Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 3. kolo, 24.10.2012, 20:45 h, Amsterdam, Amsterdam ArenA, gledatelja: 45.743
Suci: Svein Oddvar Moen (Norveška), Kim Thomas Haglund (Norveška), Frank Andås (Norveška)
Ajax
Ajax
Siem de Jong 45'
Niklas Moisander 58'
Christian Eriksen 68'
3:1 Manchester City
Samir Nasri 22'
Manchester City

Video: Skandinavska kombinacija u dresu nizozemskog velikana slomila bogate Engleze

Ivan Dominik • srijeda, 24.10.2012.
Video: Skandinavska kombinacija u dresu nizozemskog velikana slomila bogate Engleze
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Skoro pa senzaciju priredio je Ajax na svojoj Amsterdam Areni gdje je sjajnom igrom porazio favorizirani Manchester City. Kopljanici su nakon uvodnog deficita polučili preokret, slomili srca navijačima s Otoka, a razveselili svoje drukere, dok su za sve to najviše zaslužni bili - Skandinavci...

Ajax
Manchester City
Ajax
Manchester City
1
Kenneth Vermeer
3
Toby Alderweireld
4
Niklas Moisander
17
Daley Blind
24
Ricardo van Rhijn
5
Christian Poulsen
8
Christian Eriksen
10
Siem de Jong
20
Lasse Schone
(do 89')
19
Tobias Sana
(do 74')
49
Ryan Babel
Pričuvni igrači
6
Eyong Enoh
74'
21
Derk Boerrigter
89'
 
Trener
Frank de Boer
1
Joe Hart
2
Micah Richards
4
Vincent Kompany
6
Joleon Lescott
(do 63')
22
Gael Clichy
7
James Milner
(do 78')
8
Samir Nasri
18
Gareth Barry
(do 71')
42
Reece Wabara
10
Edin Džeko
16
Sergio Aguero
Pričuvni igrači
13
Aleksandar Kolarov
63'
32
Carlos Tevez
71'
45
Mario Balotelli
78'
Trener
Roberto Mancini

Veliki i uzbudljivi dvoboj na Amsterdam Areni između domaćeg Ajaxa i (pre)bogatog te zvijezdama (pre)punog Manchester Cityja počeo je dosta sadržajno i kvalitetno. Od samog početka dvoboja počelo je nadigravanje i napadačka igra s obje strane, a ona se prvo isplatila Građanima koji su pogotkom Samira Nasrija poveli već u 22. minuti susreta.

Igrač utakmice

Apsolutni igrač utakmice u velikoj pobjedi Ajaxa nad Manchester Cityjem jest Danac Christian Eriksen, koji iz utakmice u utakmicu dokazuje da je ponajbolji igrač Kopljanika te da ima velik potencijal. Asistencijom za Moisandera, koji je zabio za 2:1 Ajaxa i potpuni preokret, te kasnijim svojim pogotkom za konačnih 3:1 domaćina, Eriksen si je definitivno priskrbio epitet najboljeg u ovom dvoboju.

Međutim, iako je bila nešto bolja i konkretnija momčad u prvom dijelu, ekipa Roberta Mancinija nije uspjela na odmor otići s prednošću. Naime, pred sam kraj prvog poluvremena, u 45. minuti susreta, mrežu gostiju zatresao je nizozemski reprezentativni veznjak, Siem De Jong na asistenciju Van Rhijna, čime je donio izjednačenje Kopljanicima na odmoru.

Ajax je sve više rastao u igri tijekom utakmice i s vremenom je bivao sve bolji i opasniji. Tako se njegova odlična i sve kvalitetnija igra prenijela i u drugo poluvrijeme te se manifestirala na najbolji mogući način za klub iz Amsterdama. Nakon samo 12 minuta igre u drugom dijelu Ajax je napravio preokret te je došao do vodstva od 2:1, na iznenađenje mnogih, nakon što je ponajbolji domaći igrač, Danac Christian Eriksen uposlio Finca Niklasa Moisandera za drugi pogodak domaćih.

Eriksen se nedugo zatim i sam upisao u strijelce, čime je doveo Ajax na velikih 3:1 i nedostižnu prednost za ekipu s Etihada, koja je u drugom dijelu susreta potpuno "nestala" s terena. Loša partija Cityja bivala je s vremenom sve gora, a niti Mancini nije nalazio rješenja za nadmudrivanje sjajnog Franka De Boera. Uvodio je Mancini i Teveza i Balotellija i Kolarova umjesto svojih defenzivaca i veznjaka, ali bezuspješno.

Stoga je do kraja dvoboja Ajax kontroliranom igrom priveo susret kraju, dok je još jedna slaba partija Nebeskoplavih, nakon one na Etihadu protiv BVB-a, ovoga puta Građane stajala bodova. Ajax je slavio dosta uvjerljivo, više igrom nego rezultatom, ali u isto vrijeme i iznenađujuće jer je City u grad na rijeci Amstel doputovao u statusu favorita.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ajax3:1Manchester City
Borussia D.2:1Real Madrid
1Borussia D. 611:5+614
2Real Madrid 615:9+611
3Ajax 68:16-84
4Manchester City 67:11-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 01:06
    gazi šeike, to ja uvijek kažem. prema današnjem nogometu osjećam samo mržnju i gađenje. pljujem na šeike, televiziju, seljačke ekipe koje su preko noći postale neki faktor na sceni... generalni odjeb arapima i ostalim milijarderima koji kupuju igračke!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:59
    Fascinantno mi je da City uz tolike uložene novce nije u stanju igrat dobro u svim natjecanjima. Danas im se samo osvetila loša forma koju nose od početka prvenstva. Nitko ne može dobit Ajax samo tako, pogotovo ne ovako obezglavljene zvijezde... City se hitno mora sredit jer im se u protivnom crno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:56
    kako ne bi bili mamurni od osvajanja naslova kad i sami ne znaju što im se dogodilo. united im je poklonio naslov.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:09
    bravo Sir Frank de Boer
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2012. u 23:51
    nije se city raspao,nego je mancini preloše trener. da u city dođe trener tipa mourinho niko im ništa nebi mogao. a ovaj mancini je očajan trener u europi,sjetimo se samo njegovih prijašnjih rezultata: 2 put s interom ispadao u 1/8,sa man city 2g zaredom ispadao od klubova poput dinamo kyev i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik