Automoto

Marquez: "Nisam očekivao prvu pobjedu ovako rano u sezoni"

Igor Šestak • utorak, 23.04.2013.
Marquez: "Nisam očekivao prvu pobjedu ovako rano u sezoni"
Foto: EPA

Španjolski motociklist Marc Marquez u nedjelju je osvojio Veliku nagradu Amerike i s 20 godina postao najmlađi pobjednik utrke u najjačoj klasi Svjetskog prvenstva. Na stazi u Austinu bio je uspješniji od svojih daleko iskusnijih sunarodnjaka, Danija Pedrose i Jorgea Lorenza, a kaže kako nije očekivao pobjedu već u svom drugom nastupu u MotoGP-u. Mnogi su mu već sada spremni prognozirati titulu svjetskog prvaka, no on još uvijek ne gleda tako daleko u budućnost.

Nedjeljna Velika nagrada Amerike ostat će zapisana u povijesnim knjigama kao prva utrka Svjetskog prvenstva u motociklizmu na stazi u Austinu u Texasu. Također, ostat će upamćena po pobjedi 20-godišnjeg Španjolca Marca Marqueza, koji je usponom na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja postao najmlađi pobjednik u najjačoj klasi Svjetskog prvenstva.

"Bio sam jako sretan trećim mjestom na otvaranju sezone u Kataru, možete misliti kako se tek osjećam nakon prve pobjede. Nisam očekivao pobjedu ovako rano u sezoni", izjavio je u Austinu Marquez. Do pobjede je stigao s prve startne pozicije koju je osigurao dan ranije, a u utrci je nadmašio svog momčadskog kolegu Danija Pedrosu.

Lorenzo 100. put na postolju

Jorge Lorenzo utrku je završio na trećem mjestu čime je stigao do svog 100. pobjedničkog postolja u karijeri. "Mislim da je ovo za našu momčad najgora staza u kalendaru pa nisam previše razočaran trećim mjestom. Imao sam manji zaostatak za pobjednikom nego što sam očekivao uoči utrke. Čestitam Marcu na njegovom rekordu. Bio je najbolji na ovoj utrci", poručio je Lorenzo.

Kaže kako mu ova pobjeda mijenja pogled na ostatak sezone: "Daje mi dodatnu motivaciju i još više samopouzdanja. Sve što sam do sada napravio bilo je odlično, no svjestan sam činjenice da mi neće biti lako zadržati ovu razinu. Ne smijem zaboraviti da je ovo moja prva sezona u najjačoj klasi, ali sada će se od mene još više očekivati."

"Znam da nas kasnije u sezoni očekuju utrke na kojima je Yamaha bolja nego što je bila u Austinu. Jorge se mučio čitavog vikenda, a opet nam je u utrci bio vrlo blizu. Nemam pravo sada razmišljati o osvajanju prvenstva jer moji su protivnici vrlo jaki", poručio je mladi Marquez koji trenutno dijeli prvo mjesto u ukupnom poretku s aktualnim prvakom Jorgeom Lorenzom.

Pedrosa je utrku završio na drugom mjestu i osigurao Hondi dvostruku pobjedu. "Čestitam Marcu i momčadi, ovo je odlična stvar u ranoj fazi sezone", izjavio je Pedrosa pa se osvrnuo na svoj nastup: "Zadovoljan sam drugim mjestom i nadam se da ću na idućoj utrci biti još bolji. Imao sam nekih problema u prvom sektoru staze i osjećao sam bol u lijevoj ruci, no Honda je funkcionirala odlično pa sam vrlo sretan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!