Nogomet

Sigurni Kelava i Šimunić, te opasni Sammir najbolji u Dinamovim redovima

Igor Šestak • srijeda, 24.10.2012.
Sigurni Kelava i Šimunić, te opasni Sammir najbolji u Dinamovim redovima
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je i u trećem kolu Lige prvaka poražen s 2:0, ovaj put od Francuskog Paris Saint-Germaina. Vidljiva je bila velika razlika između Dinamovih igrača i gostiju iz Pariza, ali ne može se reći da su Modri razočarali. Pružili su solidan otpor, a među Čačićevim igračima dobrim su se nastupom iskazali Kelava, Šimunić, Vida i Sammir, koji je najčešće prijetio gostujućem vrataru.

Ivan Kelava: Već u trećoj minuti se istaknuo sjajnom obranom u situaciji jedan na jedan s Ibrahimovićem, a i ostale opasnosti u svom kaznenom prostoru je prilično sigurno otklonio. Kod pogodaka u prvom dijelu teško je mogao bolje reagirati. Imao je nekoliko vrlo dobrih obrana, a uspio je odraditi utakmicu bez kritičnih ispucavanja. Jedan od boljih u Dinamovim redovima.

Šime Vrsaljko: Pomalo iznenađujuće se našao u prvoj postavi Dinama, a ne može se reći da je iskoristio dobivenu priliku. U fazi obrane ne previše siguran i često daleko od protivničkih igrača. Izgubio je veći broj duela s Francuzima. Povremeno se ubacivao prema naprijed, ali bez konkretnijeg učinka. Prvi gol PSG-a pao je po njegovoj strani, a drugi dok je on bio na protivničkoj polovici nakon napadačkog izleta.

Ante Puljić: Ante Čačić priredio je veliko iznenađenje postavljanjem Puljića u prvih 11 umjesto Tonela. Puljić se u svom debiju na ovoj razini nije osramotio, ali se očekivano vrlo teško nosio s Ibrahimovićem. Iz dvoboja sa Šveđaninom i bolji stoperi su izlazili kratkih rukava, a Puljić je često stajao predaleko od njega. Prvi i drugi pogodak PSG-a pali su po desnoj strani i Puljić u tim situacijama nije posebno dobro reagirao. Dobrim potezom istaknuo se u 42. minuti kada je klizećim startom odnio loptu ispred Pastorea u izglednoj situaciji za goste.

Josip Šimunić: Bolji i sigurniji od dvojice Dinamovih stopera, što je očekivano s obzirom na iskustvo i kvalitetu koju posjeduje. Najčešće siguran i pravovremen, tek u nekoliko situacija može mu se zamjeriti što je stajao predaleko od Ibrahimovića. Zadržao visoku formu iz prošlih utakmica.

Josip Pivarić: Prema naprijed dosta aktivan. Kad god je Dinamo uspio duže zadržati loptu u posjedu, mladi lijevi branič se ubacivao prema naprijed. Ipak, u svojim napadačkim izletima nije bio posebno učinkovit. U obrambenom segmentu igre uobičajeno nešto slabiji. U 20. minuti svojom pogreškom donio priliku Parižanima, ali ga je dobrom intervencijom spasio Kelava.

Domagoj Vida: Zaigrao u veznom redu i novu ulogu odradio vrlo dobro. Obrambene zadatke odradio bez većih pogrešaka, a ugodno je iznenadio napadačkim akcijama. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme u kojem je bio najaktivniji Dinamov vezni igrač u kreiranju napada. Pokrenuo je nekoliko obećavajućih kontranapada i trener Čačić može biti zadovoljan Osječaninom u ulozi veznog igrača. Na početku utakmice zaprijetio udarcem glavom nakon kornera.

