Rukomet

Dvoršek: "Žestoko smo ušli u drugo poluvrijeme, napravili razliku i zasluženo pobijedili"

Zvonka Keliš • petak, 26.04.2013.
Dvoršek: "Žestoko smo ušli u drugo poluvrijeme, napravili razliku i zasluženo pobijedili"

Hrvatski rukometni prvak još je jednom pokazao i dokazao kako u domaćem prvenstvu nema pravog protivnika. Nakon slavlja nad svojim najvećim suparnikom Nexeom u sklopu drugoga je kola Lige za prvaka CO Zagreb bolji bio i od ekipe Poreča. Trener Zagrebaša Boris Dvoršek nakon dvoboja u Novskoj imao je stoga razloga za zadovoljstvo.

Rukometaši CO Zagreba odlično su nastavili svoj pohod ka novom naslovu prvaka Hrvatske. Nakon uvodnog slavlja nad našičkim Nexeom proteklog tjedna ovoga su petka bolji bili i od ekipe Poreča. Već u prvome dijelu Zagrebaši su u Novskoj pokazali svoju nadmoć te su potom svim ljubiteljima rukometa priredili nekoliko sjajnih poteza.

Zadovoljan je stoga izvedbom svojih momaka nakon ogleda drugoga kola Lige za prvaka bio trener Boris Dvoršek: "Zasluženo smo pobijedili iako smo utakmicu odigrali s malo oscilacija. Posebice sam zadovoljan početkom drugoga poluvremena kada smo s 18:13 stigli na 26:14. Žestoko smo ušli u taj drugi dio i napravili razliku serijom 8-1."

"Generalno sam jako zadovoljan igrom svoje momčadi. Naravno da su postojale stvari koje nisu bile nimalo dobre, no njih ćemo ispraviti na treningu. Važno je da su se dečki uistinu borili na terenu", izjavio je Dvoršek.

"Poslije toga malo smo mijenjali sastav, naime, htio sam odmoriti neke igrače budući da nas u naredna dva tjedna očekuje sedam utakmica, uključujući ovu. Dosta je to jak ritam stoga su predah dobili Tonči i Josip Valčić, kao i Stepančić", nadodao je potom Zagrebov strateg.

Kazao je potom trener Zagrebaša i riječ, dvije o samoj igra njihova suparnika: "Poreč je igrao nezgodno, igrao je duboku obranu koja se pretvarala u 3-3, bio je to nekakav polu presing. Nije to bilo lako razbiti. Dečki iz Poreča dobro su vođeni, imaju glavu i rep i odigrali su dobru utakmicu, no mi smo bili bolji. Moji su momci odigrali kako spada."

Susret u Novskoj pokazao se kao pun pogodak budući da je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a podrške Zagrebašima nije nedostajalo: "Lijepa je atmosfera bila u Novskoj, dočekala nas je puna dvorana. Zahvaljujemo se ljudima na odličnoj podrčci i lijepom prijemu. Smatram da su nam priredili lijepo poslije podne, a mi smo njima uzvratili pravim rukometnim užitkom. Nadam se stoga da ćemo imati još prilika za druženje s ljudima van Zagreba."

Pred Zagrebašima je sada dan odmora nakon kojeg već slijede pripreme za nov dvoboj u doigravanju za prvaka Hrvatske, naime, kako je potvrdio i sam trener Dvoršek u Karlovcu ih u utorak očekuje itekako teško gostovanje.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

RK Zagreb36:27Poreč
Dubrava30:26Nexe Našice
Siscia35:28Karlovac
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!