Rukomet

Dvoršek: "Zagreb bi sljedeće sezone mogao iznenaditi mnoge sudionike Lige prvaka"

Zvonka Keliš • četvrtak, 18.04.2013.
Dvoršek: "Zagreb bi sljedeće sezone mogao iznenaditi mnoge sudionike Lige prvaka"

Rukometaši Croatia Osiguranja Zagreb nakon sjajne predstave na Final Fouru SEHA lige te osvajanja regionalnog naslova okreću se domaćem prvenstvu u kojem ih već u prvome kolu očekuje nimalo lak zadatak. Ždrijeb je, naime, odlučio da će Zagrebaši put Našica gdje ih ponovno očekuje pravi hrvatski derbi. Trener Dvoršek stoga je otkrio planove svoje momčadi kako za nastavak ove sezone, tako i za sve što ih očekuje u budućnosti, uključujući i dvoboj s Nexeom ovoga petka.

Hrvatski rukometni prvak proteklog je vikenda u sjajnoj atmosferi u Skoplju odličnom igrom i velikim zajedništvom stigao do prvog naslova osvajača Regionalne rukometne lige. Svladavši Meškov Brest u polufinalu te potom Vardar u posljednjoj prepreci ka naslovu pomlađeni ovosezonski Zagreb pokazao je da uistinu može mnogo. Sada je vrijeme da to potvrdi i dokaže i u hrvatskom prvenstvu te Kupu Hrvatske koji je pred njime.

"Volio bih da nam je osvajanje naslova u SEHA ligi, ovaj velik rezultat koji smo napravili, dalo veliko samopouzdanje i da u pravom ritmu odradimo svih 12 utakmica koje su pred nama. Želio bih da u velikom stilu osvojimo naslov prvaka i uzmemo Kup, prije svega ovdje mislim da dobro odigramo jer ne zanima me odrađivanje utakmica i pobjeđivanje tek toliko. Želim da igramo dobar rukomet i da se dižemo iz utakmice u utakmicu", započeo je priču za službene stranice kluba trener CO Zagreba Boris Dvoršek.

Nadodao je potom Dvoršek i na čemu to sve misli raditi s momčadi kako u nastavku sezone tako i za onu iduću: "Ne zanima me odrađivanje posla i u prvom redu želim više raditi na taktičkim varijantama u napadu, dakle na segmentu igre koji nismo stigli vježbati u proteklih mjesec dana. Otkako sam došao koncentrirao sam se na obranu, ali sada imamo vremena da se uigramo i da već sada krenemo s taktičkom pripremom za sljedeću sezonu. Rano je sada bilo što prognozirati, ali ako dečki nastave raditi kao što to čine u ovih mjesec dana vjerujem kako će Zagreb već sljedeće sezone iznenaditi mnoge sudionike Lige prvaka."

Hrvatski derbi za početak borbe za prvaka Hrvatske

Pred regionalnim prvacima sada su, dakle, novi izazovi u prvenstvu Hrvatske na čijem ih startu očekuje nimalo ugodno i lako našičko Nexe: "Što je tu je, putujemo u Našice i idemo po pobjedu. U ponedjeljak smo tek stigli iz Skoplja, tako da sam priželjkivao ždrijeb u kojemu bi mi bili domaćini u prvom kolu, ali nažalost to se nije ostvarilo."

"Svi su dečki sada zdravi i to jedna situacija koju svaki trener želi. Matić nam se priključio i počeo je s treninzima, nije još na sto posto, ali ide korak po korak. Mislim da ga se može očekivati da zaigra nekoliko protiv Poreča u drugom kolu. Tonči Valčić je dobio jedan nezgodan udarac šaku, ali to je u fazi sanacije i biti će spreman za Nexe", pojasnio je Dvoršek i zdravstveno stanje u redovima Zagreba.

O svom najvećem i najljućem protivniku na hrvatskim rukometnim terenima Zagrebaši uistinu znaju sve, igrali su ove sezone s njima i u Regionalnoj ligi, stoga tajne ovdje uistinu ne postoje: "Znamo mi njih i znaju oni nas. Njihova velika snaga je svakako Šunjić na golu koji, ako mu dopustimo da se razbrani, može biti vrlo neugodan. Slišković na lijevom vanjskom uvijek je prijetnja i na njega valja pripaziti. Njihova snaga je i dobra 6-0 obrana, kao i disciplinirani napad."

Momčad iz Našica posebice je jaka i neugodna kada igra pred svojim navijačima stoga Zagrebašima neće biti lako, ali i oni sami sigurno očekuje onaj pravi hrvatski derbi: "Nama bi više odgovaralo da smo dobili prvu utakmicu s nekim lakšim protivnikom na svom parketu, ali dobili smo Nexe i to je to. Mi smo Zagreb, mi nemamo pravo biti prazni, umorni ni prepotentni. Očekujem teške utakmice na svim gostovanjima, ali ovo u Našicama je za mene finale prvenstva Hrvatske. Pobjedom u Našicama stavili bi jednu ruku na pehar državnog prvaka", otkrio je i pojasnio Dvoršek.

