Rukomet

Špelić i Pešić ponovno predvodili Maribor, u štajerskom derbiju bez pobjednika

Damir Žbulj • četvrtak, 25.04.2013.
Špelić i Pešić ponovno predvodili Maribor, u štajerskom derbiju bez pobjednika

Rukometaši Maribora u velikom štajerskom derbiju protiv Celja Pivovarne Laško osvojili su važan bod u borbi za treću prvenstvenu poziciju, a ovaj dobar rezultat može im biti poticaj za uzvratni susret četvrtfinala Kupa EHF, koji ih narednog vikenda očekuje kod njemačkog Frisch Auf Göppingena.

Izuzetno zahtjevnih tjedan dana je iza rukometaša Maribora, a ona najvažnija utakmica sezone tek je pred njima. Nakon što su u prvenstvu svladali koperski Cimos pa za vikend na svom terenu odigrali neodlučeno s njemačkim Frisch Auf Göppingenom u prvom susretu četvrtfinala Kupa EHF, u dvoboju šestog kola doigravanja u Ligi za prvaka u svom Taboru odigrali us još jedan susret bez pobjednika. Dvoboj s Celje Pivovarnom Laško završio je 22:22, čime su s utakmicom više Mariborčani pretekli Cimos na trećoj prvenstvenoj poziciji.

Puni samopouzdanja sada mogu krenuti na put za Njemačku na četvrtfinalni uzvrat gdje će tražiti kartu za Final Four Kupa EHF u francuskom Nantesu.

Jako dobri su ponovno bili hrvatski rukometaši u redovima ovog slovenskog prvoligaša. Ivan Pešić upisao je 13 obrana, dok je Nikola Špelić bio jedan od najefikasnijih s pet postignutih pogodaka.

Izuzetno borbenu i čvrstu utakmicu bolje je otvorio domaćin, ostvario prednost od tri pogotka, ali gosti iz Celja uhvatili su priključak i okrenuli rezultat u svoju koristi (6:8). Sjajnom završnicom Maribor za nastavak dvoboja osigurava 9:9.

Drugo poluvrijeme bolje počinju Celjani, odlaze oni na tri pogotka viška, ali Maribor na posustaje te se polako približava, a 12 minuta prije kraja imaju minimalno vodstvo 17:16. U posljednjih deset minuta prava drama puna preokreta. Gosti dvije minute prije kraja imaju +2 i utakmicu u svojim rukama, ali do posljednjeg zvižduka igrači Maribora postižu dva pogotka, posljednji 15 sekundi prije kraja za konačnih 22:22.

Nikola Špelić je tako uz Zarabeca s pet golova bio najefikasniji kod Maribora, dok je Pešić ponovno imao dobru partiju s velikih 13 obrana u ovakvoj utakmici s malim brojem postignutih pogodaka. Svalina i Tarabochia ostali su bez napadačkog učinka.

Veliki uzvratni obračun četvrtfinala Kupa EHF s Frisch Auf Göppingenom mariborske rukometaše očekuje u subotu u 19.30 sati.

1. NLB Leasing liga, 6. kolo doigravanja za prvaka:
Maribor Branik : Celje Pivovarna Laško 22:22 (9:9)

Poredak, 1. NLB Leasing liga, 6. kolo doigravanja za prvaka:
1. Gorenje Velenje 5 utakmica - 50 bodova
2. Celje Pivovarna Laško 6 – 48
3. Maribor Branik 6 – 39
4. Cimos Koper 5 – 38
5. Trimo Trebnje 5 – 26
6. Krka 5 – 22

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!