Rukomet

Čak 36 ekipa u četiri kategorije na ovogodišnjem Dona Jarun kupu

Jelena Bagarić • petak, 26.04.2013.
Čak 36 ekipa u četiri kategorije na ovogodišnjem Dona Jarun kupu

Nakon što su završile prijave te je izvršeno izvlačenje, ovogodišnji Jarun kup može se pohvaliti rekordnim brojem ekipa. U četiri kategorije (Zagići, kadeti, juniori i seniori) prijavljeno je čak 36 ekipa. Ove godine BHC Sesvete i RK Gospić po prvi puta će nastupiti na najjačem hrvatskom turniru u rukometu na pijesku.

Šesti po redu Dona Jarun kup održat će se od 27. 4. - 1.5.2013. na jarunskim terenima za rukomet na pijesku. U tih pet dana pjeskaškim terenima prodefilirat će oko 400 natjecatelja u četiri različite kategorije. Neke ekipe kao što su BHC Sesvete te RK Gospić u ovom sportu će se okušati po prvi puta, a konkurenciju će u muškoj i ženskoj seniorskoj ekipi pojačati nizozemski klub Camelot Tilburg.

Predstavnik BHC Sesvete Zvonimir Mišar najavio je svoja očekivanja od turnira: "Od turnira očekujem da će biti na još višoj razini nego prošlih godina, te da će se odigrati što više utakmica po što boljem vremenu."

Titulu u muškoj seniorskoj ekipi brani ekipa Detono Zagrebom koja je i višestruki svjetski i europski klupski prvak u rukometu na pijesku. Matej Šošić, marker BHC Detono Zagreb, istaknuo je važnost ovog turnira u pripremi za Masters turnir koji je na rasporedu 1. lipnja 2013. a igra se u Umagu: "Nadamo se, kao jedna od najjačih ekipa, da ćemo uspješno apsolvirati turnir, te da ćemo se dodatno pripremiti za nadolazeće klupsko europsko prvenstvo. Ako na ovogodišnjem turniru ostane sve kao i prijašnjih godina onda možemo reći da je to jedan od najbolje organiziranih turnira u Hrvatskoj, ali i šire.

Jednako kao i njihovi kolege, rukometašice Detona pripremaju se za europsko klupsko prvenstvo u Umagu te će im Dona Jarun Kup biti najbolja prilika za to. "Ove godine nas ima jako puno, dosta cura se skupilo i nadamo se da ćemo se na ovom turniru pripremiti za Masters, te da ćemo s novim pobjedama započeti sezonu", izjavila je Ivana Ilić, članica Detono Zagreba.

Turnir koji počinje u subotu, igra se od 8:00 do 19:30 svakoga dana na dva terena. Prvog dana na rasporedu su seniorski ogledi u muškoj i ženskoj konkurenciji. Šest ženskih ekipa igra sistem lige, dakle svaka ekipa sa svakom, a prve četiri plasirat će se u polufinale. Isti sistem je i u muškoj konkurenciji. Budući da ima čak 14 muških ekipa podijeljene su u dvije skupine, te će prve dvije ekipe iz svake skupine igrati polufinale.

Isti sistem primjenjuje se i na Zagiće, kadete i juniore čije su utakmice poglavito na rasporedu u nedjelju i u srijedu. Svi finalni ogledi kao i utakmice za treće mjesto odigrat će se u popodnevnim satima u srijedu, na Praznik rada.

Direktor turnira Igor Požeg zadovoljan je brojem ekipa i kako je do sad organizacija turnira protekla: "Raspored je skroz popunjen, želimo sve stići i da sve protekne u najboljem redu. Najviše od svega želimo dobro vrijeme koje nas, kako sad stvari stoje, i očekuje. Nadamo se da nas ni eventualna kiša neće spriječiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!