Košarka

Lakerse ponovno brinu ozljede, vanjska linija ozbiljno pogođena

Ivor Krapac • četvrtak, 25.04.2013.
Lakerse ponovno brinu ozljede, vanjska linija ozbiljno pogođena
Foto: EPA

Poslije izgubljene prve dvije utakmice u seriji protiv San Antonio Spursa i bez pomoći Kobea Bryanta, Los Angeles Lakersi opterećeni su novim problemima s ozljedama uoči nastavka prvog kola Zapadne konferencije. Liječnička služba Lakersa će prije novog nastupa u NBA doigravanju imati pune ruke posla sa Steveom Nashom, Steveom Blakeom i Jodiejem Meeksom...

Kobea Bryanta nema zbog teške ozljede ahilove tetive, na to su se nadovezali i porazi od San Antonio Spursa u prve dvije utakmice u NBA doigravanju, ali to nisu jedine dvije stvari koje muče Los Angeles Lakerse prije nastavka serije protiv Spursa u prvom kolu Zapada. Poslije druge utakmice u San Antoniju, odigrane u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu, u rukama liječnika završili su Steve Nash, Steve Blake i Jodie Meeks.

Nash se s tjelesnim problemima muči već dugo, praktički cijele sezone, zbog čega nikako ne uspijeva uhvatiti konstantu. Najnoviji problem za 39-godišnjeg Kanađanina je bol u desnoj zadnjoj loži, s ozljedom koju je obnovio u prvom poluvremenu sinoćnjeg susreta. "Pokušao sam nastaviti igrati, ali bilo je sve gore kako je utakmica išla dalje", opisao je o čemu je točno riječ.

U slučaju Stevea Blakea također se radi o ozljedi desne zadnje lože. Blake je sinoćnji nastup završio nešto manje od pet minuta do kraja utakmice, a stanje je bilo toliko loše da su mu suigrači nakon završetka susreta trebali pomoći prilikom povratka u svlačionicu. Nije mogao sam.

Nadajući se nastupu u prvoj utakmici ove serije koja će biti odigrana u Los Angelesu, Nash će svoj problem s ozljedom pokušati gurnuti u drugi plan injekcijom protiv bolova, dok Blake još nije siguran hoće li biti na raspolaganju Mikeu D'Antoniju.

Jodieja Meeksa je izvan stroja izbacila ozljeda lijevog gležnja, koju je pretrpio u porazu u prvoj utakmici. U drugom susretu nije bio spreman za igru, a za treći je zasad pod upitnikom. Slijede novi liječnički pregledi, a Meeks će se nadati da će sve ispasti dobro. Propuštanje druge utakmice nazvao je razočaravajućim, ističući da "svatko želi igrati, osobito u doigravanju."

Liječnička služba Lakersa imat će vremena za borbu s ozljedama do noći s petka na subotu po našem vremenu, kada će se odigrati treća utakmica, prva u STAPLES Centeru u Los Angelesu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 18:57
    ali nevjerojatno kolko ozljeda ove sezone za lakerse: dwight,pa nash,pa gasol, pa dwight pa hill ,pa gasol pa nash pa artest i na kraju kobe pa još sad i ovo.... sezona za zaborav i ići u izgradnju rostera za iduću
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 14:11
    nažalost, čini se jako točnim - ovo je sport u kojem moraš imat bar 5 zdravih i jako dobrih, Lakersi ih trenutno nemaju a još je i play-off...katastrofa je izbjegnuta u smislu rezultata ali se "metla" čini vjerojatnom...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 08:05
    izgleda da je to to od Lakersa za ovu sezonu
    Obrisan korisnik
  • nido25.04.2013. u 23:55
    Treba se potruditi i jednu dobiti u LA-u i to je to!!! GO SPURS GO!!!
    nido