Nogomet

Menez: "Protiv momčadi poput Dinama, u kojoj se svi brane, nije lako"

Borna Rupnik • četvrtak, 25.10.2012.
Menez: "Protiv momčadi poput Dinama, u kojoj se svi brane, nije lako"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Jeremy Menez stvarao je u paru sa Zlatanom Ibrahimovićem najviše problema obrani Modrih u Zagrebu. Svoju je igru okrunio i pogotkom za konačnih 2:0, a njegovi se suigrači slažu je na Maksimiru napravljen jedan nužan korak u borbi za osminu finala...

Igrači Paris Saint Germaina zadovoljni su napuštali Zagreb, s tri boda u džepu i saznanjem da su bez većih poteškoća ostvarili zadani cilj i svladali momčad Dinama.

"Sve u svemu, bila je to dobra momčadska predstava", konstatirao je Jeremy Menez, "sedmica" Parižana.

Nasser al-Khelaifi, predsjednik PSG-a: "Ova su tri boda vrlo važna. Promašivali smo prilike, ali odigrali smo dobru utakmicu. Dobro je što smo pobijedili u kontekstu plasmana u drugi krug, tražit ćemo tri boda i u sljedećoj utakmici".

"Protiv momčadi poput Dinama, u kojoj se svi brane, nije lako. Prvi je gol uvijek ključan i najteže ga je zabiti. Nakon toga imali smo više prostora i dobro smo ga iskoristili. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu", smatra nogometaš pariške momčadi.

Za pretpostavke o konačnom raspletu skupine još je prerano, kaže: "U sljedećoj utakmici opet igramo s Dinamom i opet moramo uzeti tri boda. Nije još vrijeme za razgovore o tome kako se vodi bitka Porta i PSG-a za prvo mjesto u skupini. Moramo dobiti obje domaće utakmice".

Kapetan Christophe Jallet slaže se s takvom procjenom: "Misija je realizirana, pobijedili smo, sačuvali smo čistu mrežu, a mogli smo si i dodatno olakšati postizanjem više pogodaka. Još jedna pobjeda protiv Dinama približit će nas prolasku skupine i tek nakon toga usredotočit ćemo se na bitku za vrh s Portom".

"Dinamo je pokušavao kroz protunapade, ali dobro smo ih zaustavili. Poslije prvog gola imali smo više mjesta, a Dinamo je u nastavku pokušao zatvoriti sve prilaze golu, no i tada smo mogli povećati prednost. Zadovoljni smo s ovih 2:0", dodao je.

Svoje je viđenje utakmice ponudio i vezni igrač Parižana, Blaise Matuidi, jedan od marljivih radnika sredine terena: "Obavili smo posao. Napravili smo pravu stvar s dva postignuta pogotka, makar smo mogli zabiti i više. Najvažnije je bilo uzeti tri boda jer nam je cilj proći skupinu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 15:37
    kao i večina kad je dinamo u LP u pitanju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 15:37
    tomo kao da od jučer pratiš nogomet.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 12:17
    1. Zasto Vida nije pokrio Ibrahimovića kod prvog gola meni je izgledalo kao da ga je namjerno pustio, ja sam mislio da se protivnički napadači pokrivaju uvijek a ne samo ponekad..... 2. Zašto igrči psg-a znaju kad se ide u kontru di ko treba trčati i otvarati prostor a igrači dinama stoje na mjesto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 09:45
    Aplavima drugo ni nije preostalo-razlika je pre ogromna
    Obrisan korisnik