Košarka

Crvena zvezda prvi finalist ABA lige nakon trilera protiv Radničkog

Bernard Jurišić • četvrtak, 25.04.2013.
Crvena zvezda prvi finalist ABA lige nakon trilera protiv Radničkog
Foto: Bruno Karadža

Beogradska Crvena zvezda plasirala se u svoje prvo finale regionalne košarkaške ABA lige. U pravom trileru u Laktašima beogradska momčad pobijedila je Radnički iz Kragujevca i time osigurala plasman u Euroligu...

Uzbudljivo je bilo u prvoj utakmici polufinala završnog turnira ABA lige u Laktašima. Crvena zvezda je u pravom trileru bila sretnija i spretnija od Radničkog iz Kragujevca i proslavila ulazak u svoje prvo ABA finale i povratak u Euroligu.

Radnički je u prvom poluvremenu bio bolji i imao maksimalnu prednost od 13 poena (35:22 u 15. minuti). No, serijom od čak 16:0 Crvena zvezda na poluvrijeme nosi jedan poen prednosti (41:40).

I u drugom poluvremenu se igralo na mahove, serijama na jednoj i drugoj strani. Dvije i pol minute prije kraja Radnički je zaokružio seriju od 18:2 i s prednošću 78:71 došao na prag finala. No, beogradska momčad opet uzvraća, zatvara utakmicu serijom 8:0 i osigurava slavlje svojim navijačima u dvorani.

Prvo ime pobjedničke momčadi bio je Raško Katić s 22 poena, Boris Savović je uz 18 poena dohvatio i 11 skokova. Kod Radničkog je najbolji bio Aleksandar Ćapin, no njegovih 25 poena, pet skokova i četiri asistencije ostali su bez nagrade.

U drugom polufinalu od 21 sat sastaju se domaćin turnira Igokea i beogradski Partizan.

ABA liga, završnica

polufinale

Crvena zvezda79:78Radnički
Igokea57:63Partizan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 21:24
    Gledao sam utakmicu i stvarno mi je žao Radničkog koji je trebao biti finalist!!
    Obrisan korisnik