Nogomet

Ruski prvoligaši odlučno odbacuju optužbe o namještanju

Igor Šestak • utorak, 16.04.2013.
Ruski prvoligaši odlučno odbacuju optužbe o namještanju
Foto: Dejan Popek

Kuban iz Krasnodara i Krylya Sovetov iz Samare odbacili su optužbe o namještanju utakmice 24. kola ruske Premier lige koja je završila pobjedom gostiju rezultatom 3:0. Priopćenjem su se oglasili i čelnici lige te istaknuli da u regularnost utakmice ne treba sumnjati, a da neutemeljene optužbe poput ovih štete klubovima i ruskom nogometu.

Utakmica 24. kola ruske Premier lige u kojoj su snage odmjerili Krasnodar i Krylya Sovetov izazvala je mnogo nemira. Naime, gosti iz Samare slavili su s glatkih 3:0, a taj je rezultat potaknuo nagađanja o namještanju jer je Krylya u zoni ispadanja, dok je Krasnodar osmi na tablici i ne treba strahovati od ispadanja iz lige.

Gosti su poveli u drugoj minuti preko Goreuxa, a do uvjerljive pobjede stigli su u sudačkoj nadoknadi golovima Maksimova. Klubovi uključeni u ovu utakmicu brzo su reagirali i proglasili nagađanja o namještanju "pretjeranima i uvredljivima".

Po tom pitanju oglasili su se i iz vodstva Premier lige: "U posljednje vrijeme u medijima se susrećemo s porastom broja ovakvih neutemeljenih optužbi. Nažalost, one su inicirane od strane određenih članova naše nogometne obitelji."

"Tražimo od svih naših članova da respektiraju jedni druge te da ne donose zaključke bez ikakvih argumenata jer time štete ugledu klubova, Ruskog nogometnog saveza i Premier lige", stoji u priopćenju.

"Vjerujemo da je ovo kleveta usmjerena ne samo protiv naših klubova, već i protiv čitavog ruskog nogometa", poručili su klubovi u zajedničkom istupu dok je čelnik kluba iz Samare, Denis Maslov, dodao: "Ne znam kojim bih novcem mogao uvjeriti milijunaša Sergeja Galitskog da njegov klub pusti utakmicu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 12:43
    ma di rusi nebi namistili...
    Obrisan korisnik