Rukomet

Duvnjak: "Nisam zabrinut zbog reprezentacije, ima sjajnu budućnost"

Ivor Krapac • petak, 26.04.2013.
Duvnjak: "Nisam zabrinut zbog reprezentacije, ima sjajnu budućnost"
Foto: Davor Sajko

U očekivanju završnog dijela rukometne sezone, hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak se u razgovoru za službenu stranicu EHF-ove Lige prvaka osvrnuo na razdoblje koje je ostavio za sobom u dresu HSV Hamburga i u nacionalnoj momčadi. Duvnjak je najavio i HSV-ov pohod na Final Four najjačeg europskog klupskog kontinentalnog natjecanja, koji će biti održan početkom lipnja u Kölnu...

Prije uzvratne utakmice njemačkog četvrtfinala Lige prvaka protiv Flensburga, protiv kojeg su u prvoj utakmici u gostima slavili s 32:26, Domagoj Duvnjak najavio je završnicu rukometne sezone, a osvrnuo se i na razdoblje koje je ostavio za sobom. U razgovoru za službenu web-stranicu EHF-ove Lige prvaka, jedna od tema bila je i hrvatska reprezentacija, u kojoj je Duvnjak preuzeo sve konce u igri u napadu, na poziciji srednjeg vanjskog.

"Sretan sam kako smo igrali na prošlih nekoliko natjecanja, ali ne mogu reći da nisam i tužan zbog toga što nijedno od osvojenih odličja nije bilo zlatno", opisao je Duvnjak za ehfCL.com.

"No, vjerujem da radimo dobro i da bismo trebali tako i nastaviti", dodao je 24-godišnji hrvatski reprezentativac: "Igrali smo možda i najbolji rukomet na prošlih nekoliko prvenstava, a samo jedan slab dan udaljio nas je od finala. No, iskustvo će doći s vremenom. Nisam zabrinut zbog reprezentacije, ova momčad ima sjajnu budućnost."

U bližoj budućnosti, Duvnjaka čeka uzvratni susret protiv Flensburga u četvrtfinalu Lige prvaka. HSV Hamburg će u nedjelju kod kuće pokušati zadržati ili povećati prednost od šest pogodaka iz prve utakmice.

"Sretan sam zbog pobjede koju smo uzeli, ali još sam sretniji zbog prikazane igre. Znamo koliko je Flensburg jak i da smo imali i teških trenutaka protiv njih", istaknuo je hrvatski reprezentativac, spominjući da HSV ne smije podcijeniti momčad koja može računati na igrače poput Eggerta, Hansena, Mogensena i Knudsena.

S obzirom na prednost iz prve utakmice, Duvnjak ipak vjeruje da će Hamburžani izboriti Final Four, koji je na rasporedu 1. i 2. lipnja u Kölnu. "Ako budemo tamo, sve je moguće. Već smo jednom bili na završnom turniru i uživao sam u tom spektaklu", dodao je.

Osim Lige prvaka, HSV pred sobom još ima i završnicu njemačkog prvenstva, u kojem se nada završetku sezone na trećem mjestu. Poslije svega toga, na red će doći i ljetni odmor, kojem se, kako je istaknuo, Duvnjak jako veseli nakon svih izazova u reprezentativnom i klupskom dresu tijekom prošlih 12 mjeseci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!