Košarka

Nash spreman za povratak, izgledan nastup u nedjelju u San Antoniju

Ivor Krapac • nedjelja, 21.04.2013.
Nash spreman za povratak, izgledan nastup u nedjelju u San Antoniju
Foto: EPA

Iako još uvijek nije potpuno oporavljen, Steve Nash otkrio je da će najvjerojatnije biti na parketu na nedjeljnom gostovanju Los Angeles Lakersa u San Antoniju u prvoj utakmici NBA doigravanja u Zapadnoj konferenciji. Nash je pauzirao zbog ozljeda kuka, zadnje lože i donjeg dijela leđa, a čak i ako nije na 100 posto, svojoj momčadi mogao bi biti od koristi zbog jačanja konkurencije na vanjskim pozicijama...

Poslije nepunih mjesec dana stanke zbog problema s ozljedama, s posljednjom utakmicom s većom minutažom 28. ožujka u gostujućem porazu od Milwaukee Bucksa (113:103), Steve Nash vratit će se košarci u ogledu Los Angeles Lakersa i San Antonio Spursa u prvom kolu doigravanja na Zapadu. Kako je sam najavio, 39-godišnji kanadski organizator najvjerojatnije će biti na parketu već u nedjelju u prvoj utakmici, koja se igra u San Antoniju.

Nashov povratak značit će da će Mike D'Antoni dobiti jednog aduta više na vanjskim pozicijama. Teška ozljeda ahilove tetive Kobea Bryanta značajno je oslabila Lakerse u tom dijelu momčadi.

Najavljujući nastup u San Antoniju, 39-godišnji Kanađanin rekao je da se osjeća dovoljno spremno, ali i da ga ne treba forsirati ne bude li igrao dobro. "Trenerov posao je da vodi ovu momčad prema pobjedi, a ako ne budem od pomoći ili u stanju igrati, treba me povući na klupu", poručio je Nash D'Antoniju preko posrednika, u razgovoru s novinarima.

"Nema mjesta za sentimentalnost ili pretjeranu popustljivost. Ako neću moći obaviti posao, ne bih smio biti na parketu", zaključio je organizator igre momčadi iz Los Angelesa.

Tijekom Nashove prisilne stanke, na poziciji razigravača dobro je igrao Steve Blake, pa Mike D'Antoni barem ima dobru dodatnu opciju ako Kanađaninu neće ići. Blake je bio osobito raspoložen u posljednje dvije utakmice u regularnom dijelu sezone, nakon što su Lakersi ostali bez Kobea Bryanta. U dolasku do 91:86 protiv Spursa imao je 23 poena, pet skokova i četiri asistencije, a na putu do 99:95 protiv Houston Rocketsa istaknuo se s 24 poena, po sedam skokova i asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 14:44
    šteta što se bryant ozljedio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 02:24
    e sad ce malo teze bit za spurse. STETA STO JE BRYANT POVRIJEDEN.............
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2013. u 20:17
    i inače mislim da to Spursi neće proći lagano - ako prodju..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2013. u 18:58
    Ajmo LA u bitku!!!!!!!!!! Za sveti purple & gold dres
    Obrisan korisnik