Nogomet

Maccabi iz Tel Aviva, predvođen bivšim igračem Barcelone, prekinuo trofejnu sušu

Josip Piršljin • utorak, 23.04.2013.
Maccabi iz Tel Aviva, predvođen bivšim igračem Barcelone, prekinuo trofejnu sušu
Foto: Kristijan Komarica

Novi nogometni prvak Izraela je Maccabi iz Tel Aviva. Ta je momčad prekinula dugogodišnju "sušu" trofeja i osvojila ukupno 19. titulu u povijesti.

Četiri kola prije kraja izraelskog nogometnog prvenstva poznata je ekipa koja će na kraju sezone završiti na prvoj poziciji. To je Maccabi Tel Aviv koji je pobjedom protiv Hapoel Ironi Ramat HaSharona pobjegla prvom pratitelju Maccabiju iz Haife na nedostižnih 13 bodova viška.

To je prvi trofej kojeg je Maccabi osvojio nakon što je u sezoni 2002./2003. također postao prvakom. Ukupno je momčad iz Tel Aviva pokal najboljeg kluba u Izraelu dizala 19 puta. Na stadionu Ramat Gan okupilo se 40.000 ljudi, a u vodstvo je nove prvake doveo Dor Micha u 19. minuti prije nego je konačan rezultat postavio Rade Prica u nastavku.

"Veoma sam ponosan. Još uvijek smo u procesu razvitka, a sada se vide i rezultati tog rada. Nadam se da će trener Oscar Garcia ostati i sljedeće sezone. Kada sam vidio momčad prije početka sezone, znao sam da možemo očekivati velike stvari", rekao je sportski direktor Jordi Cruyff.

Maccabi vodi Oscar Garcia, bivši nogometaš Barcelone koji je radio i u poznatoj nogometnoj školi La Masia. U dosadašnja 32 prvenstvena susreta Španjolac je sa svojim sastavom ostvario 23 pobjede, četiri remija i samo pet poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!