Nogomet

Heynckes: "Veselim se dvjema 'magičnim' nogometnim večerima koje su ispred nas"

Ivan Dominik • petak, 12.04.2013.
Heynckes: "Veselim se dvjema 'magičnim' nogometnim večerima koje su ispred nas"
Foto: Kristijan Komarica

Poslije ždrijeba koji ih je spojio s jakom Barcelonom i izjava koje su odmah stigle od strane katalonskog kluba, oglasili su se i Bavarci. Trener Jupp Heynckes, kapetan Phillip Lahm i jedan od čelnika, odnosno operativaca, Matthias Sammer, progovorili su u suparniku i polufinalnom dvoboju Lige prvaka...

Malo poslije najave polufinala Lige prvaka između Bayerna i Barcelone, koju je donio Andoni Zubizarreta, oglasili su se i čelnici te operativci Bayerna, koji očekuju najveću utakmicu sezone, sraz koji će mnogi nazvati "finale prije finala" te definitivno najveći ovosezonski ispit za svoju momčad.

"Vrlo sam sretan i zadovoljan ždrijebom, jer Barcelona je trenutno najveći izazov koji mi možemo dobiti. Najbolja su momčad Europe proteklih nekoliko godina i bit će nam mnogo teže nego protiv Torineza. Ipak, smatram da je naša prednost što prvu utakmicu igramo kući, iako će ovo biti vrlo težak zadatak za nas, s obzirom da je Lionel Messi najbolji igrač svijeta te jedan od četiri najbolja ikad. No, imamo i mi našeg insidera, Heynckesa koji je radio u Španjolskoj, tako da se zaista veselim ovoj utakmici."

Karl-Heinz Rummenigge

"Bayern protiv Barcelone, giganti i veliki klubovi susreću se u elitnom europskom natjecanju. Za nas je to velik izazov. Igrat ćemo protiv momčadi koja je oduševila svojom kreativnošću u zadnje četiri godine i koja je dominirala europskim nogometom. Međutim, ja sam ipak sa svojim momčadima u Španjolskoj protiv Barcelone ostvarivao dobre rezultate. Primjerice, s Athleticom iz Bilbaa dva sam puta u Barceloni slavio. No, to je sad manje važno, veselim se dvjema magičnim nogometnim večerima koje su ispred nas", dramatičan je i slikovit bio trener Bayerna, Jupp Heynckes.

Nešto skromnije je to komentirao Matthias Sammer, zanimljivo, nekad trener Borussije Dortmund, a danas sportski direktor bavarskog diva: "Mislim da je ovo lijep i dobar ždrijeb. Mišljenja sam da nije nedostatak to što prvu utakmicu igramo kod kuće, jer je isto bilo i protiv Juventusa. No, trebaju nam dva dobra plana i dvaput dobra forma toga dana. A isto tako, nema sumnje da je Barcelona jaka, iako nije ona stara, no i mi smo u međuvremenu postali jači.".

Tko će vidjeti Wembley u finalu Lige prvaka?

ANKETA#584

Kapetan Bayerna Phillip Lahm također se oglasio po tom pitanju rekavši: "Ovo je prekrasan ždrijeb, jer će igrati međusobno španjolski prvak iz 2013. godine protiv njemačkog prvaka iz 2013. godine. To će biti vrhunski dvoboj. Mi smo sada treći put u posljednje četiri godine u polufinalu Lige prvaka, a smatram da su šanse za finale u Londonu 50:50. Apsolutno će to biti zanimljiv dvoboj između dviju vrhunskih momčadi u kojem ćemo svi moći uživati", najrealnije je završio Lahm.

Oglasili su se još mnogi i igrači i ljudi u klubu i oko njega, što sem tiče polufinala s Barcelonom, no nekako uvijek najveću težinu imaju riječi Kaisera Franza: "Moraš uvijek prihvatiti ono što dobiješ, tako i mi moramo uzeti to što nam je dano - a dan nam sraz protiv Barcelone. To je, po mom mišljenju, najveći izazov koji smo mogli dobiti. U dvije utakmice naše su šanse velike, s obzirom na trenutnu formu Bayerna, međutim, uvijek treba biti oprezan kada se igra 180 minuta, jer tada uvijek bude mnoštvo prilika za oba protagonista. No, svejedno smatram da smo u prednosti i da trenutno igramo impresivno, tako da se nadam pobjedi nad Barcelonom", rekao je Franz Beckenbauer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 23:10
    Prva utakmica; Bayern-Barcelona 2:2 Druga utakmica; Barcelona-Bayern 3:2
    Obrisan korisnik
  • nido12.04.2013. u 20:48
    Bit ce to festival nogometa!!! Bayern se nece braniti kao ostali timovi koji igraju protiv Barce, jer ne zna. Bayern igra totalni nogomet i samo znaju napadati a i Barca tako da ce to bit ludnica!!!
    nido
  • etti12.04.2013. u 19:07
    Sastaju se dvije najbolje momčadi svijeta, to će biti praznik nogometa. Vjerujem da Bayern prolazi, jednostavno su najbolji!
    etti
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 17:47
    Ovaj susret smo morali vidjet. Ako je netko u stanju skinut Barcu ili Bayern prije finala, to su oni sami međusobno.
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak12.04.2013. u 17:40
    To ce bti utakmica za pamcenje , ali dajem malu prednost Bayernu nego tiki-taki
    Carobnjak