Nogomet

Mandžukićev Bayern izvukao Barcelonu, Modrićev Real opet s Borussijom!

Borna Rupnik • petak, 12.04.2013.
Mandžukićev Bayern izvukao Barcelonu, Modrićev Real opet s Borussijom!
Foto: EPA

U švicarskom Nyonu održan je ždrijeb polufinala Lige prvaka, u kojemu su svoje mjesto našla dva španjolska i dva njemačka kluba. Nezanimljivog para jednostavno nije moglo biti...

Vječni španjolski rivali, Real Madrid i Barcelona, te vječni njemački rivali, Bayern München i Borussia Dortmund, izborili su ovog tjedna polufinale elitnog europskog natjecanja uspjesima protiv Galatasaraya, PSG-a, Juventusa i Malage.

Ždrijeb je u borbi za polufinale spojio Bayern i Barcelonu, te Borussiju iz Dortmunda te Real iz Madrida, koji su se već susreli u grupnoj fazi. Real Madrid lovi svoj jubilarni deseti naslov prvaka Europe, ali Borussia mu je bila "tvrd orah": u Dortmundu je slavila 2:1, a u Madridu izvukla 2:2.

Hrvatske će boje braniti Mario Mandžukić, nogometaš Bayerna, koji zbog žutih kartona mora propustiti prvi susret polufinala, te Luka Modrić, član Mourinhovog Kraljevskog kluba.

Prve utakmice polufinala na rasporedu su 23. i 24. travnja, a uzvrati će biti odigrani tjedan dana kasnije, 30. travnja i 1. svibnja.

Finale se igra u subotu, 25. svibnja, u Londonu, na legendarnom stadionu Wembley.

Liga prvaka, polufinale:
Bayern München - Barcelona
Borussia Dortmund - Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 23:07
    Čestitan Barci na prolasku Bayerna. Željno očekujem finale sa Dortmundom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 18:43
    Biti će zanimljivo vidjeti kako će Mandžukić pritiskati zadnju liniju barcelone u drugoj utakmici...
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak12.04.2013. u 18:08
    Barca ce definitivno imat bolji posjed lopte no nevjerujem da ce dobit iskusni Neuer je na vratima koi je jedan od najboljih ako ne i najbolji golmana svijeta + dobra obrana , a nas Mandzo neka trese mrezu!
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 16:34
    Bayern - Barca: Barca će i ovdje imati >70% lopte, ali teško će doći do gola tako da tu očekujem 11terce, a onda tko sretniji...Real - BvB: napeto, ove sezone Burusija mi je igrala najljepši nogomet, brz, puno atraktivnih dodavanja i uvijek okomito na gol, šteta, jer ovdje moram navijati na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 15:11
    samo ne znam tko je koga dobio s drugom ekipom i to ne prije 15 godina vec prije dva mjeseca..iduci put razmisli prije nego nesta komentiras
    Obrisan korisnik