Rukomet

Na krilima sjajnog Pešića Maribor slomio Cimos te se s njima izjednačio na trećoj poziciji

Damir Žbulj • četvrtak, 18.04.2013.
Na krilima sjajnog Pešića Maribor slomio Cimos te se s njima izjednačio na trećoj poziciji

Rukometaši Maribora napravili su odličan posao svladavši u prvom susretu 5. kola doigravanja za prvaka slovenske 1. NLB Leasing lige Cimos na svom terenu s minimalnih 29:28. Ovom pobjedom protiv izravnog suparnika poravnali su se s ekipom iz Kopra na trećoj poziciji tamošnjeg prvenstva, a fantastičnu partiju pružio je hrvatski vratar Ivan Pešić, koji je Maribor predvodio čak sa 17 obrana, od čega je 'skinuo' tri sedmerca gostima...

Izuzetno važna utakmica za Maribor bila je ona u sklopu 5. kola doigravanja za prvaka slovenskog rukometnog prvenstva u kojemu im je u goste stigla ekipa Cimosa iz Kopra. Razlika na ljestvici prije početka susreta bila je samo dva boda, a nakon odlične predstave i minimalne pobjede Mariborčani su se uspjeli poravnati sa svojim rivalima te će u završnici voditi izravnu bitku za preuzimanje treće pozicije.

Pešić sjajno odradio posao

"Ovom pobjedom smo si otvorili vrata osvajanju treće pozicije na kraju prvenstva. Mislim da smo večeras, kao i mnogo puta ove sezone, prikazali odličnu predstavu i kako smo bili bolji suparnik od Cimosa. Nadam se kako ćemo formu zadržati i u narednim susretima. U subotu nam dolazi Göppingen, kojeg ćemo pokušati iznenaditi u obje utakmice. Moramo u subotu dati sve od sebe pred našim navijačima, koje očekujem u velikom broju. Trebamo u dvoboj ući odlučno pa neka bude što bude," poručio je preko službene stranice kluba vratar Maribora Ivan Pešić, koji je još jednom ove sezone bio najistaknutiji pojedinac svog sastava.

Iako su gosti poveli te prednost čuvali sve do sredine poluvremena, kada je na semaforu bilo 7:7, Maribor ipak okreće rezultat u svoju korist te osigurava vodstvo od dva pogotka viška. Međutim, uporni i razigrani gosti uzvratili su na najbolji mogući način, a na predah odlaze s minimalnim vodstvom (12:13).

Nastavak Maribor otvara odlično, serijom od tri uzastopna pogotka, a prednost su sačuvali do same završnice. Četiri minute prije kraja bilo je +4, na ulazu u posljednje dvije minute i pet pogodaka viška. Gosti su u finišu brzinskom serijom golova samo uspjeli ublažiti poraz, za konačnih 29:28.

Vrhunsku partiju odradio je Ivan Pešić, koji je upisao čak 17 obrana te je zaustavio i suparnička tri pokušaja sa sedam metara. Nikola Špelić postigao je tri pogotka, Svalina je u pobjedu pridodao dva, dok je Tarabochia ostao bez realizatorskog učinka.

U subotu još igraju Krka i Trimo Trebnje, dok će u derbiju o prvoj poziciji odlučivati Celje Pivovarna Laško, kojem u goste stiže vodeće Gorenje iz Velenja.

Fantastična je ovo bila uvertira za subotu i četvrtfinale Kupa EHF-a, kada u mariborsku dvoranu Tabor dolazi njemački Frisch auf Göppingen.

1. NLB Leasing liga, 5. kolo doigravanja za prvaka:
Maribor Branik : Cimos Koper 29:28 (12:13)

Poredak, 1. NLB Leasing liga, 5. kolo doigravanja za prvaka:
1. Gorenje Velenje 4 utakmice - 48 bodova
2. Celje Pivovarna Laško 4 – 47
3. Cimos Koper 5 – 38
4. Maribor Branik 5 – 38
5. Trimo Trebnje 4 – 24
6. Krka 4 – 22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2013. u 18:21
    Kada tvoj tekst pročitam Damire.......:)!!!
    Obrisan korisnik