Nogomet

Butragueno: "Čast nam je biti u polufinalu, ali nam je san doći na Wembley"

Ivan Dominik • petak, 12.04.2013.
Butragueno: "Čast nam je biti u polufinalu, ali nam je san doći na Wembley"
Foto: EPA

Nedugo poslije završetka ždrijeba polufinala Lige prvaka, koji je spojio Bavarce i Katalonce, odnosno Borussiju iz Dortmunda s Real Madridom, uslijedile su i prve reakcije te komentari čelnika klubova. Suprotno očekivanom, u Dortmundu su bili zadovoljniji ždrijebom, nego u Madridu, što je priznao i legendarni napadač Reala, Emilio Butragueno...

Real Madrid i Borussia Dortmund igrat će u polufinalu Lige prvaka, dok će snage u drugom ogledu odmjeriti Barcelona i Bayern hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića. Momčad Josea Mourinha, pak, u kojoj igra još jedan reprezentativac Hrvatske, Luka Modrić, nada se kako će uspjeti proći odlične Nijemce iz Dortmunda.

Momčadi koje su ove sezone već igrale dvaput u skupini i u čijim je susretima bila uspješnija ekipa Jürgena Kloppa, uz 2:1 kod kuće i 2:2 u gostima, opet će se sastati u polufinalu, a to je uz dosta respekta pa i zabrinutosti prokomentirala legenda madridskog kluba, Emilio Butragueno, koji je kazao:

"Velika je stvar za nas to što smo u polufinalu. Iznimno poštujemo Borussiju, ove sezone smo već igrali dva puta protiv nje i vjerujem da smo izvukli pouku iz tih susreta, jer ih nijednom nismo uspjeli pobijediti. No, uvjereni smo kako će ovoga puta biti drugačije. Čast nam je biti u polufinalu, ali nam je san doći na Wembley i stoga se nadam da ćemo ovoga puta uspjeti pobijediti Borussiju te se plasirati u finale", zaključio je legendarni španjolski napadač.

S druge pak strane, čelnici BVB-a Hans-Joachim Watzke, predsjednik kluba, te Michael Zorc, sportski direktor, nisu bili nimalo negativno iznenađeni niti potreseni što opet moraju na noge velikom Realu. Dapače, Nijemci se uopće ne boje Mourinhova "stroja":

"Zadovoljni smo ždrijebom, iako smo već igrali s Realom u ovoj sezoni. Smatram da smo u tim utakmicama pokazali i dokazali kako se ravnopravno možemo nositi s Madriđanima, no, ne mislim kako nas se Real boji jer smo ove sezone bili bolji od njih. Mislim da nas poštuju isto kao što i mi poštujemo njih", rekao je zadovoljni Watzke, na kojeg se nadovezao i njegov sportski direktor:

"Mi smo po nekima možda u ovom društvu autsajderi, međutim, svojim igrama i rezultatima zaslužili smo i zaslužujemo poštovanje. Tako da moram reći da se nikoga ne bojim, ali jedino mi je žao što prvu utakmicu ne igramo u gostima", zaključio je Zorc.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 17:49
    Meni je ovo win-win. Dobra utakmica, dosta neizvjesna, ako prođe Dortmund, super, bilo bi mi jako drago. A opet ako prođe Real imat ćemo Hrvata u finalu. Možda dobijemo okršaj Mandžo-Modrić, odnosno garantirano Hrvatsku zastavu na kraju finala.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 17:00
    Deutsche finale :)
    Obrisan korisnik
  • Charlie Harper12.04.2013. u 16:20
    Dvije ekipe kojima su suci u znatnoj mjeri pomogli da budu ovdje gdje jesu.Unatoč tome,očekuje nas odličnee 2 utakmice i mislim da će Real proći lakše nego što se očekuje
    Charlie Harper
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 15:23
    Može to Borussia proći i vjerujem da hoće,unaprijed hvala na minusima zbog Modrića!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 15:06
    u pravu su,luka je isti onaj dj david guetta
    Obrisan korisnik