Prvenstvo kao prava prilika za mlade igrače

Vrijeme za Mandalinića i Šebetića

Iako nije dobio pravu priliku na Final Fouru u Skoplju, hrvatsko je prvenstvo prava prilika za perspektivnog i radišnog Stipu Mandalinića da pokaže što to sve zna i umije: "Mandalinić je veliki talent koji zaslužuje igrati više i upravo to će se dogoditi kroz ligu. Činjenica je da je on bio u jednoj krizi i da mu samopouzdanje nije bilo na najvišem nivou, ali ja u budućnosti želim gledati Stipu koji igra u oba pravca, koji grize u obrani i tek onda šutira u napadu. Protiv Nexea će možda igrati samo napad, ali protiv Poreča ili Dubrave on mora igrati u oba pravca, mora se naučiti igrati i u obrani."

Tu je i mladi Luka Šebetić kjeg nije bilo zbog ozljede, a sada je zdrav i spreman za najveće napore: "Šebetić je igrač koji se vraća nakon teške ozljede koja ga je udaljila s parketa veći dio sezone. On je naš veliki adut i od njega očekujemo jako puno, u prvom redu da odmijeni Stepančića u obrani, ali i u napadu. Stepančić na desnom vanjskom sam vuče čitavu sezonu, a Šebetić je jedan od naših boljih obrambenih igrača."

Kazao je trener Dvoršek potom i planove po pitanju mlađih igrača: "Planirao sam da mlađi igraju malo više, ali sada se prvenstveno koncentriram na utakmicu s Nexeom koja će za nas biti jako teška i bitno ju je pobijediti. Nakon toga se definitivno okrećemo tome da uvježbavamo taktiku napada i mislim da će dosta mlađih igrača u tom periodu dobiti značajniju minutažu. Mandalinić i Stepančić su recimo nešto manje su igrali u Skoplju jer sam se ja odlučio za iskustvo u liku Špilera, braće Valčić i Zlaje Horvata."

Lovro Mihić i Bruno Butorac već su poznati kao Zagrebovi mladci koji su se iskazali i pripomogli seniorskoj momčadi, no uz trenera Dvoršeka sasvim je sigurno kako će priliku dobiti i još neki njihovi suigrači iz Zagrebova omladinskog pogona: "Moja je želja da na svakoj utakmici imamo barem jednog ili dvojicu iz omladinskog pogona. Međutim, do kraja 2. Lige ostala su još tri kola i naša druga momčad ima veliku priliku ući u 1. Ligu."

"Dakle,nakon što završi njihovo natjecanje više ćemo koristiti te mladiće u prvoj ekipi, ali za sada neka ostvare s trenerom Saračevićem plasman u viši rang natjecanja. Svakako da će i prvoj ekipi dobro doći talent mladog Jotića i Jurića-Grgića, Butorca ili Čelića na desnom krilu ili Mudrinjaka na golu. Zasada u Našice putuje samo Lovro Mihić", prilično je jasan bio Dvoršek.

Može li Nexe ponovno do broja dva?

Budući da Zagreb slovi kao apsolutni favorit hrvatskog prvenstva, borba za preostalo mjesto koje vodi u regionalno rukometno natjecanja sasvim će sigurno u narednih nekoliko tjedana biti izuzetno zanimljiva. Osim Nexea koji se već udomaćio u SEHA ligi, na drugu poziciju zasigurno ove sezone s razlogom vreba i Siscia, a mogu iznenaditi i druge momčadi. Međutim, trener Zagrebaša prednost po ovom pitanju ipak daje Našičanima.

"Nexe je malo iznad svih, ali nije nedodirljiv i mislim da će biti jako zanimljiva borba za to drugo mjesto. Našičani imaju jedno veliko iskustvo iza sebe, a to je iskustvo igranja SEHA lige. Ipak je to natjecanje koje je puno jače od prvenstva Hrvatske i oni imaju dosta tih jakih utakmica u nogama. Njima svakako dajem najveću prednost da budu drugi u nacionalnom prvenstvu, međutim neće im biti lako."

"Sve ove ekipe su se digle i svi su nezgodni i pucaju na to drugo mjesto. Biti će to jedna otvorena borba u kojoj će biti bitno pobijediti domaće utakmice. Tko uzme bodove na gostovanju napravit će veliki posao ka SEHA ligi", zaključio je Dvoršek koji u petak u Našicama sa Zagrebašima kreće po prvu pobjedu u domaćem prvenstvu.

Foto: Matija Hećimović

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 13:10
    El capiten,dosegli su jer su imali nesposobnog trenera i kao i u reprezentaciji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 00:14
    Treba im par vanjskih igrača tu su izrazito tanki, treba im jedan iskusniji šuter uz Mandalinića, Špiler nek igra srednjeg, treba još jedan dobar srednji i jedan iskusniji pivot jer je Marić loš, a Josu poslati na kaljenje u Dubravu jer mu je to realna razina igre.
    Obrisan korisnik
  • nido18.04.2013. u 18:52
    Samo naprijed ZCO, treba nastaviti razvijati mlade igrace, to je put ka uspjehu!
    nido
  • Vugi718.04.2013. u 17:38
    Čini mi se da ovaj čovjek točno zna šta radi. Samo naprijed!!
    Vugi7
  • rider1118.04.2013. u 16:50
    Ne bi me čudilo da propadnu sljedeće sezone, nema više gradskih para...
    rider11