Nogomet

Krstičević uoči Cibalije: "Onog trenutka kada smo osigurali opstanak, ja sam svoj posao završio"

Ivan Dominik • petak, 12.04.2013.
Krstičević uoči Cibalije: "Onog trenutka kada smo osigurali opstanak, ja sam svoj posao završio"
Foto: FaH

Trener Hajduka Mišo Krstičević ima problema sa slaganjem ekipe ususret utakmici 27. kola Prve lige, koju Splićani igraju kod kuće protiv Cibalije. Uz to, Krstičević je najavio samu utakmicu te objasnio neke svoje trenerske odluke, koje su još uvijek kontroverzne...

Uoči susreta s vinkovačkom Cibalijom u Poljudu u 27. kolu MAXtv Prve lige, trener Hajduka Mišo Krstičević muči se s ozljedama. Za zapisnik od 18 igrača jedva će složiti momčad, a morao je zbog izostanaka prvoj momčadi priključiti i ponajboljeg Hajdukovog "Bilog tića" - Pašalića, koji će biti sa seniorima u srazu protiv Nebeskoplavih.

"Maloča, Andrijašević i Oremuš neće nam biti na raspolaganju za ovu utakmicu zbog ozljeda, dvojicu koji su otputovali u Njemačku po maske, Milovića i Jonjića, niti ne zbrajam više, nema nam niti Vršajevića koji ima crveni karton, a Milić i Tomaš su od ranije ozlijeđeni jer su dobili udarce, dok Filipa Ozobića nema odavno", počeo je s problemima Krstičević u razgovoru za 24 sata.

Međutim, trener Hajduka ne voli prijedloge i kritike pa se zato nije želio baviti neigranjem mladih i velikih nada Hajduka - Kišom, Bašićem, Mikanovićem i sličnima, premda se oni već dugo najavljuju kao prosperitetna budućnost kluba:

"Ako će mi netko u klubu potpisati da možemo izgubiti utakmicu, ja ću ih staviti sve da igraju. Istina jest da bismo morali promovirati mlađe igrače, međutim, lako je mladoga igrača staviti s iskusnima. No, natovariti im na leđa da moraju sami iznijeti teret jedne ovakve utakmice? To bi mogao biti problem", nastavio je strateg Bilih te dodao: "Moramo voditi računa o imenu, renomeu i reputaciji kluba. Sjećamo se što je bilo lani, kada sam pred kraj sezone stavio nekoliko mladih igrača pa smo ušli u seriju poraza za koju sam ja bio kriv".

Izuzev kritika, Krstičević ne voli ni pitanja o svojim trenerskim odlukama na klupi, igračima koji igraju odnosno ne igraju te taktičkim zamislima...

"U Zagrebu su me pitali zašto sam mijenjao Kouassija. A što da ja onda kažem; imao je temperaturu, tegobe, bio je iscrpljen jer je povraćao cijelu noć i sl. Imam ja razloge o kojima ne moram govoriti", rezolutan je bio trener splitskog kluba, koji je potom objasnio svoje argumente za odluke koje donosi:

"Mi smo nakon Dinama najefikasnija momčad lige i primamo najmanje golova uz to. A o glupostima ne moram i ne želim govoriti. Od koga smo izgubili? Od Dinama, a ne bih ni komentirao kako, te od Istre, a Pamić je nakon utakmice izjavio da je Istra sretno pobijedila. S obzirom na sve, ja sam prezadovoljan", poručio je Krstičević i zaključio: "Uostalom, zna se što se od nas tražilo prije sezone, onog trenutka kad smo osigurali opstanak, ja sam svoj posao završio", dodao je.

Za kraj je još najavio susret protiv Cibalije: "Cibalia igra kvalitetno u gostima, svakako opuštenije nego kući. Najavljuju Vinkovčani dobar rezultat, obećavaju da će se potruditi, no isto ćemo učiniti i mi. Unutar šest dana, ovo nam je treća utakmica, a nemamo igrača da osvježimo momčad. Također, opet za tri dana igramo s Belupom... No, unatoč tome, dat ćemo sve od sebe da odigramo maksimalno angažirano, da budemo što bliže vrhu i da ne ulazimo kalkulacije, zbog onih što ispadaju. Igrat ćemo s najboljom momčadi i nadamo se pobjedi", završio je odriješiti strateg Bilih.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava12.04.2013. u 21:47
    .......tako je Mišo......Kiša ni za živu glavu - pa on u reprezentaciji jedva 5 golova zabija......di je on od prodavača Magle........ili Žana Kvasine koji zicere faliva na svakoj utakmici.....
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 17:11
    Bogami je visoko ljestvicu postavio ako mu je ostanak bio cilj.Zbog tako visokih ciljeva će ga sigurno i smjeniti jer bi mu dogodine bio cilj osvajanje šestog mjesta.Nekad je bolje mučati nego laprdati bez veze.
    Obrisan korisnik
  • snoopy12.04.2013. u 17:02
    a kad u igru ubaci Jakoliša, tada je isto mogao dati priliku i Bašiću, a da Kiš je odavno trebao dobiti priliku,i to ne priliku 10 min svake treće utakmice, nego veliku minutažu, da se vidi ili jest igrač ili nije, u dvije godine je trebao dobiti par utakmica u nizu
    snoopy
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 15:35
    a vidi stručnjaka....sad se svi javljaju i pametuju....što ond niste išli za trenera kad ste svi tako "pametni"???? i što se sad svi pravite glupi.....dajte molim vas....na početku sezone je bilo: samo da ostanemo u ligi.....a sad Mišo zaslužuje strjeljanje?! svi ste jaki na riječima, a da ste na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 14:52
    Mišo će dobit nogu u guzicu na lito, alibi trener o taktici znaju više zidari na skeli od njega.
    Obrisan korisnik