrvatska i službeno skočila na četvrto mjesto Fifine ljestvice najboljih reprezentacija svijeta, Ivan Rakitić, vezni igrač selekcije koju vodi Igor Štimac, u razgovoru za Mediaservis otkrio je koliku vrijednost to ima. Rakitić je dodao da je ovaj pozitivni pomak i dodatni motiv da se pokaže još više...

Objavom nove Fifine ljestvice, Hrvatska se u četvrtak našla na četvrtom mjestu u poretku vodećih svjetskih reprezentacija. Probivši se ispred Engleske, Italije, Kolumbije, Portugala i Nizozemske, Hrvatska je došla korak do svojeg najboljeg plasmana ikada na ovoj ljestvici, trećeg mjesta početkom 1999. godine, tijekom izborničkog mandata Miroslava Blaževića.

Koliko ovaj novi plasman znači, u razgovoru za Mediaservis otkrio je Ivan Rakitić, vezni igrač hrvatske reprezentacije i španjolske Seville. "Ponosan sam što sam dio ove priče", rekao je Rakitić za Mediaservis: To mi daje dodatnu injekciju i motivaciju i svega što treba da se svi zajedno poboljšamo jer znamo da je najteže održati se gore, ali to je i najljepše."

"Veliki je to dokaz našeg rada i truda i tako želimo nastaviti", dodao je hrvatski veznjak, koji se osvrnuo i na kvalitetne nastupe reprezentativnih suigrača u dresovima njihovih klubova, Luke Modrića u madridskom Realu i Marija Mandžukića u Bayernu iz Münchena. I jedan i drugi ostali su u konkurenciji za trofej u Ligi prvaka, s probojem Reala i Bayerna u polufinale, u Mandžukićevom slučaju, uz pogodak protiv Juventusa u Torinu, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala.

"Čuo sam se s Lukom, i on je presretan zbog svega toga", rekao je Rakitić o Modriću, koji je u posljednje vrijeme dobio nešto veću minutažu i odmah i živnuo u svojoj prvoj sezoni u Realu: "Ako možeš tako odigrati u možda najvećem klubu na svijetu i možda te čeka i najveći naslov u klupskom nogometu, onda mislim da je to početak iz snova."

Mandžukić u Bayernu nema problema s minutažom, a ni sa zabijanjem pogodaka. "Kada Nijemci toliko puno pišu o jednom igraču, onda znaš da si na pravom mjestu i u pravo vrijeme i da si iskoristio svoju priliku u klubu koji je u ovom trenutku možda najbolji na svijetu", zaključio je Sevillin veznjak o drugom reprezentativnom kolegi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation14.04.2013. u 04:29
    odlican je ove sezone, i za repku igra dobro. jedino nekuzim zasto raketa nepuca vise, ima strasan sut i volio bi da na svakoj tekmi bar 3 puta opali po golu!
    Sensation