Nogomet

Celtic "četvorkom" osigurao 44. naslov prvaka četiri kola prije kraja

Marin Vuković • nedjelja, 21.04.2013.
Celtic "četvorkom" osigurao 44. naslov prvaka četiri kola prije kraja
Foto: Ante Pažanin

Premda je ishod škotskog prvenstva već odavno izvjestan, nogometaši Celtica danas su se pobrinuli i za matematiku. Uvjerljivom pobjedom nad Invernessom pred svojim navijačima momčad Neila Lennona četiri kola prije kraja osigurala je 44. naslov prvaka.

Nogometaši Celtica pobjedom od 4:1 nad trećeplasiranim Invernessom obranili su naslov škotskog prvaka i trofej namijenjen pobjedniku krajem sezone podići će po 44. put u svojoj povijesti.

Škotski prvak dugo je slamao otpor momčadi koja se bori za prvi ulazak u Europu, a u 61. minuti pogotkom Garyja Hoopera to im je napokon pošlo za rukom. Pet minuta kasnije prednost je udvostručio Joe Ledley, a kada je Hooper već u 71. minuti drugim pogotkom povisio na 3:0, slavlje na tribinama Celtic Parka moglo je početi.

Dvije minute prije kraja Giorgios Samaras je postigao i četvrti pogodak domaćina, a slavljeničku atmosferu nije pokvario ni utješni pogodak Aarona Dorana u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Uz tisuće šalova i pjesmu "You'll Never Walk Alone" navijači su pozdravili svoje heroje, a zanimljivo je da se slavlju zbog kazne nije mogao pridružiti menadžer Neil Lennon, koji se po pravilima na travnjaku smio pojaviti tek 15 minuta po završetku susreta.

Kada mu je to napokon dozvoljeno obratio se navijačima i kazao kako je danas najsretniji čovjek u državi. "Fantastična utakmica, sjajan način za osvajanje titule. Još jedan dan za pamćenje u povijesti ovoga kluba, za kojeg vjerujem da je najveći na svijetu", rekao je Lennon.

Škotska Premier liga, 34. kolo, 21.04.2013:
Celtic - Inverness CT 4:1

Ljestvica:
1. Celtic 72
2. Motherwell 57
3. Inverness CT 51
4. St. Johnstone 46
...
11. St. Mirren 36
12. Dundee 26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation26.04.2013. u 22:28
    bezveze, jednino sto se pratilo je bio old firm a ni njega nije bilo ove sezone..
    Sensation
  • Mithrandir21.04.2013. u 17:40
    Lijepo, čestitam "najkatoličkijem" klubu izvan HR.
    Mithrandir