Nogomet

Real po prvi put pretekao Manchester United na Forbesovoj listi najvrjednijih klubova

Branimir Korać • srijeda, 17.04.2013.
Real po prvi put pretekao Manchester United na Forbesovoj listi najvrjednijih klubova
Foto: Davor Sajko

Na vrhu Forbesove ljestvice najbogatijih klubova po prvi puta otkako Forbes provodi takvo istraživanje, nije Manchester United. Najvrjedniji nogometni klub u ovom trenutku je madridski Real...

Analitička kuća Forbes objavila je ljestvicu najbogatijih nogometnih klubova, a na vrhu ljestvice, po prvi puta od 2004. godine kako se vrši istraživanje, nije Manchester United.

Manchester United je s trona svrgnuo madridski Real koji je procijenjen na 2.15 milijardi funti dok je United na drugom mjestu i njegova vrijednost je procijenjena na 2.05 milijardi funti.

Što se tiče nogometaša, najveću godišnju zaradu ima David Beckham koji zarađuje 33 milijuna funti od čega čak 29 milijuna funti otpada na reklame i marketing. Odmah iza Beckhama smjestio se Cristiano Ronaldo sa zaradom od 28.8 milijuna funti dok je treći Lionel Messi s 26 milijuna funti.

"Prema ovogodišnjem istraživanju Top 20 klubova po vrijednosti prosječno je vrijedno 968 milijuna funti što je porast za 26 posto u odnosu na godinu ranije", dodaje se u Forbesovom priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi718.04.2013. u 11:10
    Bilo bi zanimljivo da svi oni koji govore da je Real sav u dugovima i da će ubrzo bankrotirati pogledaju malo ovu listu pa vide malo i cifre dugovanja u odnosu na prihode pa neka usporede sa drugim klubovima...
    Vugi7
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 23:23
    ovi Beckham zadnjih par godina vise igra na "modnoj pisti" nego na terenu kako bi se reklo :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 21:25
    hala madrid!!
    Obrisan korisnik