Nogomet

Šimunić: "Pokazali smo previše poštovanja, opet. Nitko nema pravo kritizirati trenera"

S Maksimira:Borna Rupnik • četvrtak, 25.10.2012.
Šimunić: "Pokazali smo previše poštovanja, opet. Nitko nema pravo kritizirati trenera"
Foto: Kristijan Komarica

Josip Šimunić i Ivan Kelava prokomentirali su dvoboj Dinama i Paris Saint Germaina na Maksimiru, složni u ocjeni da se pobjedi gostiju nema što prigovoriti. Modri su još jednom pokušali i još jednom ostali praznih ruku...

Pogoci Zlatana Ibrahimovića i Jeremyja Meneza iz prvog poluvremena bili su dostatni momčadi Carla Ancelottija za sva tri boda u Zagrebu. Dinamo je i treći put zaredom poražen u Ligi prvaka rezultatom 2:0.

Josip Šimunić: "Zlatan Ibrahimović je čudo, fantastičan je igrač".

Iskusni branič Josip Šimunić priznao je da su Francuzi mogli i uvjerljivije pobijediti: "Možemo biti zadovoljni što nismo primili četiri ili pet. PSG je velika momčad koja nije odigrala na razini na kojoj zna i može. No, na kraju krajeva nisu važni oni, nego smo važni mi".

"Pokazali smo im previše poštovanja, opet. To nas je blokiralo i nismo pokazali ono što možemo", dodao je.

Dosta je polemika izazvao udarni sastav Ante Čačića, s Puljićem u obrani, Vidom na zadnjem veznom i Ibanezom na krilu.

Ivan Kelava: "U hrvatskom prvenstvu nemamo pravo na grešku, želimo li i sljedeće sezone igrati Ligu prvaka, moramo pobjeđivati domaće protivnike. Moramo se kroz prvenstvene utakmice što bolje i što kvalitetnije pripremati za ovo što nas čeka u Europi".

"Dugo sam u nogometu i kada trener nešto odluči ja to kao igrač maksimalno poštujem. Za svaku trenersku odluku postoji razlog. To je njegova vizija, to je njegovo pravo, da stavi igrače koji su najbolji za momčad. Jedino što me se tiče jest rezultat, nitko nema pravo kritizirati trenera zašto je igrao ovako ili onako", jasan je bio Šimunić.

U preostale tri utakmice Dinamo može ostvariti svoj cilj, kaže: "Bit će bolje. Imamo još tri utakmice, veliki sam optimist. Moramo vjerovati, onda ćemo možda imati i malo sreće".

Svoje je mišljenje ponudio i vratar Ivan Kelava, koji je dva puta morao po loptu u mrežu, a u više je navrata morao "skidati" lopte Zlatana Ibrahimovića: "Tražili smo igru, dogovorili smo se da ćemo ih čekati u obrani i pokušati iznenaditi iz kontre i polukontre. Imali smo neke šanse i polušanse, nedostajalo je malo sreće da nam se neka lopta odbije u gol, a onda bi utakmica možda otišla na drugu stranu".

Priliku je u sudačkoj nadoknadi dobio i Alen Halilović. "Mali Alen je veliki talent hrvatskog nogometa, a taj talent treba pretočiti u klasu. Siguran sam da će to u budućnosti i učiniti, drago mi je da ga je publika prihvatila, ali tako bi trebalo biti prema svim igračima, a ne samo njemu", zaključio je Kelava.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir25.10.2012. u 11:01
    Prvi dio izjave je toćan. OPET se igralo u strahu sa previše respekta prema protivniku i bez faula. Drugi dio je netoćan. Treneru Čačiću se s pravom mora uputiti pregršt kritika. Zašto je ponovo po treći puta postavio taktiku i raspored igrača kako dinamo NIKADA ne igra. Sammir na centarforu, čime... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 09:12
    Mamić je Mamićima sinoć oduzeo i posljednju osobu koja ih je podržavala u njihovoj politici prema klubu.Sd je zbilja sramota da više i jedean jedini dan provedu u klubu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 07:50
    Joe trebas ti malo te klince stavit u red.. A i neki stariji igraci si malo previse dopustaju..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 01:02
    jo, libo te racku, uzeo si zlatanov dres.
    Obrisan korisnik