Nogomet

Maloča: "Nismo ušli kako smo trebali u utakmicu. Možemo biti sretni što smo prošli"

Maj Gašparac • četvrtak, 18.04.2013.
Maloča: "Nismo ušli kako smo trebali u utakmicu. Možemo biti sretni što smo prošli"
Foto: Bruno Karadža

Nogometaši splitskog Hajduka remijem protiv Slaven Belupa u uzvratu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa sačuvali su prednost iz prve utakmice i plasirali se u finale tog natjecanja gdje će im protivnik biti Lokomotiva. Susret s klubom iz Koprivnice prokomentirali su vratar Hajduka Goran Blažević i kapetan splitske momčadi Mario Maloča...

Vratar Hajduka Goran Blažević u utakmici protiv Slaven Belupa istaknuo se dobrim obranama i jedan je od zaslužnijih za prolazak svoje ekipe u finale Kupa. "Istina je da smo odigrali ispod razine. Ne mogu reći da smo se prepali, ne znam što nam je bilo, najviše mi je žao navijača koji su morali strepiti za prolazak. No, sve je na kraju ispalo dobro i uspjeli smo ostvariti svoj cilj", prenosi njegov izjavu dalmacijanews.com.

Blažević smatra da je za slabiji nastup Hajduka zaslužan i nedostatak iskustva: "U više navrata smo pokazali da imamo dosta problema kada se pred nama nalazi imperativ. Izgleda da se ova mlada momčad lošije nosi s pritiskom, ali to je faza sazrijevanja, novo iskustvo donosi svaki poraz i pobjeda", rekao je.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Blažević se osvrnuo i na svoj nastup: "Imao sam dosta problema drugi dio sezone. Bilo je i svakakvih priča van nogometa i nedostajala mi je jedna dobra utakmica da se dignem i vratim na razinu na koju su svi navikli", poručio je.

Utakmicu protiv Slaven Belupa prokomentirao je i kapetan Hajduka Mario Maloča, koji je svjestan da njegova momčad u srijedu nije pružila dobru predstavu, no presretan je plasmanom u finale Kupa.

"Slaven Belupo nas je iznenadio kombinatornom igrom. Potpuno nas je poremetilo što su postigli rani pogodak. Na sreću, Milić je pogodio za 1:1 i poslije toga nam je bilo puno lakše", prokomentirao je Maloča.

"U susret nismo ušli kako smo trebali. Sa Slaven Belupom smo ove sezone tri puta igrali, tri puta smo ih uvjerljivo pobijedili i to je vjerojatno bilo u glavama igrača. Na kraju možemo biti sretni što smo prošli", smatra kapetan Hajduka.

Maloča se za kraj osvrnuo i na finale Kupa, u kojemu će njegova ekipa igrati s Lokomotivom: "Nadam se da će se oporaviti igrači koji nam nedostaju. Svi želimo osvojiti Kup i nadam se da ćemo uspjeli", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2013. u 13:40
    finale kupa, trenutno drugi u ligi, pomlađena ekipa, zarada od transvera..da je to reka netko na početku sezona vjerovatno bi mu se nasmija..bravo mišo bravo momci!
    Obrisan korisnik