Nogomet

Video: Braga preko Porta do liga-kupa, Raúl postao prvak Katara

Josip Tolić • nedjelja, 14.04.2013.
Video: Braga preko Porta do liga-kupa, Raúl postao prvak Katara
Foto: EPA

U Portugalu i Kataru u subotu su se saznali pobjednici liga-kupa odnosno prvenstva. U Coimbri je do prvog trofeja u ovom natjecanju došla Braga zahvaljujući minimalnoj pobjedi nad Portom, dok je u Kataru naslov osigurao Al Sadd za koji nastupa i Raúl González.

Nogometaši Brage pobjednici su portugalskog liga-kupa nakon što su u finalnom dvoboju u Coimbri svladali favorizirani Porto 1:0 pogotkom Alana u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Abdoulaye Ba neoprezno je startao na Mossora u kaznenom prostoru plavo-bijelih, što je sudac okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu i igraču dodijelio drugi žuti karton. S bijele točke kapetan Brage Alan svojoj je momčadi donio prvi naslov pobjednika liga-kupa u povijesti.

Razlog za slavlje imao je i bivši nogometaš Real Madrida Raúl González, koji je uzeo naslov prvaka Katara s Al Saddom. U pretposljednjem kolu prvenstva njegova je momčad nadvisila Al Kharitiyath 3:1 i otišla na nedostižnih pet bodova prednosti.

U relativno kratkom katarskom prvenstvu (22 kola) Raúl je dosad postigao devet golova. Ovo mu je 19. trofej u bogatoj karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2013. u 21:40
    Raul može igrati i u boljim klubovima
    Obrisan korisnik