Nogomet

Oslabljeni na lidera, bez pola momčadi Šibenčani dočekuju Hrvatski dragovoljac

It Šibenika:Ivana Jurica • petak, 12.04.2013.
Oslabljeni na lidera, bez pola momčadi Šibenčani dočekuju Hrvatski dragovoljac
Foto: Ivana Jurica

Jedan su bod nogometaši Šibenika donijeli s ovotjednog gostovanja kod Gorice. Ali u tom su susretu ostali i bez petorice igrača za sljedeće kolo koje se igra ovaj vikend, otpala je cijela zadnja linija. No, trener Petravić ne kuka, naglašava kako će učiniti sve i pokušati borbenošću i agresivnošću nadoknaditi izostanak prvotimaca.

U Velikoj su Gorici Šibenčani došli do boda, ali su i ostali bez čak petorice igrača. Trener Damir Petravić na konferenciji za novinare o posljednjoj je utakmici rekao: "Suđenje uopće neću komentirati. Radim jako dugo u nogometu i nisam nikad komentirao suđenje, tako da neću ni sada. Što se same utakmice tiče, prvih 20 minuta smo izgledali stvarno katastrofalno. U 18. minuti morao sam napraviti izmjenu i nakon te izmjene zadnja linija je legla, počela funkcionirati kako treba, tako da smo kroz tu izmjenu napravili prevagu prema naprijed. Došli smo do gola pred kraj prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme smo bili dominantni, kvalitetniji, bolji, došli do drugog gola. Čak smo mogli i pobijediti, ali vanjski faktori nam nisu to dozvolili. Momci su pokazali karakter, nakon 2:0 većina ekipa bi pala u glavi, ne bi se mogla vratiti. Mi smo se vratili tako da smo zasluženo uzeli bod. Žao mi je što nisu sva tri, ali što je tu je."

Izdvojio je Petravić, za vrijeme, pressice i nekoliko igrača iz spomenute utakmice s Goricom: "Vidio sam Ćaletu koji igra kao da ima sto utakmica u nogama, a ima samo 16 godina. Stvarno me je fascinirao taj momak, iznimno je talentiran, mogu reći da više nije talentiran već da je već igrač. Moram pohvaliti malog Jakoliša, igrao je deset minuta, ali stvarno je pokazao hitrinu, brzinu, tih zadnjih deset minuta je stvarno napravio dar-mar Gorici. Očekujem da tako nastavi i dalje, u sljedećim utakmicama. Zelić je odradio dosta dobru utakmicu u Gorici, mada nije klasični krilni napadač, ali odradio je svoj posao, istrčao. Isto se u prvih 15 minuta nije našao, ali je, nakon toga, malo – pomalo, došao sebi, imao je dva – tri šuta opasna, pa je imao lijepe pasove, dribling, oduzeo je dosta lopti. Jako dobar bio je Radošević, ima jako puno udjela u tom bodu. Skinuo je dosta situacija, skinuo je penal, obranio je sve što se moglo obraniti."

Nova odgoda suspenzija

Uoči utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca Šibenčani su ponovno bili suočeni suspenzijom koja se aktivirala 11. travnja. I ovog su puta dobili jednotjednu odgodu, sljedećeg će se tjedna ponovno aktivirati, točno 18. travnja.

Nakon osvrta na prethodnu utakmicu Petravić se okrenuo i prema sljedećem protivniku: "Dolazi lider, koji kroz prvenstvo pokazuje da je kvaliteta, da je dobar, to pokazuje i tabela. Spremit ćemo se koliko god možemo za tu utakmicu, budući da smo deficitarni, pet igrača imaju po tri žuta kartona: nema Tomića, Fuštara, Kartela, Marine i Anića, koji je čak karton dobio na klupi. Nedostaje cijela zadnja linija. Nekako ćemo to probati pokrpati, pozvat ćemo nešto i juniora, pa ćemo na zadnjem treningu konačno odlučiti."

Nije tu kraj problemima Šibenčana, ima i problema s ozljedama: "Tepurić je malo rovit, ima problema s trbušnim zidom, požalio se na zadnjem treningu da ga boli. Znači, šesti standardni igrač. Ćaleta-Car je također malo rovit, sa zglobom, ali je u programu. Nadam se da će obojica biti spremna da pomognu da se probamo protiv dragovoljca predstaviti u dobrom izdanju. Gović ima problema s koljeno, najvjerojatnije neće participirati. Probat ćemo to nadoknaditi borbom, trkom. Nadam se da će nam i naši navijači pomoći, jer nam podrška jako treba.".

"Šibenik je bazen talentiranih momaka. Nemam puno vremena, ali uvjeren sam kako ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, biti bolji i kvalitetniji. Imam pet juniora, dva kadeta će igrati i tri seniora. To su sve dobri momci, samo nemaju iskustva. Probat ćemo to neiskustvo nadoknaditi, trkom, borbenošću, agresivnošću, pa ćemo vidjeti", kazao je Petravić uoči debija pred domaćom publikom.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3050:15+3575
2Šibenik 3063:17+4673
3Vukovar '91 3049:32+1755
4Sesvete 3033:36-339
5Jarun 3033:44-1137
6Cibalia 3034:49-1536
7Dugopolje 3035:43-833
8Croatia Zmijavci 3036:44-832
9Dubrava 3029:43-1432
10Orijent 3032:46-1430
11BSK Bijelo Brdo 3027:39-1228
12Solin 3031:44-1323

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!