Nogomet

Čačić: "Parižani nam nisu pružili mnogo šansi, opravdali su svoju kvalitetu"

S Maksimira:Igor Šestak • četvrtak, 25.10.2012.
Čačić: "Parižani nam nisu pružili mnogo šansi, opravdali su svoju kvalitetu"
Foto: Kristijan Komarica

I treći put u tri kola Lige prvaka Čačićev Dinamo poražen je s 2:0. U trećem kolu iz Maksimira je bodove odnio Paris Saint-Germain, a Dinamov trener istaknuo je kako su gosti jednostavno bili bolji i opravdali svoju kvalitetu. Također, prokomentirao je iznenađenja u prvoj postavi.

Golovima Zlatana Ibrahimovića i Jeremyja Meneza Dinamo je doživio i treći poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka, još jednom rezultatom 2:0. Pribroje li se prošlogodišnji nastupi, Modri imaju devet uzastopnih poraza u elitnom europskom natjecanju.

"Moram konstatirati da nam Paris Saint-Germain nije dao puno šansi", izjavio je Ante Čačić nakon utakmice pa dodao: "Nametnuli su se i bili su bolja momčad. Opravdali su kvalitetu vodeće momčadi francuskog prvenstva i vjerojatno najskuplje momčadi u francuskoj povijesti."

Dinamo se dobro držao u prvih pola sata utakmice, ali je u završnici prvog poluvremena primio dva pogotka koja su odlučila ovaj susret: "Pokušali smo limitirati njihovu kvalitetu i mislim da smo to dobro činili u prvih 30 minuta. No, nakon dva primljena gola teško se vratiti u utakmicu protiv takvog protivnika. Naši protivnici su imali još nekoliko dobrih prilika pa čak rezultatom mogu biti i zadovoljan."

Dinamov trener razlog loših rezultata u Ligi prvaka vidi u neiskustvu svojih igrača te slaboj ligi: "Imamo mnogo mladih igrača, a neki od njih prvi put igraju u Europi. Osim toga, naša liga ne donosi ono što donose najjače europske lige iz kojih dolaze naši protivnici i zato je stanje u grupi takvo kakvo je."

U Dinamovoj početnoj postavi iznenađujuće su se našli Ante Puljić i Šime Vrsaljko, dok je Domagoj Vida ovaj put zaigrao u veznom redu.

"Kao trener samostalno slažem momčad i nosim odgovornost za rezultate. Ademi je bio ozlijeđen pa sam Vidom želio nadomjestiti njegovu agresivnost i skok-igru. Samim time se otvorila pozicija za Vrsaljka koji je u posljednje vrijeme nastupao u našoj ligi i zaslužio je povjerenje. On je dobar mladi igrač, ali mu nedostaju utakmice poput današnje."

Puljić je također zaslužio svoju priliku, ali to ne znači da Tonel više nije u kadru. Ante ima 24 godine, a mi već sada moramo znati na koga možemo računati u budućnosti", obrazložio je svoje odluke Čačić.

Dinamov trener osvrnuo se i na atmosferu na tribinama: "Hvala ljudima koji su došli. Bilo je nešto više ljudi i atmosfera je bila poticajna, a tada je svakako lakše igrati nego kada atmosfere nema ili je negativna."

Na kraju, Dinamov se trener osvrnuo na šanse svog kluba u nastavku natjecanja: "Za Dinamovog trenera je obaveza osvojiti domaća natjecanja. Proljeće u Europi bi bilo veliko ostvarenje za nas. To je moj san i nitko mi ga ne može oduzeti, ali pošto smo ušli u ovako jako natjecanje s jakim protivnicima to će biti vrlo teško ostvariti."

Dinamu sada slijedi gostovanje kod Cibalije u Vinkovcima, a iduću utakmicu u Ligi prvaka odigrat će 6. studenog na Parku prinčeva u Parizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir25.10.2012. u 11:26
    ........a vi ste gospodine Čačiću opravdali nekvalitetu i nepovjerenje u HR trenere. Jurčević, Jurčić, Soldo, Miše, Vulić, Scoria, Pamić, Vučević, Gračan, Vlak, Čačić,..............kakva hrpa bezveznjaka......nema "normalnog" trenera u HR.....
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 09:16
    Ovaj puta bravo za Čačića na njegovoj hrabrosti naspram braće Mamića .I igračima čestitke na borbenosti i htjenju ali razlika u kvaliteti je prevelika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 08:44
    @penetrisac: kako mozes uopce spomenuti Bate i Nordsjelland ili Apoel? pa oni igraju u vrlo jakim ligama, odma uz bok lige petice :p di je Dinamo do njih ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 07:21
    Sa 20% snage se PSG sprdava s dinamom, toliko o kvaliteti kadra modrih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 01:02
    veliki strateg ante čačić je učinio što je mogao, izdali su ga igrači. nisu prepoznali njegovu ingenioznu viziju. to je hendikep velikih trenera.
    Obrisan korisnik