Nogomet

Hajduk na Poljudu brani veliku prednost, Slaven vjeruje u čudo

Vedran Babić • srijeda, 17.04.2013.
Hajduk na Poljudu brani veliku prednost, Slaven vjeruje u čudo
Foto: Bruno Karadža

Srijeda je dan odigravanja uzvratnih polufinalnih susreta Hrvatskog kupa. U Splitu Hajduk brani veliku prednost od 2:1 protiv Slaven Belupa, čiji trener unatoč tome vjeruje da njegova momčad može doći do svoje prve pobjede na Poljudu...

U Hajduku nema opuštanja. Prednost od 2:1 iz prve utakmice, u kojoj su preko 70 minuta imali igrača manje, baš suprotno, poziva na još veći oprez. Tako zbori trener Bilih Mišo Krstičević.

"Ulazimo maksimalno spremni i odgovorni. Nitko ne misli da će nam biti lako. To je Kup, sve se može brzo okrenuti. Nećemo se prilagođavati suparniku nego ćemo nastojati igrati svoju igru i ne dopustiti Slavenu da stvara šanse. I nama i njima to će biti četvrta utakmica u deset dana, no mi ćemo ipak biti pod većim opterećenjem zbog našeg stila igre koji više umara."

Zdravstveni bilten Hajdukovih igrača ide na bolje. Jonjić i Milović počeli su trenirati s maskama, no Krstičević kaže da će naknadno odlučiti o njihovu nastupu. Oremuš je počeo trenirati u teretani, dok je Andrijašević i dalje izvan pogona. Vratit će se Vršajević, koji je preskočio prošlotjedni prvenstveni susret s Cibalijom na Poljudu.

Unatoč velikoj krizi, činjenici da za pobjedu ne znaju još od 1. prosinca prošle godine te činjenici da nikada nisu slavili na Poljudu, Koprivničanci na Poljud dolaze s optimizmom. Ni zaostatak od 2:1 iz prve utakmice nije nepremostiv, kaže trener Farmaceuta Roman Sović.

"Obično kad je situacija komotna najmanja pogreška i dekoncentracija mogu odvesti stvari u drugom smjeru. Hajduk na svojoj strani ima atmosferu, navijače i spektakl, no mi ćemo misliti o sebi, oduprijeti im se i dobrom igrom izvući dobar rezultat. To možemo jedino disciplinom i koncentracijom. Koliko moramo biti svjesni svojih pogrešaka, toliko moramo biti svjesni i svoje kvalitete."

Sović je najavio da u Split ne putuju Pilipović, Barić, Jugović, Novinić, Maretić i Vugrinec, dok je Maras upitan zbog viroze. No zato se u sastav vraća stoperski dvojac Bubnjić - Kokalović, koji nije igrao na Maksimiru u porazu od Lokomotive (5:1).

Dodajmo još kako se na stadionu očekuje dobra posjeta Hajdukovih navijača jer su iz Kluba najavili da će cijena ulaznice na svim tribinama biti 40 kuna. Torcida je posljednjih nekoliko dana pokušala animirati sve navijače da se u što većem broju pojave na stadionu i da daju podršku svom klubu, a na jednom nadvožnjaku na ulazu u grad izvjesili su veliki transparent "Svi na Poljud".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 17:16
    Da isto kao i Kokalović i Bubnjić kod Slavena...Neznam zašto vrijede kartoni za oba natjecanja al eto
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak17.04.2013. u 12:52
    Hajduk !
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 12:14
    na gol,na gol....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 11:23
    Vratit će se Vršajević, koji je preskočio prošlotjedni prvenstveni susret s Cibalijom na Poljudu.----- znači odradio je kaznu crvenog protiv cibalije?
    Obrisan korisnik