Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 3. kolo, 24.10.2012, 20:45 h, Dortmund, Signal Iduna Park, gledatelja: 65.829
Suci: Viktor Kassai (Mađarska), Gabor Erös (Mađarska), György Ring (Mađarska)
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Robert Lewandowski 36'
Marcel Schmelzer 64'
2:1 Real Madrid
Cristiano Ronaldo 38'
Real Madrid

Video: Borussia Dortmund šokirala Kraljevski klub s Modrićem i dokazala kvalitetu

Ivan Dominik • srijeda, 24.10.2012.
Video: Borussia Dortmund šokirala Kraljevski klub s Modrićem i dokazala kvalitetu
Foto: EPA

Pobjednik i osvajač Lige prvaka iz 1997. godine, Borussia Dortmund, pobijedila je i skinula veliki "skalp" u trećem kolu skupine D Lige prvaka. Na Signal Iduna Parku poražen je Real Madrid uz 2:1, za koji je od 20. minute igrao i Luka Modrić, dok je Ivan Perišić u redovima pobjednika u susret ušao s klupe u samoj završnici...

Borussia Dortmund
Real Madrid
Borussia Dortmund
Real Madrid
1
Roman Weidenfeller
4
Neven Subotić
15
Mats Hummels
26
Lukasz Piszczek
29
Marcel Schmelzer
5
Sebastian Kehl
6
Sven Bender
(do 67')
10
Mario Götze
(do 87')
11
Marco Reus
(do 90'+1')
19
Kevin Grosskreutz
9
Robert Lewandowski
Pričuvni igrači
8
Ilkay Gündogan
67'
23
Julian Schieber
87'
44
Ivan Perišić
90'+1'
Trener
Jürgen Klopp
1
Iker Casillas
2
Raphaël Varane
3
Pepe
4
Sergio Ramos
6
Sami Khedira
(do 20')
10
Mesut Özil
14
Xabi Alonso
15
Michael Essien
22
Angel Di Maria
7
Cristiano Ronaldo
9
Karim Benzema
(do 73')
Pričuvni igrači
19
Luka Modrić
20'
20
Gonzalo Higuain
73'
 
Trener
Jose Mourinho

Igrač utakmice

U dvoboju Borussije iz Dortmunda i Reala iz Madrida u kojem je njemački sastav odnio zasluženi trijumf igrač utakmice bio je Marcel Schmelzer koji je, osim što je korektno odradio svoj dio posla, postigao i toliko željeni te odlučujući zgoditak za domaćine. Iako bi titula igrača utakmice mogla pripasti bar još nekolicini igrača trenera Kloppa, Schmelzer je ipak bio najzaslužniji za slavlje Nijemaca.

Vrlo kompetitivna utakmica s mnoštvom zanimljivosti i uzbudljivog sadržaja počela je dosta oprezno s obje strane. Međutim, mnoštvo prilika nije izostalo u uvodnim minutama Signal Iduna Parka na kojem su prijetili i Nijemci i Španjolci, ponajviše Sebastian Kehl i Robert Lewandowski s jedne te Angel Di Maria i Karim Benzema s druge strane.

Šok za Josea Mourinha dogodio se u 20. minuti kada se ozlijedio Sami Khedira, a The Special One je s klupe za pričuve na teren Dortmunda uveo Luku Modrića, ponajboljeg hrvatskog reprezentativca. Do 36. minute igralo se napadački, ali i dosta oprezno na obje strane, međutim, onda je na asistenciju sveprisutnog Kehla Casillasa za 1:0 domaćih matirao Poljak Lewandowski.

Taj je pogodak probudio obje ekipe, a dvije minute potom Madriđane u rezultatski egal vraća Cristiano Ronaldo golom nakon dodavanja Mesuta Özila. Na odmor se tako otišlo poravnanim rezultatom, dok je nastavak uz fantastičnu igru Marca Reusa i Marija Götzea bolje otvorio sastav Jürgena Kloppa.

Napadali su simpatični i više nego dobri crno-žuti, koji su u pojedinim trenucima susreta potpuno nadigrali Los Blancose. Sve se više "stezao obruč" oko Realova gola i sve je izgledniji bio novi pogodak Borussije. On se i dogodio u 64. minuti dvoboja kada je u drugom dijelu odlični Marcel Schmelzer pogodio za 2:1 domaćina. Nedugo zatim je i Modrić imao jedan dobar udarac na gol i svoju šansu, ali nije bio dovoljno precizan.

Real je nakon velike krize u igri i primljena pogotka ponovo zaigrao mnogo bolje, ali je bilo prekasno. Borussia se povukla i igrala pametno te je do kraja susreta uspjela iskontrolirati utakmicu na svoje zadovoljstvo i zadovoljstvo svojih navijača. Zaredale su i izmjene te prekidi što je dodatno usporilo ogled, a to je išlo na ruku domaćoj Borussiji, koja je s Hrvatom Ivanom Perišićem - koji je na travnjak ušao umjesto Reusa tek u sučevoj nadoknadi kao treća Kloppova zamjena - osvojila sva tri boda protiv španjolskog nogometnog giganta, Real Madrida.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ajax3:1Manchester City
Borussia D.2:1Real Madrid
1Borussia D. 611:5+614
2Real Madrid 615:9+611
3Ajax 68:16-84
4Manchester City 67:11-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi725.10.2012. u 15:50
    Da, a da nije bilo Pepeove greške, mogao je i Real slaviti sinoć... šta bi bilo kad bi bilo.Sinoć potpuno zaslužena pobjeda žutih, a vidjet ćemo kako će odigrati na Bernabeu.
    Vugi7
  • beaver25.10.2012. u 11:33
    da gledao sam i vidio kako ga zaobilaze i traze di mariu i cr7 protutenkovskinm projektilima. dobro kazes, smijesno za najboljeg zadnjeg veznog na svijetu.
    beaver
  • danchy25.10.2012. u 11:09
    Klopp je pokazao da čak i ako Real potroši 500 milijuna na pojačanja u zadnjih par sezona da svejedno ne mogu ništa protiv ekipe koja ima srce i znanje. da nije bilo greške Weidenfellera kod gola ova pobjeda je mogla biti uvjerljivija. što se Modrića tiče odigrao je korektno bez nekih velikih... [više na forumu]
    danchy
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 10:04
    Uopće taj rezultat ne spada u šokantne i senzacionalne rezultate.Njemci su Njemci a njihova kvaliteta je neupitna
    Obrisan korisnik
  • Vugi725.10.2012. u 09:42
    Daj nemoj zaebavati... Jesi gledao cijelu utakmicu?Ovo je Lukina najlošija predstava otkad je u Realu. I ne treba to sakrivati i bespotrebno ga hvaliti ako to nije zaslužio. U par trenutaka se poskliznuo u ključnim trenucima u Borussijinim kontrama, 2 puta je dobro zakuhao pred svojim golom, u... [više na forumu]
    Vugi7