Nogomet

Wenger proziva Uefu: "Suđenje u Ligi prvaka je katastrofa, sucima treba pomoć"

Marin Vuković • petak, 12.04.2013.
Wenger proziva Uefu: "Suđenje u Ligi prvaka je katastrofa, sucima treba pomoć"
Foto: EPA

Niz loših sudačkih odluka tijekom ove sezone Lige prvaka, koji je kulminirao pogreškama u ogledu Borussije i Malage natjerao je Arsenalova menadžera Arsenea Wengera da još jednom javno podrži uvođenje video tehnologije u nogomet, a pritom ne misli samo na sustave na gol liniji.

Ponukan sudačkim pogreškama u utakmici Borussije i Malage menadžer Arsenala Arsene Wenger zbog iznimno lošeg suđenja tijekom cijele sezone Lige prvaka žestoko se obrušio na Uefu i pozvao na promjene koje će sucima olakšati posao, a nogometu osigurati pravedne odluke.

"Kad pogledate razinu kvalitete suđenja u europskim utakmicama ovoga tjedna, riječ je o pravoj katastrofi. Za nogomet je jednostavno neprihvatljivo da se tako velike odluke događaju u Ligi prvaka", jasan je bio Wenger, komentirajući suđenje u četvrtfinalnim utakmicama.

"Iskreno rečeno, suđenje u Ligi prvaka bilo je iznimno loše, ne znam zašto. Kad analizirate kako su četiri kluba došla do polufinala, shvatite da su suci donijeli čitav niz pogrešnih odluka", dodao je Francuz i posebno se osvrnuo na pobjednički pogodak Borussije.

"Kako je moguće da četiri igrača budu u zaleđu i da to nitko ne vidi? Kako se to može dogoditi? Zatim je još jedan igrač u zaleđu, postiže pogodak, a mi branimo takve odluke. To je neprihvatljivo", ljutit je Wenger.

Francuski strateg smatra kako je uvođenje sustava koji prate je li lopta prešla gol liniju, a koji će od sljedeće sezone i službeno biti implementirani u Premier ligi, korak naprijed prema pravednijem nogometu, ali ističe kako je sucima potrebna i dodatna pomoć.

"U takvim slučajevima, kada jedan pogodak vodi momčad u polufinale Lige prvaka, htio bih da suci imaju mogućnost provjere je li pogodak regularan ili nije. Ovdje je pravda u pitanju i sucima treba pomoć, što veća, to bolja", mišljenja je menadžer Arsenala.

"Ako sustav praćenja gol linije bude uspješan u Premier ligi, a ne vidim zašto ne bi bio, stavit će dodatan pritisak na Uefu. Tehnologija može pomoći sucima i moramo je iskoristiti. Kontroverze nisu dobre za nogomet, ispravne odluke jesu. Frustrirajuće je izgubiti utakmicu zbog loše odluke suca i ne vjerujem da će tehnologija usporiti nogomet ako se uvede na pravi način. Ako to znači da ćemo imati više ispravnih odluka, onda se svi zajedno moramo za to i boriti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 13:26
    A da se suci nauče dobro sudit pa da se takvi kvalitetni suci izaberu da sude LP? Ne može mi nitko reć da ne postoji nekoliko ljudi koji bi mogli bit kvalitetni suci kao Collina. Ovaj Platimi je srozao Uefu.
    Obrisan korisnik
  • javasluk13.04.2013. u 19:15
    Teško za prognozirati; možda bi možda ne bi?-kad su prijateljske pa svaki trener po 7-8 zamjena to je u zbroju blizu 15 sveukupno, to svi osjećamo razvodnjavanje utakmice-čim se to uvede, prefrigani će "taktički" iskrojiti šeme koje nisu u suprotnosti s pravilima i opet će na tome moći nešto... [više na forumu]
    javasluk
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 08:14
    Najgori sudac kola ide direkt morskim psima za dorucak! Yaaaarrrrrr!!! Vidio bi kako se onda vid odjednom poboljsa gomili ljudi, preko noci :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 05:32
    I sad ce Wenger dobit jedno 10 utakmica zabrane jer je reko svoje misljenje o sudcima pa ce se govna iz UEFE i FIFE uvrijedit....... dabogda im za ljeka trebalo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 02:48
    Apsolutno DA za tehnologiju! Za gol liniju pomoću čipa u lopti. Za zaleđa i sporne situacije u 16 m je dovoljno da pomoćni sudac ima jedan tablet ili slično na kojem će brzo moći pogledati situaciju i preko veze odmah javiti sucu kakva je situacija. Oni koji govore da bi to uništilo draž nogometa i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik