Nogomet

Bjeličin Wolfsberger bez polufinala Kupa, uspješniji Rogulj s bečkom Austrijom

Branimir Korać • srijeda, 17.04.2013.
Bjeličin Wolfsberger bez polufinala Kupa, uspješniji Rogulj s bečkom Austrijom
Foto: Davor Sajko

Hit momčad proljetnog dijela austrijske Bundeslige, Wolfsberger kojeg vodi Nenad Bjelica, nije uspjela ući u polufinale Kupa. Na njihovom stadionu uspješnija je bila bečka Austria rezultatom 2:1...

Wolfsberger pod vodstvom Nenada Bjelice ove sezone igra iznad svih očekivanja. Uoči početka sezone predviđana mu je borba za ostanak u društvu najboljih, međutim oni su taj plan nadmašili, a sada su bili i u prilici plasirati se u polufinale Kupa.

Ipak, na tom putu ih je zaustavila momčad bečke Austrije koja je u gostima slavila 2:1 i tako otišla u polufinale. Bečani su u završnicu susreta ušli s prednosti, primili su gol sedam minuta prije kraja, ali su uspjeli sačuvati vodstvo.

Austria je do vodstva došla preko Hosinera već u 20. minuti što joj je olakšalo igru u nastavku. U drugom dijelu je domaćin pokušao doći do poravnanja, međutim do novog gola su došli gosti. U 67. minuti na 2:0 je povisio Grünwald.

Na ulasku u samu završnicu susreta, u 83. minuti WAC je smanjio pogotkom Rivere, imao je u posljednjim trenucima još jednu priliku za poravnanje, ali udarac Topčagića je obranio Lindner.

Bečani tako odlaze u polufinale, a važnu ulogu u tome je igrao i Kaja Rogulj koji je odradio svih 90 minuta.

Austrijski kup, četvrtfinale:
AC Wolfsberger - Austria Beč 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!