Rukomet

Dvoršek: "Poreč igra moderan, brz i lijep rukomet, ne smijemo ga podcijeniti"

Zvonka Keliš • četvrtak, 25.04.2013.
Dvoršek: "Poreč igra moderan, brz i lijep rukomet, ne smijemo ga podcijeniti"

Pred rukometašima CO Zagreba u petak poslije podne novi je dvoboj Lige za prvaka Hrvatske u sklopu kojeg u goste u Novsku stiže momčad Poreča. Trener Zagrebaša Boris Dvoršek od svojih momaka u sutrašnjem, kao i u svim preostalim susretima očekuje maksimalno ozbiljan pristup bez podcjenjivanja, a zadovoljan može biti i dobrim zdravstvenim kartonom ekipe. Mladi Ilija Brozović je, pak, otkrio koliko je željan dokazivanja u ogledima koji slijede.

Momčad Croatia osiguranja Zagreb proteklog je tjedna krenula u obranu naslova prvaka Hrvatske. Prva prepreka bio je uvijek neugodni Nexe i to u našičkoj dvorani, a već ovoga petka pred regionalnim je prvacima dvoboj drugoga kola Lige za prvaka. U Novskoj u petak poslije podne Zagrebaši dočekuju rukometaše Poreča koji su u prvom kolu pretrpjeli domaći poraz 25:27 od Karlovca.

"To što je Poreč izgubio od Karlovca ne mogu nazvati iznenađenjem jer sve su to utakmice u kojima svako može pobijediti svakoga. Primjerice, Poreč može Karlovcu uzvratiti na gostovanju, a tu su još i Dubrava, odnosno Sisak koji također imaju tu kvalitetu. Zagreb je definitivno klasa za sebe, a Nexe legitimni kandidat za drugo mjesto. Ostale četiri ekipe su podjednake", izjavio je Dvoršek.

Kao i protekle sezone CO Zagreb i ovu koristi za promociju rukometa diljem Hrvatske stoga ni ne čudi što će nekoliko svojih domaćih utakmica odigrati u drugim hrvatskim gradovima, a tako će biti i ovoga petka kada će Poreč s hrvatskim prvakom snage odmjeriti u Novskoj: "Naša želja prije sutrašnje utakmice je da bude puna dvorana u Novskoj, da malo propagiramo rukomet i u drugim krajevima Hrvatske", riječi su trenera Borisa Dvoršeka.

"Kao trener želim da svih 60 minuta protiv Poreča odigramo kvalitetno kao što smo igrali prvih 40 minuta protiv Nexea. Ne samo protiv Poreča, već da u svakoj od preostalih 11 utakmica odigramo na tom nivou te da još malo bolje odigramo u napadu. Također, želja mi je da mladi igrači, u prvom redu Stipe Mandalinić, odigraju dobru utakmicu protiv Poreča. Mladići su sjajno radili na treninzima i vrijeme je da sada to preslikaju i na utakmicu", nastavio je potom Zagrebov trener koji je tako najavio sutrašnji dvoboj.

Iako nakon povratka iz Skoplja te osvajanja SEHA lige nije bilo mnogo vremena za odmor budući da je gostovanje u Našicama u sklopu prvoga kola doigravanja za prvaka Hrvatske stiglo u tren oka, sada su Dvoršekovi momci u samom naponu snaga: "Momčad je u dobrom stanju, odmorena od SEHA lige i od susreta protiv Nexea. Dečki su se dobro regenerirali, ovaj tjedan su dosta naporno radili i ja kao trener mogu biti zadovoljan s količinom zalaganja na treninzima", kazao je Dvoršek te je potom naglasio kako je zdravstvena situacija u klubu također vrlo dobra.

Povratak Marka Matića

Nakon dužeg izbivanja s rukometnih terena zbog ozljede Marko Matić se konačno vratio treninzima: "Najvažnije je da sam počeo trenirati. Još uvijek radim odvojeno od ostatka momčadi,na jutarnjim sam treninzima uglavnom u teretani, a na one večernje priključim se ekipi i radim koliko mogu. Kada više ne mogu onda gledam, proučavam i memoriram svaki detalj koji trener Dvoršek radi na treninzima. Vjerujem kako ću već sljedećeg tjedna početi ozbiljnije trenirati s ostatkom ekipe, dakle, raditi na kontaktu i promjenama smjera. Prisutna je velika želja za povratkom na parket, ali treba biti oprezan da se ozljeda ne obnovi", kazao je Matić.

"Premda neće igrati protiv Poreča s treninzima je započeo Marko Matić koji nam fali već dobra dva mjeseca. Također, za utakmicu u Novskoj upitan nam je i Luka Šebetić koji je dobio jedan nezgodan udarac u list i ukoliko ne bude spreman sutra za utakmicu njegovo će mjesto popuniti mladi Bruno Butorac."

Vratio se potom strateg Zagreba Poreču te onome što se od njega može očekivati u petak: "Poreč ima kvalitetnu igru na pivota i jako dobro igraju 6-0 obranu. Miličević, Čužić i Tos su mladi reprezentativci ili igrači koji su igrali za mlade selekcije, dakle neupitna je njihova kvaliteta. Rekao sam svojim dečkima da ne želim vidjeti da se ikoga podcjenjuje, želim maksimalni angažman na svakoj od preostalih utakmica, počevši sa Porečom. Znam od kuda prijeti opasnost iz redova Poreča i mislim da posebno valja naglasiti kako oni igraju jedan moderan,brz rukomet i ništa manje bitno lijep rukomet s dosta nadigravanja, bez destrukcije. Tako da očekujem jednu dobru, pravu utakmicu u kojoj će, siguran sam uživati svi gledatelji u Novskoj."

Brozović željan dokazivanja

Priliku da pokaže što sve zna i umije u posljednje je vrijeme, posebice pod trenerskom palicom Borisa Dvoršeka, dobio i mladi kružni napadač Ilija Brozović koji je također najavio nadolazeći dvoboj s Porečom: "Kao igrač Zagreba u svakom susretu očekujem pobjedu, mislim da smo jači i bolji od svake momčadi u Premijer ligi i na nama je da to i pokažemo na parketu. Važno je da protiv Poreča ne uđemo u utakmicu sa pristupom 'lako ćemo' jer u tom se slučaju nećemo dobro provesti. Susret s Porečom trebamo otvoriti pravim pristupom kako bismo pokazali tko je najbolji, jedino tako možemo do pobjede."

Iako su hrvatsko prvenstvo, ali i Kup Hrvatske, realno gledajući slabija natjecanja od preostalih u kojima se njegova momčad natječe, kod mladog Zagrebova pivota motivacije i za ove utakmice ne nedostaje: "Nije mi se teško motivirati jer svaku utakmicu shvaćam kao novu priliku za dokazivanje. Imam još puno toga za dokazati i pokazati, tako da mi je svaka utakmica novi izazov i nova prilika. Mislim da se trud, rad i silno odricanje uvijek na kraju isplati. Osobno mi se dosta isplatilo sve što sam radio tijekom ove godine i nastojat ću istim ili još jačim tempom raditi u završnici sezone", zaključio je Brozović.

Foto: Matija Hećimović

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!