Nogomet

Klopp: "Bila je to nevjerojatno dobra utakmica moje momčadi, ali nije sve gotovo"

Igor Šestak • četvrtak, 25.04.2013.
Klopp: "Bila je to nevjerojatno dobra utakmica moje momčadi, ali nije sve gotovo"
Foto: EPA

Nakon veličanstvene pobjede Borussije Dortmund nad Realom iz Madrida, trener njemačke momčadi Jürgen Klopp bio je očekivano oduševljen. Pohvalio je svoje igrače za odličan ulazak u utakmicu i igru nakon primljenog pogotka koji ih je nakratko šokirao. Smatra da polufinale Lige prvaka nije još odlučeno, a usput se osvrnuo i na priče o odlasku Roberta Lewandowskog iz Dortmunda. Prema trenerovim riječima, strijelac četiri pogotka madridskom Realu ostaje u Borussijinoj svlačionici.

Borussia Dortmund u srijedu je zadivila svijet. Na krilima fantastičnog Roberta Lewandowskog svladala je Real Madrid s 4:1 i napravila veliki korak prema plasmanu u finale Lige prvaka. Poljski napadač postigao je sva četiri pogotka za Crno-žute, dok je jedini pogodak za Madriđane djelo Cristiana Ronalda. Borussijini igrači će pobjedu morati potvrditi u Madridu idućeg tjedna, a njihova je predstava oduševila trenera Jürgena Kloppa.

"Bila je to nevjerojatno dobra utakmica moje momčadi koju je bilo odlično gledati. Nazvao bih to totalnim nogometom. Moja je momčad poput Robina Hooda, ne znam kako bih to drukčije opisao", teško je nakon utakmice pronalazio riječi 45-godišnji trener.

Borussia ne misli pustiti Lewandowskog

Prvo ime dvoboja Borussije i Reala svakako je bio četverostruki strijelac Robert Lewandowski. Poljskog napadača u posljednje vrijeme prate glasine o odlasku iz Dortmunda, no u Borussiji ga ne misle pustiti. "Nemam osjećaj da Robert želi napustiti Borussiju, a mi ga zasigurno nećemo potjerati", izjavio je nakon utakmice Jürgen Klopp, a nadovezao se generalni menadžer kluba Hans Joachim Watzke: "Robert ima ugovor do ljeta 2014. i u njemu ne postoji izlazna klauzula kao u ugovoru Marija Götzea. Naša je želja zadržati ga barem još jednu sezonu, čak i ako ćemo se morati odreći odštete za njega."

"Nije nam bilo lako igrati jer Real je snažna i brza momčad, briljantna u kontranapadima", rekao je Klopp pa se osvrnuo na odličan početak svoje momčadi: "Rekao bih da smo u prvih 25 minuta bili odlični, a nakon toga smo malo popustili. Ne mnogo, ali dovoljno da omogućimo Realu bolju igru i izjednačenje."

Borussiju je u završnici prvog poluvremena šokirao pogodak Ronalda nakon pogreške Hummelsa, ali i situacije u kojoj su tražili prekršaj za kazneni udarac na Reusu. Nakon poluvremena Kloppovi su igrači ponovno letjeli travnjakom i u 20 minuta zabili nova tri pogotka.

"Rekao sam igračima da moraju zaboraviti na tu odluku suca. U utakmici protiv Malage sudac je također pogriješio, a tada smo dobili utakmicu. Objasnio sam im da taj pogodak Reala ništa ne mijenja, osim što ćemo morati postići pogodak u Madridu", izjavio je Klopp.

Igrači su me poslušali kad sam im rekao da nastavak moraju početi kao prvo poluvrijeme. Jednostavno je nešto kliknulo u njima i izbacili su iz igre te nesigurnosti s kraja prvog dijela", objasnio je Klopp pa se okrenuo uzvratu. "Bilo bi lijepo da je nakon ove utakmice sve gotovo, ali nije. Ne smijemo sada poludjeti zbog ove pobjede jer utakmica u Madridu neće biti šetnja u parku."

"Bilo je ovo sjajno iskustvo i utakmica koja će ostati u dugom sjećanju svima koji su sudjelovali, bez obzira na ishod uzvratne utakmice", zaključio je Borussijin trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation26.04.2013. u 21:37
    potpisujem. bvb ima dosta klinaca s predugovor u nizim ligama i nebojim se za njih. osim toga su dobili fin novac za gotze-a, mogu i uloziti u neko vece pojacanje, ali i bez toga ce ostati jaki da igraju i sljedece sezone za ulazak u lp. jedini koji nesmije napustiti klub je klopp, tip me sokira... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 23:23
    ja mislim da se ti salis!? il ne
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 21:57
    Real to može sustići želim da ih sustignu jer je očigledno da uefa gura neke timove
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 21:38
    Dovest će Draxlera jer je sad u Njemačkoj u modi kupovanje najboljih igrača od najvećih rivala.
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak25.04.2013. u 20:13
    Mirisim Njemacko finale , al nije sve gotovo
    Carobnjak