Nogomet

Mourinho: "Borussia je najbolja momčad protiv koje smo igrali, ne mogu igračima ništa zamjeriti"

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2013.
Mourinho: "Borussia je najbolja momčad protiv koje smo igrali, ne mogu igračima ništa zamjeriti"
Foto: EPA

Na jednoj strani oduševljenje, a na drugoj teško razočaranje. Borussia je s visokih 4:1 svladala Real u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, a nakon susreta iz madridske momčadi stizale su čestitke, ali i obećanje da će dati sve od sebe u uzvratu da dođu do preokreta...

Real je potpuno nadigran u Dortmundu i iz madridske momčadi su mogli samo čestitati pobjedniku. Jedan od onih koji još uvijek ne gubi nadu u prolaz je Sergio Ramos.

"U ovom susretu se nismo dobro postavili, a to vrijedi za mene prvog i onda i za ostalu desetoricu na travnjaku. Još uvijek nije sve izgubljeno, moramo vjerovati da u Madridu možemo do preokreta. Imamo još 90 minuta nogometa i borit ćemo se od prve minute za preokret jer nam ovo natjecanje jako puno znači", govorio je razočarani Ramos.

Dok je Ramos bio vrlo razočaran, sportski direktor momčadi iz Dortmunda Michael Zorc nije krio oduševljenje predstavom svoje momčadi.

"Bila je to briljantna predstava gotovo svih 90 minuta. Mislim da smo potpuno zaslužili pobjedu, ali morat ćemo biti jako oprezni u uzvratu. Gol koji smo primili je individualna pogreška i njime smo vratili Real u utakmicu, ali nakon toga je momčad ipak jako dobro reagirala."

Jose Mourinho nije mogao ništa drugo nego čestitati Borussiji na sjajnoj predstavi. Portugalski stručnjak čak je naglasio da je Borussia najbolja momčad protiv koje su igrali.

"Ova utakmica koju je odigrala Borussia je najbolje odigrana utakmica jedne momčadi protiv koje smo igrali. Bili su puno bolji i momčadski i individualno. Nismo imali nikakvo rješenje za njezin presing i imali smo velikih problema u čuvanju lopte", rekao je Mourinho.

Mourinho je dodao kako je njegova momčad dala sve od sebe i da nikome nema što zamjeriti, a tvrdi kako ga Lewandowski nije iznenadio.

"Lewandowski je sjajan igrač i znali smo da nam od njega prijeti najveća opasnost. I u grupnoj fazi je bio najopasniji igrač na travnjaku, upozoravali smo na njega, ali nismo ga uspjeli zaustaviti."

Sam Lewandowski je spuštao loptu na zemlju i nakon susreta nije previše isticao svoje pogotke već borbu za finale.

"Naravno, sretan sam što sam zabio četiri gola, ali u ovom trenutku je najvažnije da se plasiramo u finale Lige prvaka. Samo je to važno. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, nismo bili loši niti u prvom poluvremenu, ali u drugom smo imali apsolutnu kontrolu na terenu", dodao je Lewandowski.

Liga prvaka - završnica

polufinale - prve utakmice

Bayern4:0Barcelona
Borussia D.4:1Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2013. u 02:44
    ovdje svi sad odjednom protiv mourinha i reala... loooooool kakvi likovi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 11:01
    Nevjerovatno je s koliko nonsalancije su igraci Reala usli u susret , kao da su na nekom treningu.. Pepe kriv za 2 gola, Coentrao samo trckarao po lijevoj strani , Modric nikakav katasrofa, Ronaldno jos gori od njih svih itd .. Varane se moze izdvojiti od njih da je odigrao jos jednu dobru... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 15:04
    mou je očito došao neriješeno odigrat, tak je i postavio momčad i igru..i opet se prevario! real madrid, s takvim igračima, ne bi smio pružat takve partije, izgledali su ko neki engleski klub 80-ih!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 10:52
    Nakon ovog, tesko da ce spavat duze od 5 sati :P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 09:54
    Ima Mourinho sreće što nije naišao na Bayern!! :))
    Obrisan korisnik