Fanatik

Video: Borussiju Dortmund i Real Madrid vežu ovosezonski dvoboji, ali i bizarna povijest...

Ivan Dominik • petak, 12.04.2013.
Video: Borussiju Dortmund i Real Madrid vežu ovosezonski dvoboji, ali i bizarna povijest...
Foto: EPA

Iako manje zvučan dvoboj polufinala Lige prvaka od sraza Bayerna i Barcelone, susret Borussije Dortmund i Reala iz Madrida u kontekstu povijesti i ove sezone dosta je zanimljiviji u nekoliko aspekata. Kao prvo, te dvije ekipe igrale su već dva puta ove sezone, u skupini Lige prvaka, dok ih veže i jedna bizarnost iz prošlosti...

Borussia Dortmund i Real Madrid, realno je "tek" drugi par ovogodišnjeg polufinala Lige prvaka, iako se radi o utakmicama u kojima će nastupiti i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, ponajviše zbog toga što danas Bayern i Barcelona, koji su drugi polufinalni par najjačeg klupskog nogometnog natjecanja u Europi, igraju najatraktivniji nogomet.

Međutim, Žute i Los Blancose ove sezone veže najveće rivalstvo u Ligi prvaka, koje seže još u natjecanje po skupinama kada je Kloppova ekipa bila uspješnija u dvije utakmice. Borussia je kod kuće u prvom dvoboju svladala Madriđane rezultatom 2:1 na svom travnjaku.

Samo dva tjedna nakon pobjede u Njemačkoj, Borussia je fantastično odigrala susret na Santiago Bernabeuu, na kojem je protiv jake momčadi Josea Mourinha osigurala remi od 2:2.

Također, uz utakmice ove sezone, Real i BVB sastali su se u jednom jedinom polufinalu prije narednog u svojoj povijesti. Bilo je to 1998. godine, u sezoni kada je Real otišao do kraja pobijedivši Juventus, a prethodno je "među četiri" izbacio baš Borussiju. Tada su Madriđani slavili kod kuće u prvoj utakmici 2:0 golovima Fernanda Morientesa i Francuza Christiana Karembeua, koja je kasnila skoro sat vremena te je ostala upamćena po bizarnoj situaciji prije početka utakmice.

Tada su, naime, navijači Reala povlačili mrežu iza gola na koju je bio vezan sami gol. Ograda je pukla, pala na navijače koji su se vješali po njoj, a stradao je i sam gol, koji je, činilo se, ničim izazvan puknuo na spoju stative i prečke te je kasnije susret skoro bio odgođen. Ipak, operativci na stadionu dosjetili su se dovući rezervni gol s pomoćnog na glavni teren pa je utakmica ipak odigrana, a podignutih je ruku Santiago Bernabeu napustila momčad današnjeg trenera Bayerna, Juppa Heynckesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 19:50
    Sjećam se tog kao da je jučer bilo,kao i slike velikog igrača a tad tužnog i zamišljenog Andya Mollera pred tu utakmicu koju nije mogao igrati.Zbog tog nerada u polufinalu.+,Real je prvu utakmicu u LP sljedeće sezone protiv Intera morao igrati van Madrida,ako se na varam igrali su u Sevilli!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 19:46
    Nevjerojatno, još stavi video u kojem se vidi da navijači Reala na prvoj utakmici u Madridu ruše gol i onda nam piše članak kako su to zapravo napravili navijači Borussije u dortmundu. Pa koliko taj novinar ima godina, ja koji sam tad imao 8 godina pa se sjećam što je bilo, a novinar još i video... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 18:59
    BVB
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak12.04.2013. u 17:41
    Real !
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 16:55
    Nisu navijači Dortmunda povlačili mrežu nego navijači Reala a utakmica je kasnila više od sat vremena,zbog rušenja gola!!To je bilo 1998,i radi se o prvoj utakmici polufinala igranoj u Madridu u kojoj je Borussia igrala jako oslabljena jer joj je nedostajalo skoro 80% prvotimaca!!
    Obrisan korisnik