Marcelo Brozović: U prvom dijelu prilično neprimjetan i rijetko s loptom, ali je zajedno s Vidom i Kovačićem odradio mnogo u zatvaranju protivničkih igrača. U nastavku je bio nešto bolji i sigurniji, a u 78. minuti je spasio pogodak dobrom reakcijom na gol-crti kod kornera gostiju.

Mateo Kovačić Igrač koji je trebao biti glavni kreator Dinamove igre u prvom je poluvremenu bio uglavnom neprimjetan, a lopta je prerijetko bila u njegovom posjedu. Kasnije je podigao razinu svoje igre, ali bez značajnijeg učinka. Mnogo se trudio i pokušavao, ali je često griješio u predaji. Mora mu se priznati veliki angažman u obrambenim zadacima, posebno u prvom dijelu dok je igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Luis Ibanez: Argentinac je odigrao samo prvih 45 minuta, što dovoljno govori o njegovoj igri. Protiv Maxwella je bio nemoćan, a istaknuo se s nekoliko loših reakcija na protivničkoj polovici. U prvih 45 minuta najslabiji igrač Modrih.

Sammir: Novi hrvatski reprezentativac ponovno je igrao na njemu neprirodnoj poziciji najisturenijeg napadača. Često je Sammir bio okružen s nekoliko protivničkih braniča, ali je ipak uspio kreirati nekoliko opasnosti po vrata Parižana. Bio je među boljim igračima Dinama, uložio je mnogo truda, ali mu je za nešto više nedostajalo (raspoloženih) suigrača u napadu.

Duje Čop: U prvom dijelu je igrao na lijevom krilu i dvaput zaprijetio gostujućem vrataru. U nastavku je zaigrao na poziciji centralnog napadača do 68. minute kada ga je zamijenio Rukavina. U duelima sa stoperima pariške momčadi uglavnom nemoćan.

Adrian Calello: Ušao u igru u 45. minuti umjesto Ibaneza kako bi učvrstio sredinu terena. Odradio drugo poluvrijeme na svojoj uobičajenoj razini. Dosta dobro u fazi obrane i bez značajnijeg napadačkog učinka, osim u završnici utakmice kada je dobro pucao prema golu PSG-a.

Ante Rukavina: U 68. minuti ušao umjesto Čopa i prikazao prilično blijedu igru. Nekoliko se puta istaknuo lošim primanjem lopte, a nijednom nije uspio zapucati na vrata Parižana.

Alen Halilović: Ušao u igru u sudačkoj nadoknadi. Bio je to debi Halilovića u Ligi prvaka, a igrao je premalo za ozbiljniju ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 09:36
    PSG-kvalitetniji su za tri koplja ali Zagrepčani su se sinoć borili iznad svojih mogučnosti i za to im treba ćestitati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 01:07
    Meni su ovi opisi u članku smiješni. Izgleda kao da Dinamo igra dobro i da je jedino Ibanez loše odigrao. Realno, bilo bi dobro priznat neke stvari, kao npr. da je 5-6 igrača igralo jako loše. Najbolji mi je opis za Calella... Zar je problem napisat: beskoristan?!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:36
    Sammir je odigrao odlicno, ne moze se vis eocekivati kad je sam protiv cijele obrane a nema s kime odigrati u napadu, Cop, Rukavina a i ostali napadaci u Dinamo su za HNL a ne ligu prvaka. Stavite Sammira u bilo koji Europski tim i vidjet cete kako se igra
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:26
    Možda je netko autoru podvalio snimku neke prijašnje Dinamove utakmice, ispada da je Sammir odigrao vrlo dobru utakmicu, a nije ni izbliza i nema smisla tražiti krivce u suigračima jer u dosta situacija je mogao i morao bolje reagirati. Zašto je odjednom postao problem napisati da je Sammir bio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • damac25.10.2012. u 00:03
    kad sve sumiraš, u obrani ajd još nekak, prema naprijed svi nemoćni osim možda Sammira, al ni on ne može ništa sam.. i dajte prestanite pisat da je Vida Osječanin.
    damac