Nogomet

Pivarić: "Toliko smo se trudili oko njega, a Ibrahimović je sve lagano rješavao. To se rijetko viđa"

S Maksimira:Borna Rupnik • četvrtak, 25.10.2012.
Pivarić: "Toliko smo se trudili oko njega, a Ibrahimović je sve lagano rješavao. To se rijetko viđa"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamovi su nogometaši ostali impresionirani predstavom Zlatana Ibrahimovića, svjesni da je pred njima još mnogo posla ukoliko ne žele do kraja Lige prvaka ostati na "nuli"...

Francuski PSG uspješno je apsolvirao gostovanje na maksimirskom stadionu te mirnije može čekati nastavak natjecanja u Ligi prvaka, sa šest bodova na kontu. Momčad Ante Čačića nije pronašla pravo rješenje, posebno za strijelce Zlatana Ibrahimovića i Jeremyja Meneza.

"Željeli smo onemogućiti njihovu klasičnu igru. Mogu samo reći svaka im čast, ovo je sve zajedno bilo slično utakmici s Portom", konstatirao je lijevi branič Zagrepčana, Josip Pivarić.

Šime Vrsaljko: "Mi u svakoj utakmici želimo igrati što bolje, zabiti gol i uzeti poneki bod, ali moramo ubaciti u još veći brzinu da bismo ostvarili svoj cilj. Ne sumnjam da ćemo uspjeti, svaki put dajemo milijun posto i nadam se da će nam se isplatiti. Imamo još prilike u naredne tri utakmice".

Posebna je tema bio Ibrahimović, koji je pokazao zavidno nogometno umijeće: "Drago mi je da sam igrao protiv takvog igrača. Dobri su i svi drugi, ali takva se lakoća igranja nogometa rijetko viđa. Ostali smo fascinirani, pitali se što on to sve radi. Toliko smo se trudili oko njega, a on je sve lagano rješavao. Jednostavno je fenomenalan".

Napadač Ante Rukavina priliku je dobio u drugom poluvremenu, kada je bilo teško hvatati prednost Parižana: "Naša je realnost da nam se dosta toga mora poklopiti da bismo zabili koji gol i osvojili barem bod".

"Stvarno se osjeti razlika između hrvatskog prvenstva i Lige prvaka jer nogometaše i ritam utakmice tjera da pokažu što mogu. Treba vremena za naviknuti se na brži europski ritam. Prilagodba treba i pri odlasku u druge lige, poput Premiershipa. No, mi moramo ostati usredotočeni i na hrvatsko prvenstvo jer bez njega nema Europe iduće godine, a to je nama kruh", nastavio je.

I on je nekoliko riječi posvetio švedskom reprezentativcu u redovima gostujuće momčadi: "Igrao sam protiv Ibrahimovića u Panathinaikosu, a najviše me se dojmio svojim fizičkim proporcijama. Na tu masu ima sjajne kretnje, strašno mnogo zna, a nevjerojatno se brzo i agilno kreće na svoju veličinu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 13:19
    Isina, Kingkenny, a sto jos vise bode u oci (bar meni) jest da danski predstavnik ima vrijednost ekipe (prema Transfermrkt.de) tocno tri puta manju od Dinama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 12:46
    nije mi jasno zašto se u svakom komentaru izvlače na to da igraju loše u europi jer imaju slabu ligu haha očito je onda bjeloruska ciparska danska liga jače od naše
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 12:20
    1. Zasto Vida nije pokrio Ibrahimovića kod prvog gola meni je izgledalo kao da ga je namjerno pustio, ja sam mislio da se protivnički napadači pokrivaju uvijek a ne samo ponekad...... 2. Zašto igrči psg-a znaju kad se ide u kontru di ko treba trčati i otvarati prostor a igrači dinama stoje na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 08:14
    Ne kuzim sto se svi cude kako ih je Ibrahimovic vrtio a oni su se kao trudili. Pa covjek vrijedi kao cijela Dinamova ekipa a da ne pricamo o tome gdje je igrao i sto je prosao. Realno moze on puno bolje, Nije mu bio dan juce a i cuvao se ozljede jer nije bilo potrebno ici 100%...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 03:19
    o čemu pričaju ovi balvani pa mali Halilović je u 2 minute na terenu pokazao više od Rukavine, Vrsaljka i Pivarića zajedno.. ne znate držat raspored, ispadate kao tupsoni.. švicarski sir je premala riječ
    Obrisan korisnik