Nogomet

Rebić: "Navijač sam Hajduka, ali teško je izvediv prijelaz u Hajduk"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 15.04.2013.
Rebić: "Navijač sam Hajduka, ali teško je izvediv prijelaz u Hajduk"

Ante Rebić, talentirani 19-godišnjak iz redova Splita, tvrdi da mu se ne žuriti mijenjati klupske boje. Hajduk nije realna opcija, a najprimamljivije mu je inozemstvo, priznaje...

"Meni je stvarno dobro ovdje u Splitu, ne žuri mi se", poručio je Splitov dragulj Ante Rebić komentirajući brojne napise o svom mogućem odlasku s Parka mladeži. Zanimanje za njegove usluge nije zanemarivo, a prioritet bi mu bio odlazak van hrvatskih granica.

Ante Rebić: "Naravno da će mi prioritet biti doći u klub gdje ću imati priliku igrati. Nikako ne želim završiti na klupi ili u rezervnoj momčadi. Stoga mi novac neće biti u prvom planu. Italija i Njemačka su moji favoriti, to su države koje me privlače i gdje bih uživao igrati. Italija je postala vrlo atraktivna, takav im je i nogomet, a o Njemačkoj bih mogao satima pričati. U Njemačkoj je sve na vrhunskoj razini, najviše volim vidjeti pune tribine, svaki njihov stadion je prepun gledatelja".

No, pristanak mora dati i Split: "Ako dođe ponuda koja će zadovoljiti klub, obitelj i mene, otišao bih igrati u inozemstvo. Tu ništa nije sporno. Međutim, stvarno nemam potrebu žuriti i otići pod svaku cijenu. Mlad sam, duga je karijera preda mnom i ne želim pogriješiti u izboru".

"Mladom igraču je najvažnije igrati, igrati što je više moguće. Bitno je osjetiti kako mu se vjeruje i kako ima pravo na pogrešku. To su stvari koje ja imam u Splitu i zato ne gledam dalje od Parka mladeži", nastavio je Ante Rebić u razgovoru za SN.

Jesu li barem Dinamo i Hajduk jedna od opcija za nastavak karijere? "Dinamo je veliki klub i svake godine prisutan na europskoj sceni. U inozemstvu je ipak sve na jednoj većoj razini, daleko je veći izazov igrati u inozemstvu".

"Sigurno je da se radi o velika tri boda protiv Rijeke, da ih nismo osvojili bilo bi jako teško, ali moramo igrati još bolje i nastaviti s pobjedama. Dobili smo Rijeku, prekinuli smo njihov niz od četiri uzastopne pobjede i mislim da smo pokazali kako smo puno bolja momčad od njih. Odigrali smo jako dobro drugo poluvrijeme, možda i najbolje u nastavku prvenstva, ali mislim da ćemo još rasti. Naše najbolje utakmice tek dolaze", rekao je za službene stranice kluba Ante Erceg, koji je protiv gostiju s Kantride postigao pogodak i ubilježio asistenciju.

"Ja jesam navijač Hajduka, tako sam odgajan, ali moram priznati da je u ovom trenutku teško izvediv prijelaz u Hajduk. Svi znamo da je Hajduk u financijskoj krizi, da ima drugačije prioritete", bez zadrške je poručio član gradskog rivala Bilih.

Interes su pokazivali u Italiji, a ponuda Parme nije se pokazala dostatnom. Split želi dobro unovčiti Rebića.

"Pročitao sam o odbijenoj ponudi Parme i nisam se previše uzbudio. Ako ćete istinu, čuo sam od predsjednika da je odbio i veće ponude od Parmine. S predsjednikom imam izvanredan odnos, oni mene tretiraju kao da sam član obitelji, baš prijateljski. Ako on misli da ja vrijedim više, nemam razloga sumnjati", zaključio je mladi hrvatski nogometaš.

Foto: Maja Prgomet

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 14:05
    njemačka idealna za njega
    Obrisan korisnik
  • Hektor33315.04.2013. u 11:39
    splitu se nigdi nežuri, mogli bi ga oni dobro unovčit, i čisto se nadam da će preći u velik klub jer on je reprezentativni kalibar nadajmo se blistave budućnosti
    Hektor333