Rukomet

Matulić: "Igrali smo vrhunski rukomet u vrhunskoj atmosferi"

Ivana Strahija • nedjelja, 14.04.2013.
Matulić: "Igrali smo vrhunski rukomet u vrhunskoj atmosferi"
Foto: Davor Sajko

U redovima CO Zagreba je nakon osvajanja titule Regionalne lige sreća bila velika, a posebno je sretan bio trener, kojem je protivnički starteg u mladosti bio predmetom divljenja. Igrači pak su sretni jer su od autsajdera došli to pobjede...

Zagrebaši su se "osvetili" Vardaru za Final Four prošle sezone, zaključak je skopskog stratega Veselina Vujovića: "Nekako su nam vratili milo za drago. Prošle smo godine bili u sjeni pa smo osvojili titulu, ove smo bili blagi favoriti, pa nismo uspjeli. Sve to pokazuje koliko je SEHA liga opravdana i koliko je natjecanje kvalitetno."

"Izuzetna mi je čast što sam se imao priliku družiti i natjecati se protiv rukometne legende Veselina Vujovića. Divio sam mu se kao klinac, pa je ovo za mene posebno zadovoljstvo", dodao je Dvoršek.

Što se samog susreta tiče, Vujović nije najzadovoljniji prezentacijom svojih igrača: "Bili smo u potpunosti drukčiji no protiv Metalurga. Nismo imali čvrstinu u obrani, nismo postizali lagane pogotke iz kontri i polukontri niti je protok lopte bio dobar. Dakako, to ima veze i s vrlo dobrom igrom Zagreba, no nismo imali ni šuterski raspoložene igrače te smo pokušavali završavati akcije na šest metara."

Velikog razočaranja međutim nema, objasnio je Vujović: "Kad smo određivali ciljeve za ovu sezonu, obrana titule SEHA lige bila nam je na trećem mjestu. Nadam se da ćemo u domaćem prvenstvu biti bolje sreće", rekao je Vujović i zahvalio se svojim igračima, kao i organizatorima natjecanja.

Hrvatski strateg također je čestitao svojim igračima i kazao: "Nešto što navijači nisu vidjeli jest mjesec dana krvavog rada na treninzima, u kojima smo spremali ovu završnicu. Odricali su se igrači mnogo toga, a sad mogu biti sretan i ponosan."

Lovro Mihić pak je imao samo jedan pogodak, ali je taj bio popraćen posebnim slavljem Zagrebove klupe: "Dali smo sve od sebe, borili smo se lavovski. Bili smo autsajderi ali smo osvojili Final Four."

Boris Dvoršek istaknuo je kako je finale bilo prava rukometna utakmica, onakva kakva razvoju sporta i promociji lige znači mnogo: "Bilo je lijepih golova, kontranapada, obrana vratara, bilo je napeto tijekom cijelog susreta. Svi zajedno možemo biti sretni."

CO Zagreb ostvario je svoj cilj, ulazak u finale, u petak, a za osvajanje titule trebala je posebna borbenost, naglasio je Dvoršek: "Igračima sam u svlačionici kazao 'Budite frajeri, odigrajte pravu mušku utakmicu', tako je i bilo. Posebno sam ponosan što nismo potonuli nakon 21:21, niti nakon opravdanog crvenog kartona za Josipa Valčića, već smo se i dalje borili. To je za mene posebna pobjeda."

Jerko Matulić je sa 7/7 bio najprecizniji igrač u redovima Zagreba, te je nakon susreta kazao: "Igrali smo vrhunski rukomet u vrhunskoj atmosferi. Ovo je odlična reklama za regionalno natjecanje. Pokazali smo da smo ozbiljna momčad, to ćemo dokazati iduće godine u Ligi prvaka."

Regionalna liga - Final Four

finale

Vardar Skoplje24:25RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 16:22
    Uvjek je tak' kad novi trener preuzme momčad jer se onda svaki igrač želi(mora) ponovno dokazat, to se zove pozitivan šok!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 15:00
    Moram istaknuti kako sam inače bio mišljenja da je Matulić prosječno krilo, ali moram priznati da je jučer odradio stvarno sjajnu utakmicu, te odkad je došao novi trener u Zagreb, dečko je stvarno počeo igrati na jako dobro razini, neka tako nastavi dalje !
    Obrisan korisnik