Nogomet

Sović: "U Splitu možemo do pobjede. Kad situacija izgleda komotna, stvari mogu otići u drugom smjeru"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • utorak, 16.04.2013.
Sović: "U Splitu možemo do pobjede. Kad situacija izgleda komotna, stvari mogu otići u drugom smjeru"

Koprivnički prvoligaši pamte mnogo bolje dane, što nikako ne doprinosi raspoloženju momčadi, posebno pred uzvrat Kupa, u kojem već zaostaju 1:2. No, trenera Romana Sovića ne napušta optimizam te u Splitu najavljuje pohod na pobjedu...

U Koprivnici je, nakon teškog poraza u Zagrebu od Lokomotive, raspoloženje loše. "Svaki poraz boli, pa tako i ovaj, a posebno zbog toga jer smo se kompromitirali u smislu toga da pričamo o kvaliteti i onda primimo pet komada. U prvom smo dijelu još dobro igrali, ali smo se onda raspali u 20 minuta. No, to je tako u životu, moramo se dići i naučiti iz grešaka", kaže Roman Sović, trener prve momčadi Farmaceuta.

Bez obzira na taj poraz, Sović je uvjeren da Slaven Belupo može do pozitivnog rezultata: "Angažmanom, disciplinom i koncentracijom, koja nam je najupitnija, možemo doći do dobre utakmice i dobrog rezultata. Koliko moramo biti svjesni svojih pogrešaka, toliko moramo biti svjesni i svoje kvalitete. U Splitu možemo do pobjede."

To je hrabra izjava, s obzirom da je Slaven Belupo pred tjedan dana, u prvom susretu polufinala Kupa, od Hajduka kod kuće izgubio. "Mi smo bili dominantni, ali nismo bili konkretni u završnici. Protivnik se jako dobro branio i imao disciplinirani, čvrsti blok, a nas je dodatno hendikepirao vrlo težak i blatan teren koji je smrt za kombinatornu pas igru. Svakako, imali smo prilike za gol koje nismo iskoristili, a bilo je i okolnosti protiv nas, poput sudačkog kriterija i pada koncentacije."

Hajduk najavljuje svoju pobjedu, uopće nema sumnje u prolazak u finale. "U nogometu je izuzetno teško išta predviđati. Obično kad situacija izgleda komotna najmanja pogreška i dekoncentracija može odvesti stvari u drugom smjeru. Hajduk ima na svojoj strani atmosferu, navijače i spektakl, no mi ćemo misliti o sebi, oduprijeti se Splićanima i dobrom igrom izvući dobar rezultat."

Protiv Lokomotive, a zbog kup-susreta, Sović je bio bez Igora Bubnjića i Elvisa Kokalovića, dvojice svojih obrambenih uzdanica. Bi li Slaven primio pet komada da su njih dvojica igrali? "Pet golova u Zagrebu je odraz ne crne rupe, nego crnog tunela u kojeg smo upali i igrači nisu uopće reagirali racionalno. Svakako, njih dvojica nam svojom kvalitetom dižu konkretnost u fazi obrane, nismo isti s njima i bez njih", priznaje strateg Slavena.

Uz povratak obrambenog dvojca, hoće li doći do još kakvih promjena u početnih 11, u svjetlu teškog zagrebačkog poraza? "Svaki igrač se u početnu postavu plasira svojim trudom i zalaganjem na treninzima, a na klupu usmjeruje efikasnošću igre na utakmici. Naravno da će doći do promjena no ne želim prozivati pojedince, jer smo kolektiv, ali je jasno tko je iskoristio svoju priliku a tko ne. Nadam se da će oni koji budu sad u početnih 11 šansu zgrabiti i opravdati povjerenje."

Sović novinarima nikad ne diktira sastav, pa je i ovog puta nabrojio tek one koje neće povesti sa sobom: "U Split ne idu Maretić, Pilipović, Barić i Jugović, pod upitnikom je Maras zbog viroze koja ga je zgrabila, a nema Novinića, koji je otpisan za ostatak sezone. S nama ne ide ni Vugrinec, koji se potrošio u Zagrebu pa sam ga odlučio odmoriti. Trebam ga za prvenstvo."

Hoće li zbog pet primljenih golova doći do smjene na vratima? "Silvio Rodić nije mogao baš mnogo učiniti kod tih pogodaka, on je naš prvi golman i jedan od naših najboljih igrača. Dakle, ako ćemo mijenjati vratara to neće biti zbog Rodićeve kvalitete nego zbog toga što je i Tomo Pelin izvrstan igrač i čovjek, koji jako predano radi."

I za kraj, upitan je trener Slavena za komentar izjave iz redova Splićana, da se nije uopće morao mučiti odmoriti i sačuvati igrače za Kup: "Mi u kadru imamo 25 igrača i ako svi oni ne zavrjeđuju da budu u 11 onda nemaju što ni tražiti u Klubu. To zvuči demagoški, ali i logično. Dakle, mi se nismo čuvali za nikoga, pa tako ni za Kup, nego igrače za početnu postavu određujemo prema spremnosti pojedinaca, formi i naravno protivniku, jer različiti profili nogometaša bolje odgovaraju određenim rivalima", zaključio je Roman Sović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shadowfax16.04.2013. u 19:36
    Jebo te Rodić! Ako je on među najboljima, nije ni čudo da smo u takvom kurcu i kanta za napucavanje. Zanima me sa koliko komada se vračamo iz Splita.
    Shadowfax
  • tico16.04.2013. u 14:40
    Zanimljivo kak se to sve brzo mijenja kod nas. Npr. ciljevi tokom sezone - prvo hoćemo u europu, pa onda ajde budemo se kvalificirali kroz kup i sad na kraju cilj je ostat u ligi ... Isto tak, utakmica u kojoj od 17. minute imamo igrača više i jedva nekak složimo dvije šanse i primimo dva gola i... [više na forumu]
    tico