Rukomet

Šesto izdanje pjeskaškog turnira Dona Jarun kup 2013.

Sportnet • utorak, 23.04.2013.
Šesto izdanje pjeskaškog turnira Dona Jarun kup 2013.

Ovogodišnju sezonu rukometa na pijesku, već šestu godinu zaredom, tradicionalno će otvoriti međunarodni turnir Dona Jarun kup 2013, u organizaciji Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb. Okupljanje pjeskaša uz terene pored Velikog jezera na Jarunu i odigravanje utakmica dogodit će se u periodu od 27.4.2013. do 1.5.2013.

Dona Jarun kup 2013. igrat će se u 3 kategorije: kadetskoj (1998. i mlađi), juniorskoj (1994. i mlađi) i seniorskoj, muškoj i ženskoj konkurenciji. Seniorima će ovo biti prvo odmjeravanje snaga uoči europskog klupskog prvenstva (EBT Masters) koje će se održati u Umagu početkom lipnja, na kojem će hrvatske ekipe, nadamo se, igrati bitnu ulogu.

Na Dona Jarun kupu, najmasovnijem hrvatskom turniru rukometa na pijesku, prošle je godine sudjelovalo 30 ekipa s preko 300 natjecatelja. Ove godine očekuje se još veći broj prijavljenih ekipa.

Prijave ekipa za turnir otvorene su do 23.4.2013. do 24:00, a sudjelovati se može bez obzira na prethodno iskustvo igranja rukometa na pijesku.

Finalni susreti igrat će se u popodnevnim satima Praznika rada, a između ženskog i muškog finala održat će se natjecanje za najatraktivniji potez.

Dona Jarun kup 2013. najavila je prošlogodišnja najkorisnija igračica Europskog klupskog prvenstva - Lucija Kelava: "Rukomet na pijesku je izrazito dinamičan sport, koji obiluje atraktivnim potezima, stoga je dobra zabava zajamčena. Pozivamo Vas da navratite na Jarun i doživite ovaj prekrasan sport, nakon čega ćete sigurno poželjeti s osunčanih tribina pogledati još koju utakmicu. Svi zainteresirani su dobrodošli."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!