Regionalna liga - Final Four, finale, 14.04.2013, 19:00 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 24:25 RK Zagreb
RK Zagreb

CO Zagreb u rovovskoj bitci osvojio naslov prvaka SEHA lige

Ivana Strahija • nedjelja, 14.04.2013.
CO Zagreb u rovovskoj bitci osvojio naslov prvaka SEHA lige
Foto: Davor Sajko

U 70 minuta utakmice finala SEHA lige, Zagrebaši su uspjeli za jedan pogodak biti bolji od Vardara i osvojiti titulu prvaka. Utakmica je bila prava rovovska bitka, u kojoj su Zagrebaši na kraju imali i dozu sreće...

Od početka do samog kraja, susret Zagreba i Vardara bio je izuzetno težak. Ni u jednom trenutku "regularnog" dijela utakmice nije došlo do većeg odvajanja bilo koje od ekipa, tek je u produžetku Zagreb uspio doći na +3, po prvi puta u utakmici, da bi skopski rukometaši onda i to umalo ugrozili.

Strašno loše započinje utakmica za Zagrebaše, koji nikako ne uspijevaju naći ključ za odličnu Vardarovu obranu. Uz dvije obrane Strahinje Milića i tri propuštena Zagrebova napada, Vardar ima 0:3. Tek je u sedmoj minuti mrežu iza skopskog golmana uspio načeti Luka Stepančić.

Vardar PRO - CO Zagreb 24:25* (11:10, 21:21)

SEHA liga, finale

Vardar PRO: Milić (9 obrana), Daskaloski (2 obrane), Lazović 1, Ojleski, Markoski 1, Stoilov 1, Pribak 3, Dragas 1(1), Raković 3, Petrić 4, Jovčevski, Marković 1, Lazarov 1, Karačić 5 (2), Rajković 1, Abutović 2
Trener: Veselin Vujović

CO Zagreb: Ivić (11 obrana), Stevanović, Marić 1, Mihić 1, Brozović, Stepančić 7, Matulić 7(2), Šprem, Špiler 6, Šebetić, Batinović, Horvat 2, J. Valčić 1, Sršen, T. Valčić, Mandalinić
Trener: Boris Dvoršek

SEDMERCI: Vardar 3/3, CO Zagreb 2/2
ISKLJUČENJA: Vardar 4 minute, CO Zagreb 4 minute
CRVENI KARTON: Josip Valčić 60.

Kad ih je međutim krenulo, kad su se ekipirali i koncentrirali na susret, Zagrebaši su zaigrali mnogo bolje, te je, uz pomoć mladog Filipa Ivića, David Špiler, jedan od ponajboljih u Zagrebovim redovima, uspio izjednačiti na 4:4 u 12. minuti.

Potom je na ruku Zagrebašima došla i ozljeda najagilnijeg domaćeg rukometaša, Vladimira Petrića, koji nakon 5:5 do kraja poluvremena nije ulazio u igru, pa je malo lakše obrani gostiju. Na +2 Zagreb dolazi u 21. minuti, zabio je kapetan Zlatko Horvat iz kontranapada.

Tada su se međutim hrvatski prvaci opustili i propustili iskoristiti prvo isključenje na utakmici, kad je na dvije minute hlađenja poslan Vuk Lazović. Kad oni nisu željeli, odlučio je nevoljkost protivnika iskoristiti Vardar, koji izjednačuje, a onda golom Nemanje Pribaka i poveo na 9:10.

Minutu odmora zatražio je tada trener Zagreba Boris Dvoršek, a svojim je igračima kazao: "Vratili smo Vardar u život, promašili smo tri zicera, moramo graditi napad!" To nije trgnulo njegove igrače, Vardar odmah po tome odlazi na +2, no na odmor se ipak ide s 10:11 nakon sedmerca Jerka Matulića.

U drugo poluvrijeme opet sjajno ulazi Vardar, kojem se vratio Petrić, a upravo je on strijelaca za 12:14 u 38. minuti. Deset je minuta potom trebalo Zagrebašima da se opet saberu, a Špiler i Matulić okrenu rezultat na 18:17.

Imali su potom gosti iz Zagreba nekoliko prilika da odu na +2, no to im uspijeva tek u 27. minuti, nakon što Igor Karačić nije realizirao napad Vardara, a Matulić nije imao problema s realizacijom sedmerca.

S 21:19 već je lagano počelo slavlje igrača i malobrojnih gostujućih navijača, no Vardar je imao snage za još jedan preokret, Karačić i Pribak, u zadnjoj minuti poravnavaju na 21:21.

To je susret odvelo u produžetke, a iscrpljenost na licima rukometaša obje momčadi bila je očita. Zagrebova situacije nije izgledala najbolje, tim više što je crveni karton zaradio Josip Valčić, koji je krajem prvog dijela propustio iskoristiti priliku da odvede Zagreb na 22:20.

No, obranili su se hrvatski prvaci, pa krenuli s pogocima, a Ivić s obranama, te na kraju prvog petminutnog produžetka imaju 24:22. U 66. minuti, na veliko veselje Zagrebove klupe, pogađa Lovro Mihić i Zagrebova je titula skoro pa u džepu s 25:22.

Ipak, uz bučnu podršku dvorane, Vardar se nije mogao samo tako predati, pa su posljednje četiri minute ispunjene velikom napetošću. Pogodio je Pribak, pa Ilija Abutović, a kad je potom Stipe Mandalinić topovski pogodio vratnicu, Zagrebaši su se počeli i dodatno znojiti. Kad je bilo najteže, međutim, situaciju spašava vratar Ivić, koji brani Karačićev šut te susret završava 25:24.

Regionalna liga - Final Four

finale

Vardar Skoplje24:25RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 14:56
    Kad bi se iz ove ekipe izbacilo J. Valčića, Tončija stavilo da samo igra obranu i doveo jedno dva dobra igrača iskusnija, budući da Mandalinić još uvijek oscilira, mislim tu na igrače tipa Karačić iz Vardara koji je dosta dobar srednji vanjski, gdje bi bilo mogućnosti da se Špilera odmori, gdje svi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • SuppaDuppaFly15.04.2013. u 12:53
    Bravo Zagrebe, ponosni smo na vvašu mladost ! ! !
    SuppaDuppaFly
  • Mithrandir15.04.2013. u 11:09
    Bravo za dečke i novog trenera!!
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 01:31
    bravo zagrebe.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 00:04
    Himalajaaaa...tressssss...Rukomet, rukomet, rukomettttt!!!!
    Obrisan korisnik