Nogomet

Vulić: "Lokomotiva je napadački vrlo opasna, možda igra i najbolji nogomet u ligi"

Igor Šestak • četvrtak, 25.04.2013.
Vulić: "Lokomotiva je napadački vrlo opasna, možda igra i najbolji nogomet u ligi"
Foto: Kristijan Komarica

29. kolo MAXtv Prve lige otvorit će u petak Lokomotiva i Split izuzetno važnom utakmicom u borbi za drugo mjesto na tablici. Uoči gostovanja na stadionu u Maksimiru Splićani ne štede na komplimentima za igru svojih suparnika, ali najavljuju veliku borbu za sva tri boda.

Momčad Splita u petak očekuje izrazito važna utakmica 29. kola MAXtv Prve lige protiv Lokomotive na stadionu u Maksimiru. Domaćini Splićana drugi su na tablici s 49 osvojenih bodova, dok Hajduk i Split imaju bod manje.

U dosadašnjim ovosezonskim utakmicama Lokomotive i Splita bolje su prolazili Zagrepčani. Utakmica u Parku mladeži završila je rezultatom 1:1, dok su u Zagrebu Lokosi slavili s 3:2. Trener Splita Zoran Vulić smatra kako je vrijeme za prekid tog niza.

Vuković: "Kramarić je najopasniji"

Vrata Splićana čuvat će Andrija Vuković koji je ovako najavio gostovanje kod Lokomotive: "Nema straha pred ovu utakmicu. Mi njih cijenimo jer trenutno igraju možda i najbolji nogomet u ligi, međutim i mi smo se digli. Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe i osvojiti ova tri vrlo važna boda."

Vuković zna od koga mu prijeti najveća opasnost: "Kramarić je sigurno najopasniji. Najbolji je strijelac lige, ali osim njega Lokomotiva ima još dosta kvalitetnih igrača."

"Kao i na svakoj drugoj utakmici, tražit ćemo pobjedu. Znamo o kakvom se protivniku radi, znamo da su napadački vrlo opasni, ali što je najvažnije, znamo što nam ova utakmica donosi. Imamo negativna iskustva s Lokomotivom, ali vrijeme je da se to promijeni", prenosi Vulićeve izjave službena klupska stranica.

Vulić nije štedio komplimente na račun momčadi Tomislava Ivkovića: "Lokomotiva je u drugom dijelu natjecanja dosegla odličnu formu, možda igraju i najbolji nogomet u ligi te postižu puno golova. Poletni su. Cijelo proljeće drže kontinuitet, ne znam kome su sve zabili barem tri gola, ali imamo mi i svojih aduta. Mislim da će ovo biti jedna prava nogometna fešta."

"Feštu" će morati propustiti ozlijeđeni Križanac, Vitaić i Hrgović, dok se svi u Splitu nadaju da će Rebić biti spreman unatoč problemima s leđima. Ozljedu je zaliječio Zeba i putovat će u Zagreb.

Splićani u sukobu s izbornikom mlade reprezentacije

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač zamjerio je Splitu što se njegovom pozivu za prijateljsku utakmicu sa Slovenijom nisu odazvali Ante Rebić i Nino Galović. Klub je poručio da su oni ozlijeđeni, što se Kovaču nije svidjelo. Poručio je da su trebali doći na okupljanje kako bi ih pregledao liječnik reprezentacije te da se klub ponio nekorektno.

RNK Split odgovorio je priopćenjem u kojem među ostalim stoji: "Poštujemo reprezentaciju kao i svakog izbornika i čast nam je kad naši igrači nastupaju za istu. Nikad nismo komentirali pozivanje ili nepozivanje raznih igrača. Nismo komentirali niti kad su nam se igrači vraćali ozlijeđeni te kad nakon reprezentativnih nastupa mjesecima nisu bili u mogućnosti nastupati za klub. Ozbiljan izbornik ne gradi odnose s klubovima na ovakav način. Ukoliko ga je zanimala stvarna situacija trebao ju je provjeriti.

Galović nije trenirao do utorka navečer, a Rebić nije trenirao niti u utorak niti u srijedu te je njegov nastup protiv Lokomotive upitan. Ako izbornik želi najbolje za naše igrače onda mu njihovo zdravlje treba biti na prvom mjestu. Ponavljamo, povjerenje i odnosi se ne grade na ovakav način."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 15:36
    Ok ako su bili ozlijeđeni, ali klubovi su često tvrdili da su im igrači ozlijeđeni (nećemo o tome tko najviše) pa su za 2-3 dana igrali svježi kao rosa. Kovač je definitivno u pravu da igrači moraju doći na okupljanje da bi liječnik reprezentacije utvrdio zdravstveno stanje. Ako su igrači zbilja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 15:07
    Ja sam na strani Kovača, klubovi bi trebali puštati svoje igrače na okupljanja reprezentacije, jer im treba čim više utakmica, da nebumo imali opet sramoćenje kako za vrijeme Šuška, gdje se nije znalo ko koju poziciju igra. Rebića i Galovića se ne pušta u reprezentaciju ? Dobro više ih nemojte... [više na forumu]
    Obrisan korisnik