Liga prvaka, natjecanje po skupinama, skupina A, 3. kolo, 24.10.2012, 20:45 h, Zagreb, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 9.326
Suci: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Alek Tascioglu, Serkan Gençerler (svi Turska)
Dinamo
Dinamo
0:2(0:2) Paris Saint-Germain
Zlatan Ibrahimović 32'
Jeremy Menez 43'
Paris Saint-Germain

Deja vu: I PSG rutinski preko Dinama, Modri ponovno poraženi 2:0

S Maksimira:Borna Rupnik, Igor Šestak • srijeda, 24.10.2012.
Deja vu: I PSG rutinski preko Dinama, Modri ponovno poraženi 2:0
Foto: Kristijan Komarica

Ni u trećem ovosezonskom pokušaju zagrebački Dinamo nije uspio doći do prvih bodova u Ligi prvaka. Ibrahimović i Menez već su u prvom poluvremenu usmjerili PSG na pobjednički kolosijek...

Paris Saint-Germain
Dinamo
Paris Saint-Germain
8
(do 90')
90
(do 68')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić
30
Salvatore Sirigu
2
Thiago Silva
7
Jeremy Menez
(do 75')
12
Mathieu Bodmer
(do 58')
13
Alex
(do 46')
14
Blaise Matuidi
17
Maxwell
18
Zlatan Ibrahimović
24
Marco Verratti
26
Christophe Jallet
27
Javier Pastore
Pričuvni igrači
6
Zoumana Camara
46'
4
Mohamed Sissoko
58'
9
Guillaume Hoarau
75'
Trener
Carlo Ancelotti

U svom prvom sučeljavanju s hrvatskim klubom, Paris Saint Germain osvojio je na Maksimiru sva tri boda u sklopu trećeg kola Lige prvaka. Iako su se u taboru Dinama nadali da bi ovoga puta mogli do iznenađenja, francuski je predstavnik rutinski ostvario željeni cilj.

Pod budnim okom

Na utakmicu Dinama i PSG-a stigli su brojni skauti poznatih klubova kako bi vidjeli ima li na terenu "materijala" za njihove momčadi. Dinamo je potvrdio dolaske predstavnika Juventusa, Bayerna, Manchester Uniteda, Chelseaja, Manchester Cityja, Genoe, Toulousea, Slask Wroclawa, Šahtara, Zenita, Bayera i Basela.

Domaći su zaigrali s Antom Puljićem na stoperu, Domagojem Vidom kao zadnjim veznim te Luisom Ibanezom na krilu i nije početak Dinama bio posebno loš, no odmah se osjetila razlika u kvaliteti, a prva zvijezda Parižana, Zlatan Ibrahimović, imao je dovoljno prostora da u paru s Jeremyjem Menezom stvara dovoljno opasnosti po Ivana Kelavu. Dinamov čuvar mreže švedskog je reprezentativca morao zaustavljati već u trećoj i petoj minuti.

Modri su najopasniji bili preko pokušaja Vide glavom, Sammirovog slobodnog udarca i niza od tri kornera te udarca iz daljine Duje Čopa, pokušavajući nakon obrambene faze brzo stići na protivničku polovicu kroz protunapade.

Ipak, u 32. minuti Ibrahimović je uspio u svojim namjerama.

Nakon dva nova neprecizna udarca, pratio je prodor Meneza po lijevoj strani i pravovremeno stigao na povratnu loptu u šesnaestercu i poslao je u suprotnu stranu za 1:0.

Igrač utakmice

Prilično očekivano, najviše je dobrih poteza na Maksimiru pokazao Zlatan Ibrahimović, koji je zadržavao loptu, driblao, proigravao suigrače te naposljetku i otključao Dinamovu bravu, nakon čega je PSG-u sigurno bilo lakše igrati. Švedski je napadač ponovno dokazao svoju individualnu kvalitetu i potvrdio koliko značajnu ulogu igra unutar svoje momčadi, tim više što je uglavnom izgledalo kako igra - bezbrižnom lakoćom.

Dinamo je odgovorio dobrim udarcem Sammira, a Ante Puljić spriječio je akciju PSG-a s igračem više u 42. minuti. No, već u sljedećem napadu sličnu je situaciju iskoristio Javier Pastore i pronašao Meneza, koji pred Kelavom ne griješi te su igrači Carla Ancelottija na odmor otišli s dva pogotka viška.

U nastavku je Čačić na teren Vidi pridružio Calella, umjesto neuvjerljivog Ibaneza, kako bi Kovačić, Sammir i Čop dobili više ofenzivnog prostora, no PSG nije ispuštao kontrolu nad zbivanjima. Pred Dinamovim su vratima najčešće kombinirali i najviše pokušavali Menez i Pastore, uz poneku prezentaciju Ibrahimovićevih vještina, a Dinamo prema naprijed nije imao pravih rješenja.

Sve se svelo na dva udarca Sammira, jedan u živi zid i jedan visoko preko gola, a PSG je nadomak trećeg pogotka došao u 78. minuti, kada je prečka zaustavila pokušaj Thiaga Silve glavom.

Pljesak je pri kraju izmamio Ibrahimović efektnim pokušajem škarica, a pogodak Guillaumea Hoaraua glavom iz 87. minute poništen je zbog prekršaja u napadu nad Vrsaljkom. U sudačkoj nadoknadi zagrebačka je publika, koju ni "akcija od milijun kuna" nije privukla u većem broju, mogla pozdraviti europski debi Alena Halilovića.

Hoarau se još istaknuo i promašenim "zicerom", Sirigua je ponovno jednom testirao i Sammir, a lopta nije ušla u mrežu ni u posljednjoj gužvi pred golom Parižana. Tako je Dinamo ponovno ubilježio europski poraz 2:0, a sljedeći će mu pokušaj biti za dva tjedna protiv istog protivnika, na Parku prinčeva.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Porto3:2Dynamo Kijev
Dinamo0:2PSG
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 15:04
    Vida u veznom redu?! Stvarno tragikomicno i dok god bu takvi klauni na klupi Dinama ne mozemo se nadat ni nekoj boljoj igri a kamoli boljem rezultatu u europi! Jucer smo jos i dobro prosli,ali bas je zalosno vidjet kak jadno izgledamo na terenu! Nadam se da je ovo samo neka tvoja ironija jer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 11:49
    Dosadni ste s tim brojem gledatelja, upravo zbog takvih pljuvaca nece nikad ni doci vise gledatelja. Samo pumpate losu atmosferu.Gdje su ti vasi slavni drugi klubovi koji se ne sramote u Ligi prvaka? Casno i muski gube svoje europske nastupe u srpnju protiv giganata s Malte.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 11:32
    Već sam pisao dok smo igrali protiv Maribora da Čačić nije nikakav trener i da ima više sreće nego znanja(Vida protiv Ludogoretsa, ispadnje Red Bulla i preuzimanje njihovog statusa nositelja u kvalifikacijama) i sad nekaj stalno kemija, i kaže da je umjesto Ademija gledao kako da ubaci nekog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 11:26
    hahahaha, koji klub, koja igra....pa to je stvarno na razini Fr 3-ligaša! mislim da broj gledatelja sve govori o ovom luzerskom klubu.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir25.10.2012. u 11:16
    Opet kukavićka taktika i ispremješane pozicije igrača na terenu. Prestrašno kakav trener!! dinamo mora igrati svoju igru napadački, kako igra od pamtivjeka i kako jedino zna. Izgubi 2:4, 2:5, ali igraj svoju igru, koja može najviše izvući iz ovih igrača. I daj im malo kuraža, a ne da igraju bez... [više na forumu]
    Mithrandir