Nogomet

Srna asistirao u novoj pobjedi, Šahtar korak do osiguranja naslova

Marin Vuković • subota, 13.04.2013.
Srna asistirao u novoj pobjedi, Šahtar korak do osiguranja naslova
Foto: EPA

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna upisao je asistenciju u uvjerljivoj pobjedi Šahtara na Donbass Areni. Ne upiše li Metalist iz Harkiva u sutrašnjem susretu s Vorsklom, Šahtar će i matematički osigurati naslov prvaka.

Šahtar je u susretu 24. kola ukrajinskog prvenstva na svom terenu svladao Zorju s visokih 3:0, a sva su tri pogotka pala u posljednjih 12 minuta utakmice. U 78. minuti mrežu gostiju na asistenciju Darija Srne načeo je Serhij Krivcov, a zatim su Mhitarjan i Adriano pogocima u 86. odnosno 88. minuti postavili konačnan rezultat.

Šahtar uoči nedjeljnih utakmica 24. kola ima 20 bodova prednosti ispred Metalista i jasno je da će osvojiti naslov, no to bi mogao i matematički osigurati već sutra, ne uspije li momčad iz Harkiva upisati pobjedu nad Vorsklom.

Ukrajinsko prvenstvo, 24. kolo:
Šahtar - Zorja 3:0
Krivbas - Tavrija 2:0
Karpaty - Dynamo Kijev 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation14.04.2013. u 23:48
    eduardo? igrao zadnje kolo, bio asistent. jer bio na klupi? smeta mi kada se pise o klubu gdje igraju hrvati, a pogotovo stalni clanovi repke, i nema ni rijeci dali je bilo nastupa.. ljudi dolaze na portale zbog informacija. njemacke klubove i engleske mogu pratiti lagano preko njihovih medija, cak... [više na forumu]
    Sensation